תרפיה רפראטיבית

תרפיה רפראטיבית

שלום לכולם, אני בחור בן 21, שממש בקרוב משתחרר. יש לי בעיה של הומוסקסואליות (אין לי נסיון מיני עם בני מיני). אני חייב לטפל בבעיה הזאת, והבנתי שיש טיפול פסיכולוגי שנקרא תרפיה רפראטיבית. הבנתי שהשיטה הזאת לא חוקית, אבל זאת התקווה האחרונה שלי, אני חייב טלפון של פסיכולוגים מאזור המרכז שמטפלים בבעיה. אני אשמח גם "להתנדב" במידה ומישהו ירצה לעשות עלי את הסטאז' שלו , כמובן בפיקוח עליון... אני אשמח גם לדבר עם אנשים שעברו את הטיפול הזה.

לירן ז

New member
הי בחור מסובך

מהמודעה שלך עולה כי הומוסקסואליות אינה הבעיה היחידה שמפריעה לך. אני מבין שאתה נמצא במצב בו אתה מרגיש תקוע ומתוסכל. הייתי ממליץ להיפגש עם פסיכולוג/ית ולהתחיל בטיפול הרבה יותר עדין, כזה שיוכל לתת לך "אויר לנשימה". אם תרצה אני יכול להמליץ על פסיכולוגית מדהימה.

אחי?

בס"ד "בעיה" של הומוסקסואליות? טוב, זוהי דעתך... גם אני יכול לעזור לך עם פסיכולוג מעולה הטלפון שלי: 0504532193, נאור

לירן ז

New member
וואלה נאור... הפתעת!

ברור לך שלא התכוונתי שזה בעיה (שאני אחלוק על DSM-IV
יאלה לילה טוב נתראה מחר בהתפתחותית

NirT84

New member
בחורמסובך - תציל את עצמך לפני שיהיה מאוחר מדי

אתה פרסמת את "הבעיה" שלך בפורום של סטודנטים לפסיכולוגיה, אז תן לי בבקשה להציג לך את עמדת הפסיכולוגיה בעניין. כבר בשנות 73 האיגוד הפסיכיאטרי האמריקאי הוציא את תופעת ההומוסקסואליות מהמהדורה המעודכנת של ספר האבחנות הפסיכיאטריות (DSM) ונתן בכך אישור לתפיסה הרואה בהומוסקסואליות תופעה שעולה בקנה אחד עם נורמאליות פסיכולוגית. חשוב לציין ולהדגיש שלפי ארגון הבריאות העולמי והאיגוד הפסיכיאטרי האמריקאי, כולל כל ארגוני הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה בארה"ב ובשאר מדינות המערב וביניהן ישראל, שינוי נטיות הומוסקסואליות נחשב להליך בלתי-אפשרי המנוגד לחוקי האתיקה הרפואית ואסור למטפלים מוסמכים להציע אותו למטופליהם. לא סתם השיטה שדיברת עליה נחשבת לא חוקית, היא עלולה להסב לך הרבה יותר נזק מאשר תועלת! במחקרים שנערכו בשנים האחרונות בהם ראיינו מטופלים הומוסקסואלים שעברו תהליך כמו זה שאתה מדבר עליו, בין אם בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, פסיכואנליזה, התניה אברסיבית (שוק חשמלי בנוכחות גירוי הומוסקסואלי), דינמיקה קבוצתית, היפנוזה, טיפול תרופתי או אשפוז פסיכיאטרי - 87% מהמטופלים דיווחו על כשלון הטיפול, רובם דיווחו על נזקים נפשיים חמורים הכללו דיכאונות, מחשבות אובדניות, פגיעה קשה בערך העצמי ואף פוסט טראומה. אני לא יודע אם אתה דתי או חילוני, אבל אין לכך חשיבות לצורך העניין - אם תיכנס ל"טיפול" במה שאתה מכנה "הבעיה" שלך אתה מפקיד את גופך ונפשך בידי אנשים שמכנים את עצמם "מטפלים" אבל עוברים על חוקי האתיקה הרפואית והפסיכולוגית בצורה מחפירה - אתה מסכן את עצמך בנזק פיזי ונפשי בלתי-הפיך... רצ"ב שני קישורים שמבהירים ומרחיבים את הנקודה: http://www.pridezine.com/content/ArticlePrint.asp?id=2024 http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a17.html עד היום לא ידוע מה בדיוק קובע את הנטייה המינית של האדם, כאשר המחקר הפסיכולוגי והרפואי נוטה להצביע כיום על בסיס גנטי או ביולוגי להומוסקסואליות, הסברה הרווחת היום היא שהומוסקסואליות מולדת. הומוסקסואליות היא אינה מחלה ואינה הפרעה נפשית, היא גם לא סטייה ואפילו לא בעיה. התפיסה שהומוסקסואליות מבטאת נטייה רגשית ומינית בעלת מרכיב מולד, ולא בחירה מודעת שעושה הפרט, מובילה לאסטרטגיה טיפולית של סיוע בקבלה עצמית והסתגלות לסביבה. המטרה של הטיפול לא תהיה שינוי הזהות המינית של המטופל, אלא השלמה עם הנטייה ההומוסקסואלית שלו ופיתוח עמדה של קבלה עצמית. הבושה, האשמה, הביקורת העצמית של הומוסקסואלים עלולים להפריע לא רק לתפקוד הרגשי והמיני, אלא לגרום לשיבוש רחב במגוון של תחומים, כולל תפקודים קוגניטיביים וחברתיים. אדם שמתנכר לחלק מרכזי באישיות שלו ומשקיע מאמצים בהסתרתו, אינו יכול לתת ביטוי מלא ליכולות המיוחדות שלו, ומצמצם את מרחב הביטוי של האישיות שלו. אם המטופל מצליח להגיע להרמוניה טובה עם המרכיב ההומוסקסואלי שבו, הוא עשוי לא רק להחליף את המתח בו הוא נתון בתחושה של שלווה וביטחון, אלא גם להאיץ את התהליך של הצמיחה האישית והמימוש העצמי. אם תהיה מעוניין בסיוע פסיכולוגי מהסוג הזה - אשמח להפנות אותך למטפלים במרכז הארץ, בהתאם למידת היכולת הכלכלית שלך (אני יכול להמליץ על טיפול פסיכולוגי מקצועי גם בעלויות נמוכות). ישנן אפשרויות רבות לטיפול פסיכולוגי יעיל ומפרה. גם אני עברתי בזמנו את מה שאתה עובר עכשיו, הטיפול הפסיכולוגי תרם לי מאוד ושיקם אותי מהרבה בחינות, ובעיקר - מאוד עזר לי לקבל את עצמי כמו שאני, שזה הבסיס לחיים מאושרים ומספקים... אם אתה מעוניין לדבר / לשמוע / להתייעץ - אתה מוזמן ליצור איתי קשר: 050-4575850 ניר. אם אתה מעדיף ליצור קשר ישירות עם מטפל, אתה מוזמן ליצור קשר עם מרכז פסיכותרפיה מצויין שאני מכיר במרכז הארץ, "מכון רעות" בת"א, בטלפון 03-6202853 - אתה יכול לבקש להגיע לפגישת ייעוץ עם פסיכולוגית קלינית מדהימה בשם דלי, ולהגיד לה שניר צבר שלח אותך. שיהיה המון בהצלחה - ואל תאבד תקווה
ניר

