תרשו לי להזמין אתכם לשיח שאני

• פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
תרשו לי להזמין אתכם לשיח שאני

מנהלת עם עצמי (וגם עם טומי מידי פעם).מה בעצם קושר אותנו האחד לאחר שמצאנו לנכון לקחת חלק בפורום הונגרי.שהרי רובינו אינו הונגרי במובן ארץ הולדת וגם לא בילינו את מרבית שנותינו בהונגריה,באופן כזה שהגעגועים מכרסמים בעורקינו. משהו בכל זאת מנקר בהונגריות הזו,מידי פעם אנחנו זורקים לחלל הפורום איזה מתכון מהבית,שיר כזה או אחר,המלצות למוזיקה,טיולים,איזו התלהבות הייתה כאן בימים הראשונים.ריחות הבית קישטו את המסרים שלנו. והייתה התרגשות באויר. אני תוהה מה גרם לי להתרגשות לנוכח- ה פ ו ר ו ם ה ה ו נ ג ר י, כניראה רציתי לשמוע סיפורים על הוי הונגרי בבתים שלנו,סיפורי שורשים, איזו שותפות שקשה לי להגדיר אותה ואשמח אם תעזרו לי לזרום עם התחושה. חןוחן

ILM

New member
לדעתי

1. המילים הרששונות ששמענו היו ב הונגרית 2. ההורים דברו עמנו קודם כל בהונגרית ,שהיתה שפת אמם ובה קל היה להם להתבטא. 3.אין את הבעיה (לי בכל אופן )לעבור באופן שוטף מעברית להונגרית ולהפך . הגלגלים בקופסה מעל הכתפיים, מתגלגלות היטב ולא עוצרות חשוב איך . 4. הקלות בה מבין המח שבמער לשיחה בהונגרית אין אתה יש כבודו ninch tegezeih

ILM

New member
תוספת

שומעים במקרה מישהו ברחוב או מישהו ששאל דבר מה ממך כשהוא מדבר במלעיל ומיד מנסים לנחש יוגוסלבי או הונגרי זה מגרד בקצות האצבעות ומהמרים על ? ההונגרי

ronee

New member
אגב יתרון מעולה נוסף כשאני מול ל

לקוחות משמנהלים שיח בינהם בהונגרית.אבל האמת היא שאז ההתלבטות שלי אם להסגיר את עצמי בעיקבות ההזדהות או להמתין בנחת לתוצאות.

ronee

New member
שבת שלום,אני חדש פה כך שלא

זכיתי להתרגשות המדוברת, אבל אני גם מאלה שהאזניים נעמדות להם למשמע הונגרית ברחוב.או למאכלים מיד יש לי יחס מיוחד לסביבה המוכרת,נולדתי בארץ להורים הונגרים שהמשפחה שלהם היא החברים התנועה,ההכשרה אתם יודעים ודאי.. בדיחות שירים טיולים אין ולא הזכירו היסטוריה רעה..עכשיו פתאום מתחילים לצוץ ספורים מדהימים.ודאי מוכר לכם. נחמד למצוא את הפורום הזה

ok45

New member
שאלה מעניינת

העברת יפה את התחושות שאני שותפה להן. מעניין שבכל מקום בעולם האזניים מזדקרות כששומעים הונגרית, איזו תחושת קרבה של "כת" מיוחדת במינה, הרי הונגרית ידבר רק הונגרי, מי בכלל מוכן ללמוד את השפה המוזרה הזו? רק מי שנולד אליה מוכן "לשבוא את השיניים"
אבל יותר מכל זו תחושת ה"בית" שיש כאן, המתכונים המילים ההונגריות שצצות ועולות, ההווי, ויותר מכל אנחנו מבינים אחד את השני כי באנו מאותו המקום...כמעט. ואולי גם סוג של גאווה להשתייך לעדה לא גדולה, לא כוחנית, לא פוליטית, אלא עדה דיי תרבותית...

knan

New member
זו קליעה למטרה,לאן עוד אפשר לקחת

את זה,האמת שלספור חיי ואספר אותו בהמשך.

orlu

New member
צא לדרך,אגב אני מבינה שחזרתם

מהצפון או שמנצלים מחשב זר. אם כן איך היה ביקרתם בפסטיבל?

למעלה