תרנגולות וברווזים

shroomann

New member
תרנגולות וברווזים

שלום, גיליתי עכשיו את הפורום ויש לי מלא שאלות... אני מגדלת ברווזים מסוג מוסקובי ותרנגולות מסוג לגהורן לבנות, טורקן אחת, 2 מפיטום (כנראה זכר ונקבה), תרנגול ותרנגולת "ערביים" (לא יודעת מה השם של הזן) ותרנגול אחד מעורב חצי ערבי חצי לבן. אני לוקחת את הביצים של התרנגולות למאכל ואת הביצים של הברווזים אני לוקחת כדי שלא יתרבו עוד. מה שהכי חשוב לי זה שיהיה להם טוב. הן חופשיים בחצר, יש לול שהם יכולים לישון בו וכולם (חוץ מהפיטום שבינתיים לא מסוגלים) חופשיים לעוף. השאלות: 1. יש לי ברווזה עיוורת. בקעו 3 גוזלים עיוורים (לא הצלחתי לקחת את הביצים בזמן) ואחת שרדה. בגלל שהציקו לה, סגרתי לה חלק מהחצר. היא אוכלת ומתרחצת ולא נראה שהיא סובלת מאוד, אבל... היא לא בודדה? יש מה לעשות כדי שיהיה לה יותר טוב? היתה איתה עוד ברווזה "חברה", אבל היא עפה להיות עם שאר הברווזים. 2. בזמן האחרון יש בין הביצים שאני מוצאת ביצים ענקיות. בתמונה שצירפתי יש ביצה רגילה וביצה חדשה. מה גורם לזה? זאת בעיה? קראתי שככל שהתרנגולות מתבגרות (הן בנות 5 שנים בערך) הן מטילות ביצים גדולות יותר. אבל זה קרה בפתאומיות. 3. התרנגול ה"ערבי" תוקף את כולם. האנשים יכולים להבריח אותו, אבל הכלב שלי מאוד סובל ממנו. יש מה לעשות? 4. מה ההבדל בין תערובת למטילות ותערובת רגילה? 5. ברווז אחד צולע. איפה יש וטרינר שמבין בברווזים באזור השרון? אם אין, אז האם נסיעה של שעה כל כיוון במכונית לבית החולים הוטרינרי יכולה לפגוע בו? תודה.

shroomann

New member
תמונות ../images/Emo9.gif

התרנגול. אם מישהו יודע איזה סוג הוא, אני אשמח לדעת גם.

shroomann

New member
ברווזונים שגדלו

הם יצורים מקסימים. לתרנגולות קשה להקשר, אבל הברווזים כובשים...

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני חושב שדיברנו לפני שהקמתי את הפורום, ואת מאלו שהרגשתי עידוד להקים את מה שיש לי היום בבית עם החיות, משום כל החיות שאת מגדלת
אנסה לעזור כמיטב ידיעותיי : 1. האם ניסית להחזיר את הברווזה העיוורת לחבורת הברווזים? אולי תתני לה מידי פעם להיות איתם לזמן מה להרגיש אותם ואולי לאט לאט הם יתרגלו אליה ויהיה לה נוח שם איתם. 3. נראה לי שהתרנגול מרגיש איום על הטרטוריה שלו, אולי לסגור אותו בתוך מקום קטן ימנע ממנו את זה. 4. בתערובת מטילות מוסיפים רכיבים שעוזרים לתרנגולות להטיל ביצים טובות ולאורך זמן, בתערובת רגילה זה רק זרעים וכו' אצלנו אנחנו נותנים להם במינון נמוך את הת.מטילות והן אוכלות כמעט כל דבר החל מירקות ופירות ועד גרגירים וזרעים ועלים וחרקים כמובן. לא צריך לתת להם כל הזמן תערובת מטילות, אבל זה כן חשוב כי יש שם תוספות שחסר להם במזון רגיל בשביל ביצים חזקות וכו'. 6. לא מכיר ווטרינרים באיזור שלך, האם ניסית בדפי זהב? התקשרת אולי לבית חולים הוטרינרי אולי הם יודעים על ווטרינרים מתאימים באיזור שלך?

shroomann

New member
שלום לך!