תודה רבה על התגובה

אני בחור מסורתי, אבל זה לא רק בגלל הדת, אני באמת מאמין שמדובר בעניין פסיכולוגי, הרי איך העולם היה מתפתח מזוגות הומואים? יש אתר שאני ממליץ לך לראות, ותגיד לי מה דעתך: http://pccisrael.50webs.com/ כשרשמת: הביקורת העצמית של הומוסקסואלים עלולים להפריע לא רק לתפקוד הרגשי והמיני, אלא לגרום לשיבוש רחב במגוון של תחומים, כולל תפקודים קוגניטיביים וחברתיים. אדם שמתנכר לחלק מרכזי באישיות שלו ומשקיע מאמצים בהסתרתו, אינו יכול לתת ביטוי מלא ליכולות המיוחדות שלו, ומצמצם את מרחב הביטוי של האישיות שלו- הרגשתי כאילו אתה ממש מדבר עלי. אני בטוח שחוסר ההשלמה שלי עם עצמי גורמת לי להיות עצבני יותר , מצבי רוח שמשתנים מהר, אימפולסיביות, חוסר בטחון, תחושת עצבות שבאה בהתקפים....

NirT84

New member
ראיתי את האתר והזדעזעתי...

לא ידעתי שיש כאלה מימדים לתופעה הנוראית הזאת... תקשיב, לדעתי האתר הזה מלא בסתירות פנימיות, חצי אמיתות ועובדות לא עובדות, תיאוריות כמו-מדעיות הנשענות כביכול על תאוריות בפסיכולוגיה ומתוך הכרותי עם התחום - לא יכולות להיות יותר רחוקות מהן ובאופן כללי מדובר בשטיפת מוח נוראית (רק רציתי להזכיר באותו הקשר שגם התאוריות הנאציות בזמנו היו תיאוריות כמו-מדעיות שהסתמכו כביכול על מחקר אמפירי מדעי כשניסו להציג את היהודים כגזע נחות מבחינה ביולוגית, וכולנו יודעים מה היו ההשלכות של זה... קל מאוד להשתמש בידע בסיסי בפסיכולוגיה ולסובב אותו כך שיתאים לתיאוריה מגוכחת מסויימת) - אני מאמין שאם משרד הבריאות ואיגוד הפסיכולוגים בישראל ידעו על האתר הזה ועל הקבוצה הזאת הם יעשו הכל בשביל לסגור אותם בתחום החופש להבעת דעה כמובן. הבעיה עם "אנשים משתנים" זה שמדובר בקבוצה שלא רק מביעה את דעתה בפורומים סגורים אלא מפיצה את תורתה על גבי האינטרנט ופשוט מסכנת את הילדים שלנו אם תשאל אותי... הייתי רוצה פשוט להגיד לך- אתה יודע מה לך תנסה לנכוח בטיפול כזה במסגרת הקבוצה ונדבר עוד שנה נראה מה יהיו התוצאות, אבל אני ממש מנסה למנוע ממך נזק אישי ומחיר מאוד כבד שאני בטוח שתשלם. גם אני מכיר אנשים שהלכו לקבוצות "תמיכה" של אותו ארגון "עצת נפש" שמופיע באתר של "אנשים משתנים" ויודע להגיד לך בוודאות שאלה ששרדו שם עד לסיום "תהליך ההמרה" הם מעטים וגם הם עשו זאת כמעט אך ורק ממניעים דתיים חזקים ומה שהם למדו בקבוצה הוא חד וחלק להדחיק ולהכחיש בכל הכוח את נטייתם ההומוסקסואלית הטבעית על מנת להתחתן עם אישה ולהקים איתה משפחה "נורמטיבית", ע"פ ההלכה והמסורת היהודית. אני לא שמעתי אפילו על אדם אחד שחש בסוף "התהליך" כי הוא באמת הצליח להפסיק להימשך