תשובה - דבי בן צור

פרעה4

New member
תשובה - דבי בן צור

כן - אנחנו יודעים מי זו דבי בן צור. אולי את/ה לא יודע מי היא דבי בן צור. אז בא ואספר לך מי היא דבי בן צור. היא אישה מדהימה ואהובה שתרמה ותורמת רבות לישוב הזה וטוב וטוב שיושבת במועצה כי אוי לנו כחברה אם שכמותה לא היו יושבים במקום הזה. בזכות דבי בן צור הוצאו הפדופילים מהישוב, בזכות דבי בן צור נעשו הרבה דברים לטובתם של אנשים שנקלעו לצרה כזו או אחרת ותמיד אבל תמיד בשקט בדסקרטיות ללא שום תמורה, וממקום של עזרה אמיתית. בזכות דבי בן צור היו לילדים שלנו שנים יפות ומדהימות בבית הספר היסודי שהיתה מחנכת והיריעה עוד ארוכה. אבל את/ה מעניין מה היו המניעים שלך לכתוב דברים כאלו? קנאה? רוע? אולי צרות עין וקצת טיפשות? הפורום הזה שפתחה דבי בן צור הוא למען ולטובת תושבי הישוב הזה שאת הפורום באתר של הר אדר סגרו עקב סיבות מוזרות ותמוהות ביותר. אשמח מאוד להכיר לך את המדהימה הזו ואולי בכך תכפר על כל מה שכתבת.

סיגי 31

New member
שלום לך ושבוע טוב

כמה ניפלא שיש דברים טובים לספר על אחרים, ואולי כך צריך שיהיה, פינה של חדשות טובות, של מעשים טובים, להסתכל על הלוח מודעות של הישוב, שאגב הפך להיות פורום קצת יותר איטי, אבל מתנהל בו שיח על אפם וחמתם של ה"משפטנים" מדוע מתגאים בו על תביעות תושבים, במקום אוירת מלחמה, קונספירציה, סתימת פיות, אפשר בפורום זה לעודד יצירה של משהו אחר,אווירה של יצירה וקהילתיות ותרומה,במקום קינאה כפי שציינת עין צרה וחוסר פירגון צריך מידי פעם ללמוד להגיד תודה,תודה לאלה שפינו ועמלו והיתנדבו לפנות את הפדופילים שהיוו פה מקור דאגה לכולם, וששנים לא הצליחו בדרכים שונות לפנותם תודה תודה תודה שהחזרתם את הביטחון לרחובותינו. תודה למי שמוכן בזמנו הפרטי לפתוח אתר מתוך דאגה אמיתית לקהילה, ותודה לכל אחד שעושה מעשה טוב למישהו אחר בקהילה, כולנו תמיד מדברים על מושג גדול ורחב המדיר שינה מעיני כולנו קוראים לו שלום......... אז שלום בדיוק מתחיל כאן בבית שלנו בבית הספר בקהילה ובין אדם לחברו, ואם כאן בנינו לבין עצמינו אין אנחנו מסוגלים ליצור שלום ולפרגן לאנשים שעושים למענינו איך לעולם נגיע לשלום עם שכנינו,שלום זו תפילה שרק ההתנהגות שלנו, ולמידה לקבל את האחר, לדעת להודות לו על שעשה למענינו,אחרת כמו שנאמר "עמדו עלינו לכלותינו והקדוש ברוך הוא מצלינו מידם" אבל מידינו הקדוש ברוך הוא לא מצלינו, ואם כך אנחנו צריכים להציל את עצמינו,הדוגמא האישית שלנו, היא דוגמא לילדינו דור המחר המבקר בפורום שלנו, ולכן אני אשמח לראות בפורום שאנשים יספרו מה עשו להם טוב חבריהם מהישוב ויתנו דוגמא ושער רוח לאחר להיות רגישים לקהילה, ולהראות שיש תיקווה שבוע טוב ושנזכה לבשר פה רק טוב דבי תודה גדולה לך שפתחת פורום זה בזמנך החופשי את גדולה.