נכון, דיברנו בהתחלה.
אני רואה שהפורום תפס תאוצה. חשבתי שאולי זה פורום חדש כי לא מצאתי הודעה שלי בין ההודעות הראשונות... אם אני לא טועה כתבתי פה הודעה פעם. הברווזה עברה כמה פעמים בעצמה (עפה) לצד של הברווזים האחרים, אבל הציקו לה (גם הזכרים וגם הנקבות). זה גם שטח יותר גדול. פעם אחת מצאתי אותה תקועה בתוך שיח סברס... בגלל שהיא לא רואה, אם היא מתרחקת ממקור המים היא לא מוצאת אותו אח"כ ואני מפחדת שתתייבש. 3. אם אכלא את התרנגול במקום קטן ההתנהגות שלו יכולה לתשתפר ואז יהיה ניתן לשחרר, או שהוא יאלץ להיות כלוא לנצח? אולי כאן אני אמצא לו בית שמקום שיבטיחו להתנהג אליו יפה... 4. אצלי הן אוכלות תערובת למטילות ועוד כל מה שהן מוצאות בגינה, כמו עכברים, חרקים, צמחים מתוך העציצים, זרעים... וגם שאריות מהבית. עדיף להחליף לתערובת רגילה? המוכר מבית התערובת אמר שצריך לתת להם תערובת למטילות. 6. כששאלתי על וטרינר לכלבים בבית החולים לא היו מוכנים להמליץ על וטרינרים. אבל אני אנסה לשאול על ברווזים. תודה! אז מה אתה מגדל? אתה מרוצה?

../images/Emo13.gif

1. אם היא עפה אז כדאי לקצוץ לה את נוצות התעופה, כך היא לא תתרחק מהמקום שלה. 3. אם באמת אין לך צורך בו אז את יכולה למכור אותו. 4. כמו שאמרתי לתת להם במינון נמוך תערובת מטילות אבל לא להפסיק לגמריי, אנחנו נותנים להן קערה אחת ביום אף לפעמיים מפספסים ימים

shroomann

New member
כנראה שאני מפטמת אותם...

אצלי הם מקבלים תערובת פעמיים ביום ועוד דברים מהבית ומהגינה... אבל לא רואים עליהם, הם עדיין רזים! כנראה שאני צריכה להיות פחות "אמא פולנייה"...
אני לא מסוגלת לקצץ להם את הכנפיים או לכלוא. אני יודעת שזה יכול להיות להם מסוכן (תרנגול אחד שלי שטייל ברחוב נטרף ע"י כלב של שכנים), אבל זה עדיף בעיני מלקחת להם את החופש לגמרי. כנראה שהברווזה תאלץ להמשיך לחיות לבד ועם החברה האחת שיש לה לפעמים. אם אתה מכיר מישהו שרוצה תרנגול יפה (ולא כ"כ נחמד) שיהיה לו בחצר ולא יאכל אותו, אני אשמח לדעת.

שלום לך שאלה בקשר לברוזה העיורת

האים העניים שלה סתומות או פקוחות ועיורות אחת או שתיהן ? פעם היה לי אחת כזו עוד כשהיתי ברדקיסת פתחתי לה את העין עם סכין גילוח שמתי לה טיפות ענים והיא ראתה מצוין אני מתכון ל קרום של העין העפעף לא שאני מציע לך לעשות לבד אלה באמצעות וטרינר כאן העניין כספי,,עברו הרבה שנים מאז שאף אחד לא יכעס עלי טוב אים העניים פקוחות והיא עיורת אז אין מה לעשות בקשר לתרנגול לפני מספר ימים משהי חיפשה תרנגול לקנות אני חושב שהוא מספיק יפה תנסי היא פרסמה כאן בפרום

shroomann

New member
העיניים פקוחות

עין אחת נראית כמעט רגיל, אבל היא לא מגיבה כשמזיזים מולה את היד למשל. העין השנייה פקוחה, אבל עכורה ובולטת החוצה. ראיתי שחיפשו תרנגול, אבל זה כבר לא אקטואלי. מקווה שפעם הבאה אני אראה את זה בזמן. תודה. איפה מוצאים וטרינרים טובים שמטפלים בברווזים? (אני מאזור השרון)

