תרשו לי להמליץ לכם

גנגי

New member
תרשו לי להמליץ לכם

על שיטה ללימוד עברית. מוקדש בחיבה רבה לכותב, שעוזב אותנו בעוד שלושה ימים להיאנח בלעדיו ולשתות בלי לִשטות.

אטיוד5

Active member
דוקא יונתן ואני מאותו הכפר ...

(ר"ג), ואני מחבב אותו מאוד, קורא אותו כל שבוע במעריב, ועוד, אבל ראבאק - אתה קורא לילדה שלך נטשה ועוד מתפלא שלא בא לה ללמוד עברית?

אטיוד5

Active member
אין מעלית.

וזאת לא בעיה, אני גר קומת קרקע. ערקתי לכפר. אה, זה מזכיר לי את מיודענו קישון - היתרון של קומת קרקע הוא שלא צריך לעלות במדרגות. החסרון הוא שגם הנמלים אינן צריכות.

גנגי

New member
יצא לי אישית

להכיר פה כמה יעליות וענתיות שלא יודעות אף מילה בעברית, ולא כי ההורים שלהם לא שלחו אותן לאותו בי"ס בברוקליין, אלא שגם להן... עפעס... לא ממש בא ללמוד עברית. אתה חושב שיכולהיות שזה קשור לזה שכל האחרים מדברים כאן אולי אנגלית? אה, שטויות, בטח לא. עברית היא מה-זה שפה טרקטיבית בעולם!

אטיוד5

Active member
היי, לא להסחף

כמובן ששום-כלום לא מבטיח דבר. וזה שיעליות וענתיות לא יודעות עברית לא מהוה הוכחה בדרך הישר או בדרך השלילה. מה שכן, עצם ההשתדלות לשמור על זיקה כלשהי למולדת כבר מורה על כך שיש סיכוי מוגבר שגם יהיה אכפת להורה שצאצאיו ידעו עברית. מכאן והלאה הרשות נתונה. דרך אגב, באותו הקטע שהבאת מצוין ששפת האם היא אנגלית. אז מצאו פשרה והביאו שם רוסי, או שהאם כבר באה עם החבילה מוכנה מראש? אני לא מצוי בפרטי החיים הפרטיים של גפן. ועוד משהו באותו ענין - ידוע לך לאן מועדות פניו?

גנגי

New member
לעניות דעתי (!)

חייו הפרטיים הם גם עניינו הפרטי, שהרי אחרת בטח לא היו קוראים להם "חיים פרטיים". זכותו לספר עליהם למי שירצה ובכל פורום שירצה, אבל זאת אינה זכותי. פניו מועדות ארצישראלה, ואת זה יודע כל דרדק, היות שהאיש דיבר על זה בתוכנית טלוויזיה שהשתתף בה לאחרונה בארץ, וכתב על זה אינספור פעמים שחור על גבי עיתון או צג.

אטיוד5

Active member
אכן כך

אבל לא מן הנמנע שפרטים אלו ואחרים פרסמו ברבים, כמו שאכן התברר עכשיו לגבי 50 אחוז משתי שאלותי. ויתכן מאוד שמה שיודע כל בעל תגר דו-מיני הוא לא מה שיודע כל דרדק, ואז היינו זוכים לשתי תשובות משלמות. [בי אני יודע, בֵּי]

אטיוד5

Active member
או, זה משמח ...

כי באחת התגובות שם מישהו קרא לאיש יורד. אז זה היה קצת מגזם? או מה?

גנגי

New member
עוף מוקפץ, אטיוד -

מה יש לך נגד כתיב מלא, כזה שיבהיר את כוונותיך, למשל - "מוגזם" ולא "מגזם", ו"תשובות מושלמות" ולא "תשובות משלמות"? אם אתה מתעקש להסיר את היודים והווים, אנא עשה זאת לפחות באופן עקבי, ונקד, כדי שנבין.

אטיוד5

Active member
עובדה שהבנת ../images/Emo13.gif

אני משלים אמות קריאה במקום שאני חושב שהן נחוצות להבנת הכתוב, ובמקום שבו הן חיבות להופיע בכתיב חסר (עד כמה שאני מכיר את הכללים). [לתשובות, דרך דוגמא, אין אמצעי תשלום]

כמה נפלאה היא העברית

שאפשר לכותבה באינספור צורות שונות ומשונות, ואחרי כן לערוך דיונים מרתקים עד בוא הבוקר מהי הצורה הראויה ביותר...

אני יודעת שיהיה קשה לך להאמין יקירת

י (תמיד בורחת לי אות). אבל בזה הרגע סיימתי לקרוא את הכתבה.. ונכנסתי כאן כדי לשלוח את כולכם לקרוא.. ומה אני רואה? שהקדמת אותי. נו, זכות שמורה למנהלת הפורום למרות שאנחנו באותו איזור זמן.יהיתה לי אפילו כותרת להודעה. "לא קל להיות מורה בבוסטון. וחתול על אחת..." נו שיין שיהיה. מיאו.

למעלה