תרשו לי? הייתי חייב.. באהבה!

תרשו לי? הייתי חייב.. באהבה!

"די לצביעות" לפעמים אני לא מאמין עד לאיפה אפשר לרדת, אני מדבר על עיניין הטלאי הכתום, אבל דווקא מהצד השני. אני לא מהמצדדים בעיניין , אבל מצד שני אני מבין את הרעיון (ניצול שואה שפונה מביתו, נשבע, שהוא לא ייתן שייפנו יהודים מביתם, וכאן זה בא בתור אקט מחאתי...) לא בקטע של הרצח השריפות וכו'. מאז ומעולם (לפני השואה) קבוצות שחשו נרדפות ונרמסות, ציינו זאת על פי טלאים למינהם. צריך להבין משהו אחד בסיסי ודי עקרוני לכל אותם אילו שאוהבים להכליל כשנוח להם וזה משרת את האינטרסים שלהם: הטלאי הכתום הוא יוזמה אישית! של אנשים בודדים! לא בתור קבוצה! אז בבקשה .. תפסיקו עם העיניין של "המתנחלים המגעילים" וכו' וכו'.. זה רק מראה שאתם לא באמת יודעים מה הולך! ישנם מתיישבים ("מתנחלים" בלע"ז) שהיתנגדו לעיניין! והנה דוגמא. http://www.nrg.co.il/online/1/ART/842/181.html לכל אותם תומכים, שהחליטו שהם "כבר לא תומכים" בגלל העיניין הזה, (ואני ממש לא בקטע של להיתרפס..) קחו בבקשה את הדברים בפורפורציות, א- כמו שכבר הזכרתי זה הייתה התארגנות של בודדים (שבאה לעורר ולזעזע, ואכן הצליחה -לא בטוח שהיה שווה..) ולא "כל המתנחלים" הם "כאילו". ודבר שני, שכאן מיועד לכולם.. שימו לב, כאשר המחנה השמאלי, מזכיר סיטואציות של השואה ואני אתן ש תי דוגמאות: חיילים כביכול מאלצים פלסטיני לנגן מכינור (מה שהתברר לאחר מכן כניפוח שכל אדיר) ויישר השמאל "ההומני" משווה את החיילים שלנו(!!!) שמגינים בגופם על אזרחי המדינה(!!!) לנאצים!!!! שומו שמים! איפה הייתם אז כדי להצטדק ולהקים קול צעקה?? חיילים שלנו נאצים?? ואין מגיב.. דוגמא שניה, שר לשעבר בממשלת ישראל!!! אומר שהריסת בתים של ערבים מזכירה לו את השואה (לפני כמה חודשים. טומי לפיד..) אין מגיב אין התעוררות ואין קול צעקה!! אבל כאשר תושבים יהודים משווים את הריסת בתיהם לשואה.. צרחות! גועל נפש ! זילות! סוף העולם קרב!!! עכשיו, תגידו לי אתם.. אתם לא שמים לב שמשהו לא בסדר כאן? לשמאל- מותר להזכיר את השואה. וזה עובר בשתיקה אבל.. אם "המתנחלים הארורים" ייעזו להשתמש.. העולם מתהפך! השמאל מפגין התומכים "עוברים צד..." חבר כנסת עולה לאקרנים ומכריז "הם לא יהודים, לא אזרחי המדינה, לא תושבים" אתם רוצים להגיד לי שאין כאן צביעות???