בהמשך לדברי קודמיי

אני מסכימה עם סיגי 31 (?!) - השיח בינינו צריך להתקיים באופן ענייני ומנומס, כבני תרבות, ואל לנו להשתלח זה בזה ולהלעיז. בואו נשמור על פרופורציות ועל יחס אנושי ותקין, כפי שהיה - פחות או יותר - גם בפורום הקודם, שהורד ללא כל הסבר, הצדקה או צידוק! אני סבורה שחלק מהאופי המשתלח שלובשות חלק מהודעות הפורום הנוכחי נעוץ בעובדת האנונימיות: כמו בטוקבקים, האנונימיות מאפשרת להסתתר ומוציאה את הרע מתוכנו. כשאיש אינו יודע מי אתה, קל לך יותר. לכן אני קוראת לכל התושבים המשתתפים בפורום לשלוח הודעות בשמם המלא, ולהקפיד על הערות ענייניות למען שמירה על האווירה החיובית והנעימה ביישוב שלנו. ביקורת יכולה להיעשות גם בנועם, ולא מוכרחים למשוח את חצינו ברעל.

סיגי 31

New member
אנונימיות למה אנונימיות?

מיכל שלום מסכימה עם כל מילה האנונימיות מאפשרת התנהגות לא תמיד נחמדה, ונכון הוא הדבר שצריך להיות גלוי, וכאן נישאלת שאלה למה לא להיות גלוי, כשהפורום נעלם וכאחת שניכנסה אליו לעיתים רחוקות ראיתי דברים קשים,כשמשהו כאב למישהו, לפתע פתאום כתבו שהנושא מוצא ועל החתום היה צוות מי זה צוות? הייתה ישיבת צוות והחליטו שהנושא לעוס ולא מתאים יותר? ואולי לא לקחו בחשבון שכשיש פורום אנשים זכאים להביע את דעתם, והאתגר שלנו כחברה הוא להיות קשובים ואולי גם לקבל את שחברינו אומרים ,ולהשתפר? אבל כניראה שחופש הביטוי לא התאים ל"צוות" והוא החליט למחוק מה שהיה נח לו... ואם את יורדת לסוף דעתי הרי שמה שמשתק אנשים להזדהות הוא לא הרצון לדבר לא יפה במסווה ,אלא פחד, וזה בדיוק הכאב בהורדת הפורום ה"צוות" לא מעוניין לתת פה חופש ביטוי ויש מי שמפחד, ממי? למה? אלה השאלות הגדולות וניראה לי שעשו לנו הקהילה מצווה גדולה שסגרו את הפורום כי מעשה שכזה גרם להרבה אנשים להיות יותר מעורבים, ויותר ערניים שמשהו לא עובד פה נכון, פנייתך לגילוי וחשיפה נכון הוא אבל כניראה לי, שאין פה חופש דיבור אמיתי וכמה חבל שכך, כשכולם יוכלו לדבר כאן בגילוי, נרגיש שהבראנו, אם תסתכלי על הפורום הרי שהיחיד שגינה את העוסקים במלאכה כניראה שהוא מ"צוות" עם ביקורת כל כך חזקה ובטוח מקורב כי הרי יודע מי חבר מועצה טוב, ומי לא תורם כלל, ניראה לי שהבנת, עמוק מאד. סגירת הפורום הינה חותמת שיש כאן בעייתדמוקרטייה קשה ופחדים לא ברורים, למי ? ולמה? קטונתי שיהיה ערב אופטימי וזה רק רגע עברתי בפורום במקרה.........

batsobel

New member
יש הודעה באתר היישוב על סגירת הפורום

למי שמעוניין. טוב עשו שהסבירו את הורדת הפורום, אם כי פרסום מוקדם יכול היה לחסוך ספקולציות לגבי צנזורה. לגבי האנונימיות, זו דווקא אחת הזכויות הבסיסיות של השימוש ברשת בכלל ובפורומים בפרט, ולכן לא נכון לדרוש שאנשים ייחשפו. זה יישוב קטן, אפשר לעשות 1 + 1 לבד. כל אחד ינהג כפי שרואה לנכון במסגרת כללי השיח המקובלים. אפשר להעביר ביקורת, גם אנונימית ונוקבת, למרות שביקורת בעילום שם נחשדת כאישית ולא עניינית ולכן לא נלקחת ברצינות. על משתתפים לקחת בחשבון שאם הם חושפים מישהו אחר בניגוד לרצונו, כך גם צנעת הפרט שלהם עלולה להיפגע על ידי אחרים שינהגו באותה דרך. נאה דורש- נאה מקיים. יום טוב, בת-שבע.

למעלה