תשובה ושאלה ל פיצי פן בעלול , SHNO וחנול

SpringSeason

New member
תשובה ושאלה ל פיצי פן בעלול , SHNO וחנול

לפי סעיף 7 לחוק עבודת נשים: זכות להיעדר מהעבודה‏, סעיף קטן ד, ניתן להעדר ולשון החוק היא "העדרה של העובדת מעבודתה מכוח פיסקה (1) דינו כדין חופשה ללא תשלום, וזמן היעדרה לא יבוא במנין לגבי זכויות התלויות בותק;". לא הבנתי למה אתם לא רוצים לקרוא לזה חל"ת. אני מדבר על התקופה שלאחר חופשת הלידה שהיא בתשלום. התוכנית שלנו היא שאני אקח חופשה רגילה לאחר הלידה. לאחר 6 שבועות אשתי תעבור לחל"ת ואני אקח את החל"ד. לאחר מכן, כשבננו יהיה בן 6 חודשים(אולי) אשתי תחזור לעבוד ואילו אני אשאר קצת בבית בחופשה ללא תשלום לפי סעיף ד1. אשמח לתגובות -

חנול

New member
כן, עם הסתיגות

נוסח הסעיף שהבאת הוא רלוונטי, אבל שים לב לבעייתיות בו: ההגדרה בסע' היא שהעובדת רשאית להעדר מעבודתה "מתום חופשת הלידה". השאלה היא האם תום חופשת הלידה היא אחרי 6 שבועות (במידה ואתם מתחלפים), או אחרי תום 14 שבועות (קרי, הבעיה היא בפרשנות הביטוי "תום חופשת לידה"). ההגיון שלי ושל שנו מצביע על הפרשנות הראשונה, אבל זה ממש לא בטוח. אם זה אכן כך, התוכנית שאתה מציע היא בהחלט אפשרית.

על הנייר נשמע מקסים

אבל...... שוב - שים לב שאתה מערב כאן חל"ת (שלא קשור לחוק). על פניו חוק זה חוק. המעסיק מחוייב לחוק וחייב לתת לאישה חופשת לידה. אני מניח שעל פי החוק, בהנחה שנוצרים התנאים הנכונים, הוא גם חייב לתת חל"ד לגבר (למרות שעוד לא ראיתי או שמעתי על גבר שיצא לחל"ד ולכן אני לא יודע אם מעסיקים "מצייתים" לחוק ומאשרים זאת.....האם אנחנו בפתחו של עידן תביעות של גברים על פיטורין לאחר לידה או אפליה ??
) ולמה כתבתי שעל הנייר זה נשמע מקסים ? כי יש כאן הרבה משתנים במשוואה: 1. שכר - האם אתם מסוגלים לחיות לאורך זמן רק ממוצע משכורות של אחד מכם כל פעם. 2. הכל טוב בהנחה שהמעסיקים שלכם יאשרו לכם חל"ת. זה לא משהו שמובן מאליו ועל פי מה שכתבת יש כאן משחק רב בחופשות למיניהן. 3. אם זה ילד ראשון אל תעשה תוכניות.....ההחלטה תהיה של אישתך ברגע האמת
שורה תחתונה - בפועל חל"ד מחוייב על פי חוק. כל השאר כראות עיני המעסיק........

SpringSeason

New member
לא הבנתי את תגובתך

רגע - הסעיף שעליו דברתי גם נקרא חל"ד? איך אתה מבחין בין החופשה בתשלום לבים החופשה שלו בתשלום אם אתה קורא לשתיהן חל"ד? מדוע הסעיף שהתייחסתי אליו הוא חל"ת שלא קשור לחוק? לגבי חל"ד בתשלום - המנהל הקודם שלי (כיום מנהל את המנהל שלי) יצא לחופשת לידה לפני שנתיים - הוא אחד מ 156 (או 150) הגברים שעשו זאת בשנת 2005. אני לא חושב שתהיה בעיה אם זה יסתדר כפי שרציתי. 1. לגבי שכר - בעוונותינו (
) שנינו אנשי הי-טק, כך שבשביל זמן עתידי עם ילדינו אנחנו כנראה מוכנים לויתורים רבים. 2. לגבי אישורים - אם זה על פי חוק החברה שלי לא תעשה בעיות. 3. ברור שלאשתי יש זכות קודמת - היא שהרתה וילדה, ואם היא תניק אז היא זו שתניק. אבל -
גם לי יש השפעה כל שהיא ואני כן מתכנן ומברר. אם לא אדע את זכויותי לא אצליח לממשן/לקבלן.

למעלה