אני אגיב ../images/Emo13.gif

אני לא בטוח שאותם אנשים שהזכרת היו מתנגדים לטלאי הכתום הזה אילולא העליהום העצום שאזרחי המדינה עשו (בצדק) על היוזמה הטיפשית, אבל ניחא. תגיד לי, כשמועצת יש"ע מכינה סטיקרים ושלטים של "טרנספר ליהודים", זה בסדר?
ברגע ששמאלני כלשהו משווה בין פעולות צה"ל לבין פעולות הנאצים, כווווולם יוצאים נגדו ומתנערים מדבריו, גם חבריו השמאלניים. זאת עובדה סטטיסטית. טומי לפיד ראה תמונה של אישה פלשתינאית שאוספת את התרופות שלה בין ההריסות של ביתהּ, בית שנהרס בלי סיבה נראית לעין - והגיב במשפט: "זה מזכיר לי את סבתא שלי לפני 60 שנה". אתה יודע למה זה מזכיר לו את סבתא שלו? כי סבתא שלו אספה את התרופות שלה בגטו לפני 60 שנה. שי ודרור ראיינו אתמול במסגרת פינת "שיחת טלפון מפתיעה" את יוזם הטלאי הכתום, חבר מועצת יש"ע ותושב גוש-קטיף, והם בעצמם הופתעו לשמוע את המבטא שלו... הוא תימני. הם שאלו אותו, בצדק, האם אין לו בושה להשתמש בסמל כ"כ בין-לאומי ובין-תרבותי כמו הטלאי שהיהודים הוכרחו לענוד בתקופת השואה, למטרות פוליטיות, במיוחד לאור העובדה שסבתא שלו בכלל לא עברה שואה. הוא פלט משהו בנוגע ל"טרנספר יהודים" וניתק להם את הטלפון בפרצוף. לפני 60 שנה היינו בטרבלינקה. לא בתל-אביב או חיפה או רמת-גן. כנראה שהיום אנחנו גם נהנים מהלוקסוס של לחיות בחבל ארץ שלא שייך לנו. "נהנים".

גם אני אגיב...

תאמין לי שמי שהתנגד... היה מתנגד בכל מקרה. ואני אסביר לך למה.. עוד לפני שזה הופץ לתקשורת.. העלו את הרעיון הזה במטה של גוש קטיף.. והאנשים כאן דחו אותו על הסף... זאת אומרת שהייתה התנגדות לטלאי גם בלי העלהום שהיה . וזאת עובדה.... לא אמרתי שזה הזכיר לו או לא הזכיר לו. ציינתי את העובדה, ש א- כשהוא אומר.. אין כזה טררם בתקשורת ולא כל העולם מתעצבן עליו. ב- בדיוק כמו שזה הזכיר לו כביכול את סבתא שלו בשואה (שדרך אגב הבית שלה היה מסתור למחבלים (ואת זה אני יודע..)) ככה זה הזכיר לאנשים ששמו את הטלאי את השואה., את רמיסת כבודם, את הגירוש (ושוב.. הרעיון הוא הגירוש לא עינייןהמוות..) כן זה הזכיר להם. מי שיזם את הטלאי הוא לא תימני או משהו כזה.. זה זוג של נכדים לניצולי שואה. אל תשכח ששי ודרור זאת תוכנית סאטירה.. ואני שוב, אומר לך את הדברים כי אני מכיר את האנשים בגוש... ודבר אחרון, כן, זכותם של אנשים להיאבק על הבית שלהם, לא הייתה מצפה שהולכים לפנות מישהו מהבית שלו והכל היה עובר בשתיקה.. נכון? אז כן.. מה הולכים לעשות להם שם? טרנספר! לגרש אותם.. (סתם שאלה באוויר.. למה לטרנספר ערבים זה לא מוסרי ולא צודק. ואילו לטרנספר יהודים (בלי הסכם ובלי הסכמה!!!) זה ממוסרי הגון ונכון...

שאלה. ../images/Emo4.gif

השאלה:
אתה שוב מדבר על "גירוש יהודים", "רמיסת כבוד", "טרסנפר ליהודים" - ובעצם: עושה אלגוריה בין השואה לבין תוכנית ההתנתקות של רה"מ. ע"פ התיזה שלך, בתקופת השואה גירשו את היהודים מבתיהם לרמת-גן ולנגב. ובכן: NEWSFLASH!!! בתקופת השואה, גירשו יהודים מבתיהם למחנות השמדה. רצחו אותם, עינו אותם, התעללו בהם, העבידו אותם עבודות פרך, לא נתנו להם לאכול ולשתות, ירו בהם, הכניסו אותם לתאי גזים. השפילו אותם. איך אתה בכלל יכול להשוות בין חלוקת מאות אלפי דולרים לכמה אלפי תושבי גוש קטיף והעברתם לישובים אחרים לבין הריגת 6,000,000 יהודים בתקופת השואה?!?!
אני לא מבין אותך.

אה, ו...