לגברים והחל לפתע ביום בהיר אחד להימשך לנשים. המון דברים באתר הזה הכעיסו אותי מאוד, אבל הכי הכעיסה אותי הנקודה שחזרה על עצמה בכמה מקומות באתר והיא טענת מנהלי האתר ש"הומוסקסואליות היא נטייה מינית בלבד, משיכה גרידא. כל הומו יכול להפוך להיות סטרייט וכל סטרייט יכול להפוך להומו בעזרת הטיפול הנכון". זו פשוט ערימת השטויות הכי גדולה שקראתי בחיי... כל מי שבאמת גיי יודע טוב מאוד שמדובר בכ"כ הרבה יותר ממשיכה פיזית מינית שטחית - הומו לעולם לא יוכל להתאהב באישה, לרצות אישה, ובכלל להרגיש כל רגש רומנטי כלפי אישה. הוא לא רק "נמשך לגברים", הוא "אוהב גברים" בהגדרה מדוייקת יותר. עוד טענה שקרית בעליל וחסרת כל הגיון באתר היא ש"קל יותר ללכת עם הזרם ולהיות הומו מאשר ללכת לטיפול פסיכולוגי", שהרי ברור לכולנו שגם בחברה המודרנית של ימינו להיות הומו זה אנתי-תיזה לכל מה שלימדו אותנו לאורך הילדות וחיינו הבוגרים, וממש לא מה שהחברה מצפה מאיתנו - אף אחד בשום אופן לא בוחר להיות הומו, וזה בטח ובטח לא קל להיות כזה... שוב אצרף קישור לכתבה של הפסיכולוג הקליני הבכיר עופר מאורר העוסקת כולה בתגובה ישירה למשנתו של אותו ד"ר אבשלום אליצור שהוא המטיף הראשי באתר שהתייחסת אליו. שים לב לעובדה שבעוד שמאורר הוא פסיכולוג קליני מקצועי ובכיר בעל נסיון של שנים בטיפול, ד"ר אבשלום אליצור הוא מרצה לפיזיקה ופילוסופיה ואינו עוסק כלל בפסיכולוגיה / בריאות הנפש / רפואה - ממליץ לך בכל מקרה לקרוא את הכתבה לפני כל עצד אפשרי בו תנקוט: http://www.pridezine.com/content/ArticlePrint.asp?id=2024 אני באמת אשמח לשוחח איתך בפלאפון או להתכתב אחד על אחד דרך המייל אם תהיה מעוניין, כי אני חושב שבאופן פרטני נוכל לדון בעניין יותר לעומק מאשר בבמה הציבורית- [email protected] ניר

לבחור המסובך

אהלן, מה שלומך? החבר'ה שמעליי עשו עבודה יפה, אין לי הרבה מה להוסיף עליהם, ובכל זאת רציתי לאחל לך המון הצלחה בהמשך הדרך. להיות הומו אין פירושו להיכנס למיטה עם בנים. זו חוויה עמוקה הרבה יותר, הזדמנות ללמוד על עצמך, להתאהב באנשים שתוכל להתאהב בהם במלוא מובן המילה, לחיות חיים מספקים ויפים. בימינו נטייה חד-מינית היא כבר לא "סיפור גדול" כמו שהייתה בעבר. בנים חיים אחד עם השני ואפילו מגדלים ילדים, והם מרגישים מאושרים מאוד. יש לך עוד הרבה עבודה לעשות עם עצמך. אל תמהר. קח את הזמן. נסה לדבר קצת עם הומואים אחרים באינטרנט, לשמוע מה יש להם לספר על עצמם ועל התהליך שעברו. התייעץ עם איש מקצוע, אם אתה מרגיש שהעצבות וההערכה העצמית הנמוכה מפריעות לך. צעד-צעד. יהיה טוב. סוף שבוע מקסים ורגוע!

למעלה