תשאלו שאלות

gilad44

New member
תשאלו שאלות

אנשים תשאלו אותי שאלות עדיף מושגים

ויקי16

New member
מצטרפת...תעלו שאלות ונענה..

הנה בשבילך, גדודים עבריים - מטרה, פעולה. קלמנסו - מי האיש, מה עמדתו בנוגע לשאלת עתידה של גרמניה? תירגום השבעים - מהו? כיצד נוצר? תורכים צעירים - מטרותיהם ופעולותיהם... תענה על זה בינתיים...ותירשום לי גם משהו - עדיף שאלה שהייתה לך במגן ורצוי בתקופה ראשונה או שניה, כי על השלישית עדיין לא עברתי

gilad44

New member
זה יקח זמן אבל אני נענה לאתגר

גדודים עבריים-גדודים שהורכבו מחיילים יהודים שפעלו במסגרת צבא בריטניה במלחמת העולם ה1. היוזמים של הגדודים היו זבוטינסקי וטרומפלדור הם טענו שגורל העם היהודי תלוי בשיחרור הארץ מידי התורכים ולכן יש להצטרף לכיבוש הארץ מידם. המטרה- לזכות בנק זכות אצל בריטניה שתוכיר תודה ותעזור בתיישבות בארץ זבוטינסקי טען שרק עי דם יהודי שישפך תיהיה לנו הזכות המוסרית על הארץ ניסו להשתמש בעזרה לבריטניה כקלף מדיני בניסיון להשיג את א"י בהסכמי השלום הגדודים גם היוו בסיס לאירגון צבאי במדינה שבדרך וההכשרה שצברו עזרו בהקמתו גדוד נהגי הפרדות-הוקם ב1915 באלכסנדרייה עי יהודים שהוגלו לשם מהאימפריה העותמנית הגדוד עסק בתובלה כי זה העיסוק היחיד שהבריטים איפשרו ליהודים הגדוד הורקב מ4 פלוגות שבראשות כול אחת מהם קצין בריטי טרומפלדור היה סגן מפקד הגדוד הגדוד הוביל אספקה בגליפולי תחת אש פורק אחרי שנה בעיקבות סירוב הבריטים להעביר את הגדוד חזית קלמנסו-גורג קלמנסו שכונה הנמר היה ראש ממשלת צרפת בשנים 1917-1920 הוא התבלט בהתבטאיות שלו נגד גרמניה בוועדת השלום בפריס ההתבטאויות נובעות מההשפלות שעבר צבא צרפת ב1870 ובמלחמת העולם הוא פעל להבטחת ביטחונה של צרפת וקרא לנקום בגרמניה הוא טען שעל גרמניה לשלם פיצויים על נזקי המלחמה,להעביר את חבל הסהר ומכרות הפחם(כולל האלזס לורין)לצרפת,להפריד את הגדה השמאלית של הריינוס מגרמניה והקמתה כמדינה עצמאית רוב דרישותיו נחסמו על ידי לויד גורג ווודרו וילסן תרגום השבעים-התרגום הראשון של ספר התנך ליוונית , נכתב באלכסנדריה עבור יהודי אלכסנדריה ששכחו את השפה העברית ורצו לתרגם את התנך לשפה בה הם יוכלו להתפלל הספר נכתב ע"י 72 חכמים מירושלים טענה נוספת אומרת כי הספר יועד לספרייה של מלך בית תלמי לא לכתוב פה שהספר נכתב עי 70 חכמים כי 2 מתו בדרך משום מה הבוחנים לא מבינים הומור עכשיו בקשר לתורכים אין לי ממש כוח לכתוב

