תרסיס קילר מול פרונטליין לחתול מה פחות רעיל לנו בני האדם ?

SAVGE

New member
תרסיס קילר מול פרונטליין לחתול מה פחות רעיל לנו בני האדם ?

בנוסף לאמפולות שהומלצו לי פה בפורום
לחתול ביתי אני מעוניין בתרסיס סביבתי לבית

תכשירים כמו נוק אאוט או קילר עולים 59 - פרונטליין עולה 130

אני מדבר על סביבה ולא על החתול עצמו- למישהו יש נסיון עם החומרים הנל?
הם לא רעילים מידי? מה ההוראות שימוש? תודה

גורדיאן

New member
אתה שואל את השאלות הלא נכונות.

אז כמה נקודות שיבאירו לך את הנושא:
1. אף אחד כאן לא מומחה לרעלים ואסור לסמוך על חוות דעת כאלה.
2. אין דבר כזה תרסיס סביבתי לבית, כל תרסיס שירוסס במקום אליו יש לחתול גישה יגיע גם לתוך החתול, הוא ידרוך או ישכב על זה וילקק את עצמו. לכן בא סעיף 3.
3. אם יש חתול בבית מומלץ לרסס רק בחומרים שמיועדים לריסוס על החתול עצמו, כך אם הוא 'יתלכלך' בהם זה לא ירעיל אותו, כמובן מדובר בכמויות סבירות.
4. גם אם אתה מתכוון לרסס במקום אליו החתול שלך לא מגיע אנא בדוק אם חתולים אחרים אינם מבקרים שם, אני בטוח שאתה לא רוצה להרעיל את כל אוכלוסיית החתולים בסביבה שלך.
5. מידע על מידת הרעילות והוראות השימוש יש על עטיפת המוצרים, תוכל גם לראות את המידע הזה בגוגל.

SAVGE

New member
אוקיי

סעיף 2 באמת נכון אתה צודק- קניתי אמפולות של אדננוטג וגם שם בהוראות רשום על "תרסיס סביביתי" וגם בכל המאמרים אני קורא שצריך לטפל גם בחתול גם בסביבה והכי חשוב להשמיד ביצים של הפרעושים שנפלו מהחתול!! לכן אני נתקע על זה ככה ( אולי אני מגזים)
אז למה יש את כל התכישירם האלה למעשה? כי אתה צודק שאתה אומר שזה יכול להרעיל את החתול... מעניין שאף אחד לא טורח להגיד את זה בחניוות שמוכרות לנו (חוצפה)
בהחלט החזרתי אותי לפרונטליין
&nbsp
בכל אופן החתול לא יוצא מהבית והריסוס כוון להיות בבית עצמו
למרות ששוב אני לא יודע אם זה הגיוני לרסס ספות ברעל הרי אלו המקומות שלו
יותר הגיוני לשאוב לכן מתלבט בכלל אם יש צורך בתרסיס...
מצד שני פרונטיליין אמור להשמיד גם ביצי פרעושים?

גורדיאן

New member
אין צורך לרסס ספות ברעל,

הפרעושים והביצים לא נמצאים על הספות אלא מתחתיהן ומאחוריהן, צריך לשאוב את הספות ואת סביבתן ולרסס מתחת ומאחורי הספות, בפינות ובחריצים.
אני לא חושב שפרונטליין משמיד ביצים, אבל אם הסביבה מרוססת אז כאשר הביצים בוקעות הזחלים יאכלו מזון מרוסס וימותו.
אז למה יש את התכשירים הרעילים האלה? - בגלל אותן סיבות שפעם השתמשו בדידיטי ובאזבסט, כי האנושות לומדת לאט.

SAVGE

New member
אוקיי תודה אתה מאוד עוזר קודם כל

אבל שוב נניח והאממפולה חיסלה והחתול נקי
יש ביצים שפרונטליין לא ישמיד הביצים יבקעו ועל איזה מזון דיברת שהם יאכלו?
לא הבנתי.. הם יבקעו ואז יחזרו לחתול..לא?

גורדיאן

New member
תשובה:

נראה לי שאתה אוהב ללמוד על פרעושים, או שהם מטרידים אותך מאוד (נפשית, אני מתכוון), אתה יכול להיכנס לגוגל ולהקיש 'פרעושים ויקיפדיה' ויש שם המון מידע עליהם.
אבל התקציר לתשובה לשאלתך: הזחלים הבוקעים מהביצים אוכלים חומר אורגני, הרוב זה אבק המורכב מחומר אנושי (תאי עור מתים שנופלים ממך, רסיסי רוק שהתייבשו, שערות שנפלו והתפוררו וכך הלאה). אם הסביבה מרוססת האבק הזה רעיל להם והם יאכלו אותו וימותו לפני שיהפכו לפרעושים. ואם זחל כלשהו יהפוך בכל מקרה לפרעוש אז תגלה אותו על החתול ותצטרך לחזור על הריסוס שוב.
בכל מקרה לא צריך להתרגש, יש לי 3 חתולים בבית ובערך פעמיים או שלוש בשנה אני מגלה עליהם פרעוש או שניים ואז מטפל בעניין וזהו, כלומר שם על החתולים אמפולה ומרסס בסביבה שלהם, כך שהבעיה לעולם אינה חמורה ולא תהיה חמורה אם מטפלים בזמן.

למעלה