תרנימת חג ההתגלות לפי הטקס היווני קתולי

תרנימת חג ההתגלות לפי הטקס היווני קתולי

(הביזנטי).. שאומרים אותה לאורך המיסה ובמיוחד בסוף כאשר אלכורי אחרי שהתפלל על המים מברך את הכנסיה (בקריסהא) באמצעות המים המקודשים. في إعتمادك يارب في نهر الاردن. ظهر السجودُ للثالوث، فإن صوت الآب كان يشهد لك, مسمّيا اياك ابنًا محبوبا، والروح بهيئة حمامة يؤيّد حقيقةَ الكلمة، فيا مَن ظهر وأنار العالم ايها المسيح الإله المجد لك כרגע אני יכולה להגיד שחגגתי אל לע'טאס

lion 7

New member
חג שמח , וכרגע גם אורזים בחזרה

את האשוח והקישוטים , אני צריך לזכור שבחג זה מכינים את אלקטאיף ,זלאביה , ושאר הממתקים לא? או בחג אחר?

lion 7

New member
דרך אגב את הטרובאוריה בקתולים

/tapuzforum/images/emo13.gifשרים אותה על הלחן החמישי למשל ובאותו יום שרים על הלחן השמיני או התשיעי ביונית אורטודוקסית , יודעת למה ? זה בגלל השוני בתאריכים גריגורי והאחר היוליני , גם כן את השיר זה למדנו בעל פה או בכנסיה שהיינו קטנים , ומאוחר יותר למדנו בעל פה את קאנון אלאימאן , אואמין באלאהין ואחיד .. או בעברית אני מאמין .. הטקס הקתולי הוא אותו אורטודוקסי אבל מקדים אותו בשבועיים או ארבע תלוי בזמנים .. חג שמח

תודה ליון על המידע ../images/Emo140.gif אגב, זה אותו לחן שבו

שרים את הטרובאריה בעיד אסליב (חג הצלב) - خلّص يا ربَ شعبك وبارك ميراثك... איזה כיף למדתם את הטרובאריה בבית הספר? אני את התפילות השונות בטקס הביזנטי למדתי מהמיסות כיוון שלמדתי בבית ספר קתולי (ולא יווני קתולי או אודתודוכסי...). לשאלתך, זה החג שבו אוכלים 2טאייף, זלאבייה ו2סאבע זינב
אנחנו מסתפקים ב2טאייף... ואת העץ שלנו אנחנו מורידים אחרי ההתגלות של האורתודוכסים

lion 7

New member
כן למדנו ביסודי בממלכתי

אותו לחן בעיד אסליב , למלים יש שינוי קל של (אהזהרת אסגדת לית`אלות`) , טוב ובענין החשוב מכל חח , קטאיף בגיבנה או ממולא עם גוז וסוכר , תוצרת בית , זלאביה , אסאביע זינב , ויש עוד פשוט שכחתי , גם אנחנו נהיינו מודרניים ושוכחים או פשוט מתעצלות הנשים אצלנו לעשות אותם ..

למעלה