gilad44

New member
זה יקח זמן אבל אני נענה לאתגר

גדודים עבריים-גדודים שהורכבו מחיילים יהודים שפעלו במסגרת צבא בריטניה במלחמת העולם ה1. היוזמים של הגדודים היו זבוטינסקי וטרומפלדור הם טענו שגורל העם היהודי תלוי בשיחרור הארץ מידי התורכים ולכן יש להצטרף לכיבוש הארץ מידם. המטרה- לזכות בנק זכות אצל בריטניה שתוכיר תודה ותעזור בתיישבות בארץ זבוטינסקי טען שרק עי דם יהודי שישפך תיהיה לנו הזכות המוסרית על הארץ ניסו להשתמש בעזרה לבריטניה כקלף מדיני בניסיון להשיג את א"י בהסכמי השלום הגדודים גם היוו בסיס לאירגון צבאי במדינה שבדרך וההכשרה שצברו עזרו בהקמתו גדוד נהגי הפרדות-הוקם ב1915 באלכסנדרייה עי יהודים שהוגלו לשם מהאימפריה העותמנית הגדוד עסק בתובלה כי זה העיסוק היחיד שהבריטים איפשרו ליהודים הגדוד הורקב מ4 פלוגות שבראשות כול אחת מהם קצין בריטי טרומפלדור היה סגן מפקד הגדוד הגדוד הוביל אספקה בגליפולי תחת אש פורק אחרי שנה בעיקבות סירוב הבריטים להעביר את הגדוד חזית קלמנסו-גורג קלמנסו שכונה הנמר היה ראש ממשלת צרפת בשנים 1917-1920 הוא התבלט בהתבטאיות שלו נגד גרמניה בוועדת השלום בפריס ההתבטאויות נובעות מההשפלות שעבר צבא צרפת ב1870 ובמלחמת העולם הוא פעל להבטחת ביטחונה של צרפת וקרא לנקום בגרמניה הוא טען שעל גרמניה לשלם פיצויים על נזקי המלחמה,להעביר את חבל הסהר ומכרות הפחם(כולל האלזס לורין)לצרפת,להפריד את הגדה השמאלית של הריינוס מגרמניה והקמתה כמדינה עצמאית רוב דרישותיו נחסמו על ידי לויד גורג ווודרו וילסן תרגום השבעים-התרגום הראשון של ספר התנך ליוונית , נכתב באלכסנדריה עבור יהודי אלכסנדריה ששכחו את השפה העברית ורצו לתרגם את התנך לשפה בה הם יוכלו להתפלל הספר נכתב ע"י 72 חכמים מירושלים טענה נוספת אומרת כי הספר יועד לספרייה של מלך בית תלמי לא לכתוב פה שהספר נכתב עי 70 חכמים כי 2 מתו בדרך משום מה הבוחנים לא מבינים הומור עכשיו בקשר לתורכים אין לי ממש כוח לכתוב

gilad44

New member
שאלה קצרה מהמגן

מה היו הקשיים שעמדו בפני שבי ציון(כולל בית המקדש) וכיצד פתרו קשיים אלו

ויקי16

New member
אבל הם לא פתרו אותם.......

הייתי רושמת ככה... (הניסוח יהיה דפוק) קודם כל, כאשר שבו הגולים ארצו ראו כי אדמותיהם נתפסו על ידי העמים הנוכרים, ומשרותיהם על ידי פקידים פרסים. הדבר יצר מתח רב בין בינם ובין השבים. הייתה בצורת קשה, ובגלל שכל העם עסק בחקלאות, לא היו הכנסות. ירידה במתח האידיאולוגיובהתלהבות הראשונית. המצב היה מאד קשה, והדבר גרם למורל נמוך...לעם לא הייתה נכונות לנסות להתמודד עם הקשיים, וכך שקע בחיי שיגרה. בנית המקדש התעכבה בכ 20 שנה. אחת הסיבות לכך היא מותו של כורש, אשר חתם על אישור הבניה. והיה צורך להסדיר את נושא האישור עם המלך החדש. כמו כן היה את השומרונים, אשר ראו את עצמם יהודים לכל דבר ורצו להשתתף בבניית המקד גם הם, אך שבי ציון דחו אותם, ונוצרו יחסים מתוחים בין העם לשומרונים. עכשיו מה אני כותבת לעזאזל ב"כיצד התמודדו עם קשיים אלו?"???? אני יכולה לספר סיפורים ולומר שבסופו של דבר הושלמה בנית בית המקדש, ושהמלך שהחליף את כורש (זה היה בנו, לא?) אישר להם לבנות אותו... אבל מה עוד?? מה לירשום??? בבקשה תענה...

gilad44

New member
זה חלק מהפתרונות

הפתרונות: עם השומרונים-פשוט לא איפשרו להם להשתתף בבניה הירידה במורל וכול זה-חגי וזכריה שני נביאים אחרונים פעלו בקרב העם כדי להעלות את המורל הם קראו לאנשים להתעלם מבעיות היום יום ולעזור בשיקום העיר ובית המקדש כורש מת והאישור-זקני העם שלחו נציגים לארכיון הפרסי שימצאו את האישור של כורש

למעלה