תרעומת בנושא מחיר החוג בגליל-ים

ציפיש

New member
תרעומת בנושא מחיר החוג בגליל-ים

אמש ביקרנו בפעם הראשונה בחוג של לוי בר-גיל בקיבוץ גליל-ים והופתענו ממחיר הכניסה: 25 ש"ח!!!. בחוג אמנם מוגש כיבוד נאה והמרקיד חילק הגרלות,המרקיד משקיע ומזיע והאוירה בחוג נעימה, אולם שוב אנו חוזרים לנושא הנדוש, שאנו באים לרקוד ריקודי-עם ולא לבית-קפה. אם מרקיד רוצה למשוך את הרוקדים ע"י הכיבוד וההגרלות, שיעשה זאת על חשבונו ולא על חשבוננו. לאור המצב הכלכלי הקשה במשק, אין צורך לחזור שוב על ההסבר מדוע המחיר בחוגים צריך להישאר ברמה של 20-21 ש"ח. כל עלייה במחיר גוררת אחריה עלייה בשאר החוגים. בן-זוגי מסרב להגיע שוב לחוג זה מפאת המחיר, אלא אם נתבשר שהמחיר ירד!!! אני מקווה שהדבר יגיע לאזניים המתאימות ואכן יחול התיקון המבוקש!!!

אינני בטוח, אבל לפי מה שקיבלתי

מלוי עבור ההחלפה שלו (הוא אומר שכך הוא מקבל מהקיבוץ ואין לי סיבה לחשוב שאין זה כך), הרי כל הטענות צריכות לבוא אל הנהלת הקיבוץ שגובה הרבה כסף מהרוקדים ואולי לא בהצדקה (איזה הוצאות כל כך גדולו כבר יש להם?) מותר להביע את מחאתכם בפני המנהל הנמצא במקום (רק אל תגידו שאני יעצתי לכם עשות כך...)

לא נגיד לא אחד !!!

לא נגיד לאף אחד בקיבוץ שירון יעץ לנו להתלונן על המחיר הגבוה שהם גובים. כי אם נגיד להם שירון יעץ לנו להתלונן, הם בתגובה עלולים להחרים לירון את תעודת ה"חבר" שהוא נושא בגאווה בכיסו מאז היותו "חבר קיבוץ" משחר ילדותו. כנראה קיבוץ גליל ים, העלו ראשונים את המחירים עקב סיבות חשובות מאד כמו : מחירי האספסת לפרות האמירו, או אולי התאילנדים שאוספים ביצים בלול ביקשו תוספת שכר. זו מחאתי האירונית להעלאת מחירים לא הוגנת ! מירי.

ציפיש

New member
מחאה על מחיר החוג

לצערי, נבצר מאיתנו להתלונן בפני המנהל הנמצא במקום, מאחר שאין בכוונתינו להגיע שוב לחוג. אולי אתה יכול להעביר את מחאתנו ללוי בר-גיל עצמו, על מנת שהוא יעביר המסר להנהלת הקיבוץ. לדעתי, המחיר הגבוה מונע מרבים מהרוקדים להגיע להרקדה שלו וחבל כי הוא מרקיד טוב ונחמד.

אדם פרטי מנהל את החוג בגליל ים ,לא

הקיבוץ ולא המדריך החביב לוי ברגיל.יכול להיות שהוא לא מבין בריקודי עם, אבל זוהי פרנסתו והחלטתו של אותו אדם בהתאם לשיקוליו.כל אחד שירצה לדבר איתו יכול לטלפן למספר שרשום בכרטיס הכניסה.הוא אדם חביב מאד.

לציפיש שלום.את לא צודקת.אם יש בצד

שתיה בשפע,שני טעמים של מיץ וברזים של סודה ו-4 סוגי עוגות רכים וקשים יותר וגזר קצוץ או משהו אחר, זה לא אומר שבאנו למסעדה.אני רוקד בגליל ים. לאחר שאני רוקד כשעה טבעי שאני מרגיש צמא וקצת רעב ואז ברגעים הנוחים לי אני ניגש הצידה שותה (ולא מים עכורים כמו שבחוגים האחרים) בוחר לי עוגיה לפי טעמי ומחזיר לעצמי כח להמשיך לרקוד.אל תחשבי שהרוקדים טפשים וסתם מתפתים מהאוכל והשתיה.לדעתי זה שווה אפילו למחיר כניסה 35 שקלים.אם בחוגים אחרים יתנו אותו דבר ויעלו ל-25 שקלים אז זה שווה.אני לא מאמין שאת לא שתית כל הערב אפילו לפחות סודה.תארי לך שבאים אלייך הביתה אורחים ואולי הם קצת רעבים או צמאים,האם לא תציעי להם משהו.בכלל האוכל והשתיה הם באגף הצמוד לרחבת הריקודים,כך שזה לא מפריע להרקדה ובאותו רגע גם כשאת שותה או אוכלת את יכולה לראות או להאזין להרקדדה או לשבת על כסא ולשוחח עם אנשים באותו הזמן.לסיכום ההערה שלך בכלל לא עניניית ולא רצינית גם אם את בדייטה.בנוגע להגרלות מה רע בזה ביחוד שהחוג יפה והמרקיד משלב ישן וחדש.גם ירון שהחלף לפעמים את המרקיד שיבח כמוך בצדק את החוג.

