תרשו לי לפתוח הודעה חדשה-אני מתרגשת

ט ל ט ל י

New member
תרשו לי לפתוח הודעה חדשה-אני מתרגשת

ראיתי היום את הפיצפולי באולטראסאונד והוא ממש נראה כמו תינוקון, אני בשבוע 12+, וכל כך התרגשתי לראות אותו/אותה, ראיתי שוב את הלב הקטן מהבהב, ואני כל כך מודה למי שיושב לו שם למעלה על שהעניק לי את האושר הזה, ומתפללת בשביל כל אלה שמנסות להיכנס להריון שזה יקרה ובמהרה ובבריאות! אני אשמח לדעת מתי אפשר לדעת אם זה בן או בת? יום מקסים לכווווולנו! טל

טלטלי - מתרגשת יחד אתך.

למרות שילדתי לפני כמעט חודשיים, אני עדיין זוכרת את ההתרגשות בכל מפגש עם העובר - קראנו לו בעטני. מבטיחה לך שתמשיכי להודות למי שיושב שם למעלה בכל זמן בהריון ובמיוחד לאחר הלידה! בסקירה המוקדמת (עוד שבועיים בערך), תוכלי לדעת את מין העובר. המשך הריון מאושר. גאיה

ט ל ט ל י

New member
גאיה-אני לא עושה סקירה מוקדמת

הבנתי שזו אינה בדיקה שחייב לעשותה (הבנתי שהיא גם עולה יקר-אני בכללית מושלם), אם כן באיזו בדיקה ניתן לגלות? תודה ותהני מהזיו של זיו טל

טלטלי - מדובר בבדיקה חשובה!

בסקירה המוקדמת אפשר לגלות מומים ובעיות ולחסוך הרבה כאב לב. הסקירה המאוחרת, היא המשך של הסקירה המוקדמת ואינה מחליפה אותה. בדרך כלל עושים "דיל" אחד לשלושת הבדיקות - שקיפות עורפית ושתי הסקירות. בד"כ המחיר הוא 2500 ש"ח לשלושת הבדיקות, אצל הרופאים המובחרים. אם יש לך בעיה כלכלית, אני יכולה להמליץ לך על ד"ר עופר תדמור שהוא סוקר מעולה ורופא מדהים שלוקח מחירים זולים מטעמי מצפון. הוא עובד עם קופ"ח כללית כך שהמחיר שלך יהיה אפילו זול במיוחד! החיסרון הוא שהמרפאה שלו בירושלים. יש כאן עוד כמה בנות שיצטרפו להמלצה שלי על ד"ר תדמור. בהצלחה גאיה

ט ל ט ל י

New member
תודה גאיה!

אבל אני חושבת שארצה את הפיצפולי בכל מקרה- כך שאת הבדיקה אני עושה רק בתור "תרופת הרגעה", ואם מטרת הסקירה המוקדמת היא לגלות מומים מוקדם כדי להפיל-אז זה לא בשבילי... בכל אופן תודה רבה יקירתי טל

אם את לא מתכוונת לעשות הפלה

במקרה של גילוי מומים, זו לא תהיה בדיוק "תרופת הרגעה" בשבילך. במקרה כזה, לעניות דעתי (ובבקשה לא להתנפל, אני יודעת מה הרוב כאן חושבות) אין חובה שתעשי סקירה מוקדמת. הסיבה העיקרית לסקירה מוקדמת היא לא לגלות את מין העובר ולהנות אלא לבדוק אם יש מומים.

ט ל ט ל י

New member
שמשיונת-אני מקווה שזו כן תהיה "תרופ

מכיוון שאין לנו בהיסטוריה המשפחתית בעיה כלשהי, טפו טפו טפו..... ולכן אני מקווה לגלות שהכל בסדר תודה טל

yaelhul

New member
2500 לשלושת הבדיקות???

הלוואי עלי. שקיפות ערפית אין לי מושג כמה היתה עולה כיוון שביצעתי אותה כאן, אבל סקירה ראשונה עלתה לי 2600 ש"ח והמאוחרת, אם הייתי עושה אצל אותו רופא היתה עולה 2200 נוספים. זה בלי להחשיב את מי השפיר שעלתה 3600 !!! *חשוב לציין שכל המחירים הנ"ל הינם לתאומים.* בקיצור - שמח, אבל אין תלונות. יעל

yaelhul

New member
באמת מרגש לראות אותם ככה,

כשעוד רואים את כל הגוף ביחד ולא בחלקים חלקים כשהם כבר גדולים. בן או בת אפשר לראות באולטרסאונד החל משבוע 14 לערך - האבחנה יותר ברורה בידיים של מקצוען. יעל

ט ל ט ל י

New member
יעל הכוונה לאולטראסאונד רגיל?

ומתי יש תשובה בטוחה מאולטראסאונד רגיל? תודה טל

yaelhul

New member
הסקירות המוקדמת והמאוחרת גם הן

נעשות באולטרסאונד "רגיל" רק קצת יותר משוכלל בד"כ (זה מה שקונים הרופאים חוץ מהמרצדס והוילה בכסף שאנחנו משלמות עבור הבדיקות האלה
). כך שאני חושבת שבכל מקרה בשבוע 14 אפשר לראות ברור, תלוי, כמובן, בתנוחה של העובר. אני אגב, כבר בשקיפות הערפית ראיתי שלאחד מהם יש בולבול וחשבו שאני מדמיינת... יעל

רוני@30

New member
הממ... כבר בשקיפות העורפית??

בשקיפות שלנו ראו בבירור צ´ופצ´יק, אבל הרופא ביקש מאיתנו לא להתייחס ואמר שבשבוע 11 לכולם יש צ´ופצ´יק וכל האופציות עדיין פתוחות. האם להתייחס לכך כאל סימן למה שנראה (טפו טפו טפו) בדיוק בעוד שבוע?
(הכי קרוב שמצאתי) רוני

גם אצלנו ראו כבר בשקיפות העורפית

הרופא ראה בן ובת, הוא אומנם ביקש שניקח את זה בערבון מוגבל כי עדיין מוקדם. אבל אכן בן ובת יצאו.

למעלה