תרנגולות

ריף2005

New member
תרנגולות

יש לנו מספר תרנגולות אותן אנו מגדלים בצורה טבעית כדי שיהיו לנו ביצים לצריכה אישית, יש לנו אותן כבר חצי שנה, דרך אגב בלול יש גם זכר, אולם אף אחת טרם התחילה להטיל, האם יש דרך לזרז הטלת ביצים? עצה בבקשה.

אם רוצים גידול טבעי אז אין שום זירוז שאפשר

לעשות גם לנו יש תרנגולות שכרגע רק 2 מטילות, אנחנו מקבלים את זה בהבנה כי זה דרך החיים הטבעית שלהן במידה מסויימת, ואין ממש ברירה גדולה.

shroomann

New member
הן בהפסקה

גם אצלי יש להן תקופות של הפסקה בהטלה, בד"כ בחורף. זה טבעי. זה מלווה גם בהחלפת הנוצות - שמת לב אם זה קרה לתרנגולות שלך?

shroomann

New member
זה יכול לקחת חודשיים

לפי מה ששמתי לב, לכל תרנגולת יש את הזמן שלה. אבל זה בד"כ קורה כשהטמפרטורות משתנות, כמו עכשיו. אולי אצלך הן מקדימות... כמה תרנגולות יש? את בטוחה שהן הפסיקו להטיל ולא עברו להטיל במקום אחר? כבר קרה לי שמצאתי סטוקים של ביצים ישנות בכל מיני מקומות מחבוא בגינה...

016777330

New member
הטלה-היכנסו כולם

שלום ובכן בקצרה,לכל תרנגולת יש מחזור משלה ז"א,אם יש לי לדוגמא:תרנגולת א' ,תרנגולת ב',ותרנגולת ג' לא כולן יטילו באותה התקופה.תרנגולת א' תטיל בין חודש פברואר לחודש אפריל (סה"כ חודשיים)תרנגולת ב' תטיל בין חודש מרץ לחודש אוגוסט(סה"כ 5 חודשים)תרנגולת ג' (נדיר) תטיל בין חודש אוגוסט/ספטמבר עד אוקטובר אולי עם סיכוי קלוש נובמבר לא הזכרתי את החודשים דצמבר וינואר כי בתקופה הזאת רוב התרנגולות לא מתפקדות,מנטלית ופיזית.במיוחד אם יש תרנגול בלול ש "מדכא" אותן *תרנגולת בשנתה הראשונה יכולה להגיע לכ-200ביצים בשנה *תרנגולת בת שנתיים יכולה להגיע לכ-160ביצים בשנה -שימו לב שיש ירידה דרסטית באופן ההטלה מעל גיל שנתיים *תרנגולת בת 3 שנים יכולה להגיע לכ-128 ביצים בשנה *תרנגולת בת 4 שנים יכולה להגיע לכ-102 ביצים בשנה *תרנגולת בת 5 שנים יכולה להגיע לכ-82 ביצים בשנה * תרנגולת בת 6 שנים יכולה להגיע לכ-66 ביצים בשנה *תרנגולת בת 7 שנים יכולה להגיע לכ-52 ביצים בשנה *תרנגולת בת 8 שנים יכולה להגיע לכ-42 ביצים במחזור אחד לא בשלמות(ברצף)ז"א היא מטילה מפוצל/בפיזור לא בחודש אחד שבכל חודש אולי 3 ביצים(כל אחת לפי עונתה שלה)זה לא כלל שכל התרנגולות חייבות להטיל בקיץ,ישנן כאלה שמטילות גם כן בסתיו או בתחילת האביב כש עוד קר (פברואר) באופן אישי יש לי 2 תרנגולות מבוגרות אחת בקעה בשנת1999 ואחת בשנת 2001 אין כרגע אינן מטילות(אחת מהן כבר אינה מטילה כלל,הן "מתכווצות" קצת ,אבל הן בסדר)תרנגולת יכולה להגיע לגיל מופלג של 20 שנה.הייתה לי תרנגולת שבקעה בשנת 1988 ומתה בשנת 2000 כלטוב

popi199

New member
לי היה אותו הדבר

ופתאום אחרי חצי שנה של גידול הן התחילו להטיל בלי הפסקה! הן אמורות אוטוטו להתחיל להטיל. סבלנות.

גם אצלנו

גם אצלנו יש ירידה בהטלה אבל בימים האחרונים תרנגולת אחת התחילה להטיל שוב זה נראה לי נורמלי

למעלה