עזרא,יש הגיון בדבריך

נכון עזרא יקר, יש הגיון בסיסי בדבריך כשאתה כותב שהמארח קרי הקיבוץ נותן לך 4 סוגי עוגות (רכים וקשים) גזר קצוץ ועוד מעדנים שכאלה וכך מרשה לעצמו לעלות במעט את מחיר הכניסה להרקדה. אך הבעיה עזרא, וכפי שניתן להבין מדברי ציפיש שמחירי ההרקדות העולים במקום אחד סוחפים את שאר החוגים להשוואת מחיר עם החוג הראשון וכך נמשכת שרשרת העלאה האין סופית למחירי החוגים בארץ. תאר לך עזרא, שבלוח ההרקדות של גליון "רוקדים" לצד הדיווח על החוג והשעה, קיומו של המזגן, יתווסף תפריט של המנה המוגשת בחוג. לאן נגיע ? אני כבר מדמיינת לעצמי את גדי ביטון שייצא בפרסום כחלוץ הראשון : "בין ריקודי מעגל לזוגות יוגש כבד אווז ובהפסקה תוגש לרוקדים בווריה". זה נראה לך בסדר ? לי לא. מירי.

למירי החמודה-הקיבוץ לא קובע את

המחיר אלא שיש הסכם בין הקיבוץ "והמכר" על כל מיני דברים."המכר" לא יסכים להוריד מחיר כי גם במחיר זה האולם עמוס ברוקדים.אל תעשי מה שעדה עשתה,כי שום דבר לא יוריד את המחיר.זה כמו שעשה דון קישוט שנלחם בטחנות הרוח.דרך אגב מחיר הכניסה היום הוא יותר זול מלפני 27 שנים.אז מחיר הכניסה היה 2.5 לירות והשכר הממוצע היה 500 כיום הכניסה ב-25 והשכר הממוצע ברוטו כ-7000 ש"ח.המחיר נקבע בהתאם להצע ולביקוש.

עזרא ומירי אתם מאמינים שבגלל האוכל

עולה המחיר. אולי האוכל - הוא וואלריאן,או כדור הרדמה , בגלל - העלאת המחיר ? להמתיק את הגלולה המרה, מלעיטים את האנשים , כי צבא צועד על קיבתו. כך אמר נפוליאון בונאפרטה. אבל - אני גם חושב , שצריך להתאים את המחיר לאיכות ההרקדה. היצע וביקוש. מי שרוצה הרקדת סלון (איוורור , אוכל, מרקיד טוב,חברה טובים, חתיכות וחתיכים - שישלם. רוצה לשלם פחות, שירקוד במקומות פחות יוקרתיים. אני חושב , שבבתי אבות ובדיור מוגן - עוד אפשר לרקוד בחינם.

למירי, לציפיש ולכל המתעניינים.גליל-

הצלחתי לדבר עם המרקיד לוי ברגיל מגליל ים שאת מספרו קבלתי באופן מסתורי מקרוב משפחה שלו.ראשית,ירון שהחליף את ברגיל מספר פעמים קיבל את שכרו לא מהקיבוץ אלא מברגיל עצמו.שנית לקיבוץ אין שום קשר להרקדה.פשוט הקיבוץ,כפי שכתבתי בעבר מלפני יותר מחודש,משכיר את האולם לאדם פרטי שנכנה אותו "מאכר".אדם זה הוא מאד נחמד וזאת פרנסתו.כפי שציינתי הוא קובע הכל. לפני כחצי שנה אותו מאכר שמספר הטלפון שלו רשום על כרטיס הכניסה שכר את האולם במטווח בהרצליה והזמין את כדורי ערה להרקיד.כיוון שהחוג בהנחיית כדורי לא הצליח לגייס כ-200 רוקדים תוך כחודש (לפי דברי כדורי) אז הוא פיטר את כדורי ולקח להרקיד את לוי ברגיל.כשלא היה מרוצה החליט להשכיר את חדר האוכל בגליל ים בהנחיית ברגיל.כאמור האולם מלא ברוקדים בעיקר ביום ד ולא רק ביום ב.סיפרתי את כל זה כדי שתבינו כמה חשוב לאותו אדם להרויח יותר.אז מי שחושב להוריד את המחיר לבעל עסק הוא רק חולם.ציפיש וחבריה לא מפחידים אותו.מירי המתוקה אנא ממך רדי מהאספסת,הביצים והתילנדי....בי

עזרא מתחשב ב"מאכר" ?

