מטילה, משאירה את הביצה בקן והולכת לענייניה. למחרת מטילה עוד ביצה וכך הלאה. כשיש לה מספיק ביצים (לטעמה) רק אז היא מתחילה לדגור. כך כל האפרוחים בוקעים באותו היום.
התרנגולת בת 7 חודשים ויש בלול כבר 5 בצים השאלה היא אם התרנגולת לא תידגור בזמן הקרוב הבצים לא יהרסו ואז הדגירה לא תיהיה בעל משמעות או שאם הם ישארו גם שנה עדין יהיה אפשר לידגור עלהים?
אבל לרוב תרנגולות אוספות 10-15 ביצים ורק אז מתחילות את הדגירה. הביצים לא מתקלקלות בזמן הזה. תעזבי אותה לנפשה. אם כעבור כמה שבועות היא עדיין לא התחילה לדגור, רק אז תאספי את הביצים ותני לה לאסוף מחדש.
אם יש לכם זכר אז הביצים כנראה מעוברות. חוץ מזה, לא הייתי אוכלת ביצים אחרי שהיו כמה שבועות בחוץ (למרות שעכשיו חורף והסיכון לקלקול קטן יותר). אם אתם רוצים לאכול את הביצים מומלץ לגדל רק נקבות או לאסוף את הביצים באותו יום בו הוטלו.
מימה שאת אומרת יוצא שאני מהמר כי זה או שהתרנגולת תידגור תוך שבועיים שלוש או שאני יזרוק את הבצים לזבל כי תוך שבועיים שלוש לא טוב לאכול אותם ומיצד שני אם היא לא תידגור אז הלכו הבצים
התרנגולת לא מסוגלת לשמור לבבדה על אפרוחים שבוקעים כל אחד ביום אחר. היא לא יכולה בו זמנית ללכת עם האפרוחים שבקעו לחפש מזון וגם לדגור על הביצים הנותרות לכן היא חייבת לגרום לכך שכל הביצים יבקעו באותו זמן עופות רבים עושים את זה. גם יענים