תרשו לי לשתף

spidergirl

New member
תרשו לי לשתף

אתכם בחוייה חביבה שעברתי בחו"ל. דיברתי שוטף באנגלית. בלי עכבות ובלי הפחד הנוראי הזה מהתקעות! כמובן בעברית זה לא נעלם ולא נפתרה שום בעיה, אבל... היה כיף לשבועיים, לדבר שוטף.. זה חופש!

דניאל357

New member
מעניין

בס"ד שאצלי זה התחיל דווקא בשפה האנגלית ולאט לאט חדר פנימה לשפת המקור שלי וכידוע שגם המחשבה שלנו היא באותיות א"ב אפילו לכאלו ששפת האם שלהם היא שפה זרה

b e ll

New member
מאוד מעניין

ואני שמחה לשמוע, כי לי קשה פי אלפים בשפות שהן לא עיברית. קלינאי התקשורת אומרים שקשה יותר מכמה סיבות אבל העיקרית כי הידע בשפה לא מספיק עמוק כדי שנוכל "להתארגן" להחליף מילים בשעת "צורך"

ולי דווקא באנגלית יותר קל

כי אם נתקעים הרבה יותר קל להסתיר באמתלא של חיפוש המילה הנכונה. וכאשר יש פתח מילוט כל כך נוח, גם החששות קטנים המתח יורד ונתקעים פחות.

האם תגובתך מראה ששכנעתי אותך

ומעכשיו גם לך יהיה יותר קל באנגלית? השאלה הזאת נשאלה בהומור, אבל אולי בכל זאת חשיבה בכוון הזה יכולה לגרום לשנוי.

b e ll

New member
../images/Emo6.gifבקלות שיכנעת אותי, ממש בקלות

הלוואי עליי! לי די קשה באנגלית ואני מדברת טוב אנגלית. אבל אני לא רוצה לכבוש את כל העולם - רק עברית מספיק לי לגמרי.

דניאל357

New member
../images/Emo13.gifאני אומר בשיא......./images/Emo140.gif

בס"ד הרצינות ולא מתוך כוונה להטיף או משהו כזה משיח מגיע עוד מעט הדור שלנו זכה הג(א)ולה כבר כאן רק בעתיד לבוא תהיה שלמות הדיבור כי הרי בעתיד הפנימיות תהיה גלויה לכול ולכן לא תהיה בעיה לבטא אותה כלפי חוץ הכל לטובה, לא רק שטוב, אלא גם כשרע אך לעיתים קשה לראות את זה גם לי לא נוח עכשיו עם המצב שלי במיוחד שהוא התחיל רק בזמן האחרון וזה קשה אבל........ הכל טוב!!

b e ll

New member
תעשה לי טובה אישית?

תניח לי בשקט! כבר נגאלתי, תודה רבה! איש באמונתו יחייה! אני מאמינה בעצמי וביכולות שלי.

קצת הרחבה

תארי לעצמך עולם שבו את לא פוחדת לגמגם. נניח שכולם מגמגמים ואת לא יוצאת דופן, נניח שאין שום בושה לגמגם. תסכימי איתי שבמקרה כזה גם תגמגמי פחות? באופן דומה, אם יש לך טכניקת הסתרה טובה תפחדי פחות, המתח ירד ומלכתחילה תגמגמי פחות. אבל בשביל שזה יעבוד צריך להיות מודעים לכך שבאנגלית יותר קל להסתיר. בלי המודעות הזאת אין שום הבדל בין עברית לאנגלית (מבחינת גמגום).

b e ll

New member
אז זהו, שזה לא מדוייק.

גם קלינאיי תקשורת תמימי דעים שמגמגמים פחות בשפה שהיא שפת אם או לפחות ברמת שפת אם. ברמת שפת אם אתה מכיר גם את המילים או המשפטים הנרדפים ויכול להחליף ביניהם בקלות בשפות אחרות אם אתה נתקע בגלל הגימגום אז אתה תקוע וזהו, הרי כמה אתה יכול להגיד אאאאאהההה ולתרץ את זה בחיפוש מילה או בחוסר ידיעת השפה? ולדעתי! אין שום בושה בלגמגם, כמו שאין שום בושה בלצלוע או שום בושה בלהרכיב מכשיר שמיעה. זה שאנחנו נבוכים בגלל שאנחנו מגמגמים זה בגלל שגדלנו בנסיון להסתיר את זה וגרמו לנו לחשוב שצריך להסתיר אותנו ואת הגימגום. את ילדיי אני מחנכת שכל מה שהם אומרים הוא לגיטימי, טוב ונכון כל עוד לא פוגעים במזיד באחרים, גם לבני הבכור יש בעיה קלה מאוד של חוסר שטף בעיקר בתחילת משפט ראשון שהוא לא מודע אליה בכלל בגלל שלא הסבתי את תשומת ליבו אליה. כשאני חושבת על כמה טעויות עשו הוריי בנסיון "לרפא" אותי מהגימגום - לא חושבת שיש טעות אחת שהם דילגו עליה.

למעלה