חזרתי בענין הברוזים

צריך להיות מציאותי ראלי ומידתי ונאופן יחסי לכול דבר עם כל האהבה לברוז העיור וטרינר לא יחזיר ולא יכול להחזיר את מאור עינים הוטרינר יהפוך אותך למחלבה קטנה של כסף רק כסף יקח ממך ללא מזור את טוענת על 3 אפרוחים נוספים עיורים יש לי את החשש שצמח הסברס שהם נכנסים לשם הוא הגורם,,,אחרת אים זה לא כך אז מה שנותר זה מחלת עינים ומחלת עינים זה מאוד מדבק לא סביר ש האפרוחים בקעו עיורים יש קשר בן הדברים גם לגבי הצולע אולי הכלב השתעשע איתו יותר מידי מקרים , שבר ישן אינו מתאחה יהיה צורך לשבור מחדש אני לא יודע אים זה מה שאת רוצה ,,,,לדעתי את העיורים שחררי בירקון ובכך תמנעי הדבקה של חיות נוספים שאת אוהבת בלי יסורי מצפון היי שלמה עים עצמך ההחלטה רק שלך

shroomann

New member
תודה שחזרת

את הוטרינר אני צריכה לברווז אחר, שצולע. לעיוור אני מתארת לעצמי שאי אפשר לעזור, חוץ מאולי להוציא את העין כמו שעושים לחתולים עם בעיה דומה. אבל בטח ניתוח הרדמה זה יותר מידי מסוכן לברווז, אז גם זאת לא אפשרות. 3 האפרוחים היו עיוורים מרגע הבקיעה. הברווזים לא נכנסים לסברס. זה קרה רק פעם אחת לברווזה העיוורת, כנראה כי רדפו אחריה והיא לא יכלה לראות לאן היא בורחת. אולי זה בעיה גנטית, בגלל שההורים הם מאותה משפחה. אני משתדלת למצוא את כל הביצים ולאסוף, אבל בניגוד לתרנגולות, הברווזות יותר רוצות לדגור ומוצאות דרכים. אחת אפילו קיננה על גג הבית...

בוקר טוב דברתי עם מדריך הגידול שלנו וכך נאמר

לי בקשר לברוז הצולע לתפוס אותו לנבדוק לאורך כול השוקייים אים יש סימנים כחולים או שטף דם פנמי כתוצאה מתקיפה של התרנגול מהדוקרנים שלו,,,לבדוק רפלקס 1סנפיר 2חיבור מפרקת רגל , 3 זרוע שהם קפיציים וחוזרים למקום 4 בתחתית הרגל במקום שמתחיל לצאת הסנפיר יש גולה שומנית עליך לבדוק את ההבדל בין זו לשניה אז כך אים ,יבשה לקלף בעדינות ,אים מימית לדקור ולהוציא נוזלים סביר מאוד שיש גם קוץ לחפש טוב ולסים משחה שחורה בכול המקרים שכתבתי וטרינר לא יכול לעזור גם אים נתפסה בגדר ומתחה או קרעה שריר תשאר צולעת ,,,שאלתי אותו בקשר לוטרינר נתן מבט שעדיף היה שלא הייתי שואל אני מקווה שזה קוץ ותתגברי על זה נ, ב, כשיש 2 תרנגולים בטריטוריה אחת יש אלימות מי המלך

shroomann

New member
תודה רבה

ניסיתי לתפוס אותו, אבל לא הצלחתי. יש לנו שיחי בגונוויליה והוא מתחבא מתחתם. ההליכה שלו קצת השתפרה, אז אני מניחה שזה לא משהו מאוד רציני, אבל הוא עדיין צולע. אני אמשיך לנסות לתפוס אותו ולבדוק בדרכים שהצעת. תודה רבה לך ולמדריך הגידול על ההסבר! תרנגול אחד הוא הבן של התרנגול השני, הערבי ותרנגולת לגהורן לבנה. הוא ניסה להתקיף את אבא שלו כשגדל, אבל התרנגול הערבי התעלם ממנו. בסוף הוא הפסיק לנסות ובינתיים הם חיים יחד בשלום. עם הברווזים יש להם יותר בעייה, כי הברווזים פשוט מתיישבים עליהם ומורטים אותם... (התרנגולים מציקים לברווזות, אז כנראה "מגיע להם"). כנראה שהוחלט שהמלך הוא זה שכל הבווזים והתרנגולות פוחדים ממנו - הברווז הגדול. במקרה גם קוראים לו "אלביס", אז מתאים לו להיות המלך.

nogen

New member
שלום לך

אם יש לך אפשרות להגיע אם התרנגול לאזור מודיעין אני ישמח לאמץ אותו לפינת חי שאני מקים במכינה קדם צבאית . פלאפון:0525628829 לא בשבת

shroomann

New member
שלום

מצטערת, אבל מודיעין זה רחוק לי. תודה בכל אופן ובהצלחה לך ולבעלי החיים.

למעלה