לעזרא היקר שלום. אני פשוט לא מבינה על מי אתה מגן, ונראה לי שלא ירדת לשורש הבעיה. מה אכפת לרוקדים (כשמדובר בתשלום דמי כניסה) אם המקום שייך לקיבוץ או שהקיבוץ השכיר אותו לאיזה "מאכר" מבחוץ ? איך אתה נותן חופשי מחמאות לאיזה "מאכר" וקורא לו איש נחמד, שלדבריך פיטר את כדורי רק בגלל שלא הצליח לגייס 200 רוקדים לערב תוך חודש ? בוא ונעשה חשבון רגע, נניח שכדורי גייס רק 100 רוקדים לערב וגבה רק 20 ש"ח לאיש, זה יוצא 2000 ש"ח לערב. לא הספיק ל"מאכר" הזה" ? והאם לוי ברגיל מספק לו 200 רוקדים וגובה 25 שקל מרוקד אז זה יוצא 5000 ש"ח ברוטו לערב. האם אז מרוצה ה"מאכר" הזה ? נפתחו לו העיניים ? מאד נגע לליבי שכתבת לנו "סיפרתי את כל זה כדי שתבינו כמה חשוב לאותו אדם להרוויח יותר". ממש מרגש, למה, מי לא רוצה להרוויח יותר ? למה אתה עושה את החשבון שלו ? אולי תעשה את החשבון של הרוקדים ? עזרא, אני לא רוקדת בקיבוץ גליל ים פרט לערב הפתיחה שהיה חינם והוזמנתי ישירות על ידי לוי ברגיל, ואישית אין לי כל בעיה כספית, אני פשוט מבינה למה הדבר הזה מוביל. עליך להבין, העלאת מחיר בחוג פלוני על ידי גימיקים מגוחכים כמו מיץ גזר ומיני מאפה, גורמת לפעולת שרשרת של העלאת מחירים בכל החוגים, וחבל שכך. מי שרוצה לצ´פר את הרוקדים שלו, יבורך, אבל את העלויות שיספוג בעצמו ולא יפיל את התיק על הרוקדים שלו. ובאשר ללוי ברגיל שקיבלת כדבריך את הטלפון שלו באופן מסתורי כדבריך, אני משערת שנעזרת בשרותי השב"כ או באינטרפול. לא היה יותר קל לו היית מחפש במדור "מדריכים" של אתר "רוקדים" או פשוט לעיין בגליון האחרון ? שיהיה לך יום טוב ! מירי.

למירי החמודה.נראה לי שאת צודקת

שהוא לא נחמד.כדורי כעס עליו מאד ואמר לו,חכה עוד כמה ימים ויהיו הרבה יותר רוקדים ולמאכר לא היתה סבלנות לחכות.אני דיברתי עם המאכר ואז הוא דיבר איתי בחביבות.אני לא מגן על המאכר, אבל אני חושב שאצלנו בארץ כל אחד עושה וחושב בעצמו ולעצמו.אין בארצינו התארגנות קולקטיבית כמו בחו"ל. בארץ כל אחד עושה את החשבון האישי שלו,האם כדאי לו ללכת לחוג מסויים. המרכים של מחיר הכניסה הוא לא תמיד המרכיב העיקרי.למשל אם מצא חן בעיני חוג מסויים וכדי להגיע לאותו חוג אני צריך לנסוע בפקק תנועה קשה, שלוקח לי להגיע בשעה וחצי לחוג אז אני מוותר והולך לחוג גם יפה ויקר(25שקלים) וגם אני מגיע תוך 10 דקות לחוג.את צודקת בנוגע להעלאת המחיר,כי אם תעשי חשבון שנתי,ואת רוקדת כמה פעמים בשבוע אז תראי שזאת הוצאה גדולה מאד וזה נוסף להוצאות הרבות שיש לר כמו סכומי מתנות שאת נותנת כל חודש (כפי שציינת לעדה 1200 שקלים בחודש).עובדה שהמחיר לא מרתיע רוקדים רבים.חלק מהרוקדים לא יודעים אפילו כמה משלמים בחוגים אחרים.חלק אומרים אנחנו נהנים בחוג הזה מאד ולא אכפת לנו כמה שגובים אפילו שאנחנו באים מרחוק מנתניה.האיום של ציפיש פשוט היה לאויר.לדעתי מי שיצליח להוריד את המחיר בגליל ים יקבל פרס נובל לצדק.קחי לדוגמא את בזק שעשו שנויים, למשל שיחה מקומית במקום כל 5 דקות ביום כעת כל דקה אחת ,אז בפעם האחרונה שילמתי על חשבון הטלפון של בזק 1800 שקלים במקום 600 שקלים כל פעם.האם קמה במדינה צעקה שהורידה בחזרה את המחיר,כמו שקורה בחו"ל.

למירי-בנוגע למספר הטלפון שלו,אז

לפי מה שכתוב ברוקדים לא הצלחתי להשיג את ברגיל.התקשרתי אליו דרך הפלא-פון שלו שלא רשום באף מקום.השגתי דרך הבן דוד שלו.

במספר הטלפון שרשום באתר רוקדים

קשה מאד להשיג את ברגיל,כי לברגיל יש עיסוקים רבים.כעת הוא עסוק בדוקטורט שלו בתחום הספורט.

ואז ניתן יהיה........

להשיג את הטלפון שלו במדור : דוקטור למחול - לוי ברגיל. מירי.

למעלה