תרנגולות

צילי 25

New member
תרנגולות

שלום רונן יש לי שתי שאלות בקשר ל5 התרנגולות שישנם בחצר שלי. 1. האם גם אצל תרנגולות יש תרנגולת שליטה, כי בשבת האחרונה ראיתי שאחת התרנגלות מנקרת בראש של תרנגולת אחרת וגם כל הזמן היא מגרשת אותה ולא נותנת לה לאכול. 2. כמעט בכל תקופת הקיץ הם לא יצאו מתחת לבית שם הם גרות ורב הזמן דגרו כשהתחיל החורף הם עכשיו רוב היום נמצאות בחוץ ורק לקראת הערב נכנסות לישון. ונראה לי שגם הן לא מטילות ביצים בכלל. השאלה היא האם יש תקופות של הטלה ודגירה ואם כן מתי? תודה צילי 25

shroomann

New member
שלום

אני לא רונן, אבל אנסה לענות. 1. כן, יש היררכיה בין התרנגולות. גם אצלי יש את ה"מונודות" ואת ה"שליטות". זה נורמלי. אם התרנגולת לא מצליחה לאכול בגלל זה, אפשר לשים לה אוכל במקום רחוק יותר ומוסתר אחרי ששמים אוכל לאחרות. 2. יש תקופות של הפסקה בהטלה, בד"כ בחורף. גם אצלי יש הפסקה עכשיו. גם יש להן נשירה - החלפת נוצות, מה שגורם להן להראות מרוטות קצת, אז לא להבהל.

אורח לרגע, אבל מרשה לעצמי להשיב חלקית

1 בקרב התרנגולות יש הירארכיה והיא מבוססת על רמת ... טסטוסטרון בתרנגולת. כמו כן, יש לתרנגולות נטיה טבעית להרחיק את מי שחלש מהלקה - הרעיון הוא שפרט חולה או חלש מושך טורפים ולכן כדאי להרחיק אותו שימות לבד ולא ימשוך טורפים גם אל הפרטים הבריאים. שימי לב לתרנגולת הדחויה, זה בהחלט לא רעיון רע לבודד אותה , להתבונן בה ואם צריך גם לטפל בה. 2 אם את רוצה להאריך את תקופת ההטלה, את יכולה לסגור אותן לפחות חלק מהיום במקום בו הן גרות, זה גם יגן עליהן מתי שהו מכלבים וטורפים מזדמנים, ולהאיר את המקום - נורה רגילה תספיק. תקופת ההטלה בתרנגולות מושפעת מאורך היום ע"פ עונות השנה.

למעלה