לחיים..
לא מסכים אתך. אינני סוחר - הלוואי והייתי כי אז בוודאי היו לי עוד כמה שקלים בכיס. לסוחרים יש בפירוש תפקיד בשרשרת האספנות. מגיעים אליהם המון פריטים מנכדים של חבר'ה שנפטרו ודומיהם שאחרת היו הולכים לפח או השד יודע לאן. אנחנו לא "מתים" עליהם אבל גם לא אוהבים צבועים ונשרים אך גם להם יש תפקיד בטבע. בלי הסוחרים, ולא משנה אם מדובר בבעלי חנויות, בעלי בסטות בשוק הפשפשים או בבעלי עסק למכירות פומביות המון פריטים היו נעלמים בפחים או במזבלות למיניהן. גם ידידך שאתה מעריך כ"כ, הדי, אני מניח שבלי הסוחרים האוסף שלו היה ה ר ב ה יותר רזה ומצומק כך שאנחנו נעזרים בהם אבל לא סובלים אותם וחלקית לא בצדק. הרבה פעמים קיללתי בשקט אבל קניתי פריט שחסר ואם המחיר היה גבוה מידי - חיכיתי עד שאו הסוחר או אני התייאשנו והעסקה בוצעה כך או אחרת. גם אנשים פרטיים שמוכרים באי ביי או דרך הפייס בוק או לוחות מכירות הופכים להיות סוג של סוחרים. איך אתה רוצה שהעניינים יתגלגלו? איך תדע למי יש משהוא שאתה מעוניין בו ? אכן חלק מהפעילות [לפחות בתחום האיסוף שלי] מתנהל גם דרך החלפות בין אספנים אבל זה לא מספיק לטעמי. אוהבים אותם או לא - זאת דרך להמשיך ולהעשיר את האוסף.