בחורמסובך - תציל את עצמך לפני שיהיה מאוחר מדי
אתה פרסמת את "הבעיה" שלך בפורום של סטודנטים לפסיכולוגיה, אז תן לי בבקשה להציג לך את עמדת הפסיכולוגיה בעניין. כבר בשנות 73 האיגוד הפסיכיאטרי האמריקאי הוציא את תופעת ההומוסקסואליות מהמהדורה המעודכנת של ספר האבחנות הפסיכיאטריות (DSM) ונתן בכך אישור לתפיסה הרואה בהומוסקסואליות תופעה שעולה בקנה אחד עם נורמאליות פסיכולוגית. חשוב לציין ולהדגיש שלפי ארגון הבריאות העולמי והאיגוד הפסיכיאטרי האמריקאי, כולל כל ארגוני הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה בארה"ב ובשאר מדינות המערב וביניהן ישראל, שינוי נטיות הומוסקסואליות נחשב להליך בלתי-אפשרי המנוגד לחוקי האתיקה הרפואית ואסור למטפלים מוסמכים להציע אותו למטופליהם. לא סתם השיטה שדיברת עליה נחשבת לא חוקית, היא עלולה להסב לך הרבה יותר נזק מאשר תועלת! במחקרים שנערכו בשנים האחרונות בהם ראיינו מטופלים הומוסקסואלים שעברו תהליך כמו זה שאתה מדבר עליו, בין אם בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי, פסיכואנליזה, התניה אברסיבית (שוק חשמלי בנוכחות גירוי הומוסקסואלי), דינמיקה קבוצתית, היפנוזה, טיפול תרופתי או אשפוז פסיכיאטרי - 87% מהמטופלים דיווחו על כשלון הטיפול, רובם דיווחו על נזקים נפשיים חמורים הכללו דיכאונות, מחשבות אובדניות, פגיעה קשה בערך העצמי ואף פוסט טראומה. אני לא יודע אם אתה דתי או חילוני, אבל אין לכך חשיבות לצורך העניין - אם תיכנס ל"טיפול" במה שאתה מכנה "הבעיה" שלך אתה מפקיד את גופך ונפשך בידי אנשים שמכנים את עצמם "מטפלים" אבל עוברים על חוקי האתיקה הרפואית והפסיכולוגית בצורה מחפירה - אתה מסכן את עצמך בנזק פיזי ונפשי בלתי-הפיך... רצ"ב שני קישורים שמבהירים ומרחיבים את הנקודה:
http://www.pridezine.com/content/ArticlePrint.asp?id=2024 http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a17.html עד היום לא ידוע מה בדיוק קובע את הנטייה המינית של האדם, כאשר המחקר הפסיכולוגי והרפואי נוטה להצביע כיום על בסיס גנטי או ביולוגי להומוסקסואליות, הסברה הרווחת היום היא שהומוסקסואליות מולדת. הומוסקסואליות היא אינה מחלה ואינה הפרעה נפשית, היא גם לא סטייה ואפילו לא בעיה. התפיסה שהומוסקסואליות מבטאת נטייה רגשית ומינית בעלת מרכיב מולד, ולא בחירה מודעת שעושה הפרט, מובילה לאסטרטגיה טיפולית של סיוע בקבלה עצמית והסתגלות לסביבה. המטרה של הטיפול לא תהיה שינוי הזהות המינית של המטופל, אלא השלמה עם הנטייה ההומוסקסואלית שלו ופיתוח עמדה של קבלה עצמית. הבושה, האשמה, הביקורת העצמית של הומוסקסואלים עלולים להפריע לא רק לתפקוד הרגשי והמיני, אלא לגרום לשיבוש רחב במגוון של תחומים, כולל תפקודים קוגניטיביים וחברתיים. אדם שמתנכר לחלק מרכזי באישיות שלו ומשקיע מאמצים בהסתרתו, אינו יכול לתת ביטוי מלא ליכולות המיוחדות שלו, ומצמצם את מרחב הביטוי של האישיות שלו. אם המטופל מצליח להגיע להרמוניה טובה עם המרכיב ההומוסקסואלי שבו, הוא עשוי לא רק להחליף את המתח בו הוא נתון בתחושה של שלווה וביטחון, אלא גם להאיץ את התהליך של הצמיחה האישית והמימוש העצמי. אם תהיה מעוניין בסיוע פסיכולוגי מהסוג הזה - אשמח להפנות אותך למטפלים במרכז הארץ, בהתאם למידת היכולת הכלכלית שלך (אני יכול להמליץ על טיפול פסיכולוגי מקצועי גם בעלויות נמוכות). ישנן אפשרויות רבות לטיפול פסיכולוגי יעיל ומפרה. גם אני עברתי בזמנו את מה שאתה עובר עכשיו, הטיפול הפסיכולוגי תרם לי מאוד ושיקם אותי מהרבה בחינות, ובעיקר - מאוד עזר לי לקבל את עצמי כמו שאני, שזה הבסיס לחיים מאושרים ומספקים... אם אתה מעוניין לדבר / לשמוע / להתייעץ - אתה מוזמן ליצור איתי קשר: 050-4575850 ניר. אם אתה מעדיף ליצור קשר ישירות עם מטפל, אתה מוזמן ליצור קשר עם מרכז פסיכותרפיה מצויין שאני מכיר במרכז הארץ, "מכון רעות" בת"א, בטלפון 03-6202853 - אתה יכול לבקש להגיע לפגישת ייעוץ עם פסיכולוגית קלינית מדהימה בשם דלי, ולהגיד לה שניר צבר שלח אותך. שיהיה המון בהצלחה - ואל תאבד תקווה
ניר