ביקשת תשובה לשאלה "למה לטרנספר ערבים זה לא מוסרי ולא צודק. ואילו לטרנספר יהודים (בלי הסכם ובלי הסכמה!!!) זה מוסרי הוגן ונכון?" ובכן... בגוש קטיף יש אלפי יהודים. ברשות הפלשתינאית כולה יש 4,000,000 ערבים. תעשה בעצמך את החשבון של "למה להעביר בכפייה 6,000 יהודים זה מוסרי ולהעביר 4,000,000 ערבים זה לא מוסרי". ו... אמרת, אמרתם: "הממשלה שלחה אותנו לגור שם". אז אם הממשלה שלחה אתכם לשם, גם יש לה את המנדט לפנות אתכם. לא?
חוצמזה, שמתי לב עכשיו למה שכתבת בנוגע לסבתו של טומי לפיד. (ציטוט: "שדרך אגב הבית שלה היה מסתור למחבלים (ואת זה אני יודע..)") תחזור בך בבקשה.

cobainos

New member
../images/Emo45.gif לשתי ההודעות,אבל אני מוסיף

א.ע"פ החוק הבינ"ל ,שטח כבוש אמור להיות מפורז והתיישבות בו היא פשע ב.הממשלה אכן שלחה אנשים ועולים לגור בהתנחלויות...ממשלת הליכוד,כי זאת הייתה ההיערכות שלהם לקליטה וזאת הייתה משנתם בעבר.היום שרון שינה את דעתו וגישתו,אין מה לעשות.השמאל(חוץ מגולדה מאיר המטומטמת) התנגד ברוב הימים להתיישבות בשטחים האלה,ובן גוריון עצמו אמר שהוא מעדיף שלום על פנים כל השטחים המסופחים. ונדמה לי שיוגב התכוון לסבתא הפאלשתינאית ההיא שהבית שלה היה מסתור למחבלים.יוגב,מאיפה אתה יודע?מאיפה כל המקורות האלה? חוץ מזה שהרסו המון בתים שלא היו מסתור למחבלים רק על מנת להרחיב את ציר פילדלפי,אז אל תמכור כאן לוקשים כי נעשה המון אי צדק לערבים.

Ne§t£A Gi®L

New member
תמיד אמרתי ותמיד אגיד../images/Emo108.gif

כשאתה מפנה אצבע מאשימה, עלייך לבדוק את עצמך 3 פעמים-פעם לכל אצבע שאתה מפנה לעצמך. יש הבדל בין מילים של חליפות לבין מעשים של חלקים שונים בעם. חוצמזה, אתה רוצה להגיד לי שבפוליטיקה אין צביעות? פוליטיקה זה הדבר הכי צבוע שקיים. מה לעשות.

cobainos

New member
ואתם בימין מסלפים כרגיל.

א.לא ראיתי כאלה הכללות נוראיות.אני ראיתי שראש מועצת יש"ע התנגד ושזה לא כולם. ב.מה לעשות חיילים שכופים על אזרחים לעשות כל מיני דברים ומתעללים בהם, וזה לא רק לנגן בכינור,אני אזכיר לך את ההתעללות שחיילים מג"ב אוהבים להעביר על אזרחים פאלשתינאים בשביל הכיף(ואל תגיד לי מחבלים או חשודים,זה ברוב הפעמים אזרחים ועובדים שמבקשי לעבור במחסום) באמת מזכירים דברים אפילם מהעבר?חיילים גרמנים שהתעללו או שמו ללעג יהודים...כן זה מזכיר ואין מנוס מזה!!אף אחד לא אומר שחיילי צה"ל נאצים,אבל אותם חיילים שעושים דברים כאלה מתנהגים כמו נאצים.אולי עניין הכינור נופח,אבל הרבה אחרים(הרוב הגדול) מושתקים וארגון "בצלם" וארגוני צלב אדום אחרים מתעדים את זה. ב.כן,טומי לפיד דיבר על תמונה וקונוטציה,מה לעשות?זה טבעי וככה זה נראה!זקנה חסרת ישע ומגן שהרסו לה את הבית... אז אל תשווה בכלל בין המקרים וההשוואות הנ"ל.אלה שמפנים אותם מביתם הלא חוקי (מבחינת החוק הבינ"ל) ועוד תמורת פיצוי הולם ביותר לעומת אלה שסימנו בהם אות קלון כדי להרחיקם מן החברה,אלה שהיו רדופים באמת.

למעלה