תרנגולות

linsho

New member
תרנגולות

מזל טוב לפתיחת הפורום החדש!
בחודשים האחרונים אני מגששת סביב גידול תרנגולות... אז יש לי כמה שאלות: 1. האם יש זן נוח לגידול יותר מאחרים? (הבנתי שיש המון זנים) 2. יש תרנגולות חומות "אתלטיות" עם רגליים ארוכות, קטנות יחסית... שאני רואה בד"כ בכפרים ערביים? מישהו יכול לומר לי פחות או יותר באיזה זן מדובר? ולספר לי עליהם קצת - מביאות ביצים? באיזו תדירות? 3.ואם בביצים עסקינן - מה התדירות? הבנתי שזה קשור לתזונה - זה נכון? 4.מהי תזונה טובה ונכונה לתרנגולות? (אשמח גם לשמוע על מחירים...) 5. ומחירים של התרנגולות עצמן...? 6. ישנם טיפולים קבועים שיש לעשות לתרנגולות? חיסונים? הדברת טפילים? 7. מה השטח מחיה הדרוש לגידול תרנגולות? האם אפשר פשוט לשחרר אותן בחצר? או שרצוי לבנות כלוב? (לדעתי כלוב יכול לשמש כהגנה נגד טורפים למיניהם... השאלה אם זה טוב לתרנגולות??) 8. האם תרנגולות נושאות מחלות שיכולות להזיק לבעלי חיים אחרים? חתולים? כלבים? בני אדם? מצטערת על מבול השאלות - אני פשוט מעדיפה לדעת דברים מראש לפני שאני מחליטה....

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

תשובות מניסיון הדל שלי (יותר מאוחר בטח יגיע מישהו מבין יותר ממני) 1. התרנגולת הארצישראלית שהיא מעורבת ונקראת גם הבלאדי 2. כן, זאת שמצויינת בתשובה 1, ונראה לי שהיא הכי מתאימה לאקלים שלנו, והיא בריאה וחסינה ביותר (דיברו גם על תרנגולת אחרת שיותר טובה אבל אני יודע שלפחות הבלאדי יותר זמינה) לא יודע תדירות הטלה אבל נראה לי שדי בסדר, התרנגולות שמטילות 2-3 ביצים ביום הן מעוותות ואני מעדיף לא להתקרב אליהן. 3. נדמה לי שבערך ביצה אחת ליום ואולי טיפה פחות, לדעתי אם הן מסתובבות חופשי ואוכלות מהאדמה ופלוס זרעים מסוגים שונים, ואפשר לתת להם פירות וירקות לדעתי זה מספיק, אבל יש גם מה שנקרא תערובת מטילות שאמור להיות ריכוז של מה שתרנגולת מטילה צריכה, אבל קחי בחשבון שזה כבר לא יהיה אורגני... 4. ראי תשובה 3 לתזונה, מחירים זה ככה, שק של 25 קילו לתערובת מטילות 90 ש"ח, זרעים מטחנת זרעים יעלה לך 25 קילו של סוג אחד של זרעים כ5-15 ש"ח. 5. 15-30 ש"ח לתרנגולת ממוצע. 6. אין לי מושג, תלוי קודם כל כמה תרנגולות יש לך, אני לא מתכוון לדחוף להן כלום אם לא נצטרך. 7. הכי טוב בחצר הפתוחה, כלוב סגור זה לא ממש מקום לתרנגולת, אפשרי אבל הן די אמינות ולא בורחות, נגד טורפים אפשר לשים להם ביתן שהן יוכלו להיות בו בלילה, אולי אפילו לנעול אותן בתוכו בלילה, אבל מספיק שבתוך הביתן יהיה להן מעין מדף גבוה שהן יהיו מוגנות. 8. מחלות של תרנגולות יכולות לפגוע רק בציפורים אחרות, לא בחיות אחרות, אלא אם כן זאת מחלה שעוברת באכילה שלהן...

linsho

New member
תודה רבה על התשובות ../images/Emo13.gif

אני מניחה שיבואו עוד שאלות כשהענין יצא לפועל (מה שלא יהיה ממש בקרוב - עד שנעבור דירה) אז בטח אשאל איפה קונים תרנגולות
שוב - תודה רבה על התשובות המהירות!

שלום לך

התשובות שלך נכונות אבל חלק לא....... אתה צודק בזה שהתרנגולת הערביה-בלדי היא המתאימה יותר למתחילה! והתרנגולת הזו מטילה כמעט כול השנה! כמובן שבשינוי אקלים או החלפת נוצות הן לא מטילות תרנגולת מטילה בערך כול יום -מדובר על בת שנה + לא צעירה כי צעירות - פרגיות מטילות כול יומיים או שלושה תערובת מטילות זהו מרכיב עיקרי בלולים מסחריים של ביצים! אני מאכיל בזה גם אבל בריכוז מאוד נמוך! אני מעדיף להאכיל קמח וזרעים כאלו או אחרים! כי זה יותר בריא! תערובת מטילות מקצרת את החיים של התרנגולת! תערובת מטילות עולה כ 50 קילו = 85 ש"ח זרעים מאוד מומלץ ! ירקות וחרקים-שיחרור בגינה לפי דעתי חובה!! תרנגולת בלדי עולה בערך 15 ש"ח לפרגית ו 25-35 ש"ח לבוגרת! למרות שיש כאלה שמוכרים מחירים בשמיים! חשוב מאוד לחסן נגד ניוקאסל! מחלה קטלנית! ולתת אנטיביוטיקה במקרה של תרנגולת חולה! עכשיו בקיץ ובאביב אין כמעט תמותה ממחלות חצר פתוחה מאוד טובה! אבל צריכים להיזהר מטורפים! ומשכנים!:)! חשוב מאוד לכלוא את התרנגולות לפחות לשבוע -שבועיים שיתרגלו לבית שלהן! אשמח לענות לעוד שאלות

ניוקאסל

ניוקאסל זוהי מחלה קטלנית בתרנגולות אשר גורמת לעוף פיגום בעצבים הכוונה שהעצבים יפגעו! ואז הצוואר של העוף יתחיל לזוז מצד לצד כאילו העוף אומר "לא" - זה באמת מחריד ומזעזע כי זה מתחיל בזה וגורם תוך שבוע לתמותה המונית! בבדרך כלל מחסנים יונים אבל גם תרנגולות צריכים

למעלה