תשובה כללית לניקול (גין גריי)

תשובה כללית לניקול (גין גריי)

את צריכה להבין שלבעלי חיים ובני אדם אין את אותה צורת חשיבה ואותם צרכים כמו לבני אדם, כך שההשוואה החוזרת שלך של "איך היית מרגיש אם היו עושים לך את זה" לא תופסת כאן. בעלי חיים לא צריכים לקיים יחסי מין כדי למלא צורך רגשי ולקיים זוגיות עם בן בנוסף לאהבה. הם שוכחים מאוד מהר מניתוח הסירוס ולמרות שזה מכאיב להם ליום-יומיים, זה שומר על איכות חייהם לטווח ארוך ולא נשארת להם שום צלקת נפשית. ההבדל בין שבב בצוואר בעל חיים לבין שבב בתינוקות הוא פשוט- בני אדם לא יסכימו שיהיה להם שבב בצוואר בגלל שבני אדם זקוקים לפרטיות וחופש תנועה ולא יסכימו שמישהו מלמעלה יפקח עליהם ועל מעשיהם. בעל חיים לא רק שאין לו צורך לחופש ופרטיות כזאת (זאת הסיבה שכלבים עושים את צרכיהם ברחוב בעוד שאם יבקשו ממך לעשות את אותו הדבר, את תרגישי מושפלת), הוא גם חסר אונים לגמרי ברחובות ללא בעליו ואינו מסוגל לדאוג לעצמו במקרה שהוא הולך לאיבוד. הוא אינו מסוגל לפנות לאנשים הנכונים ולומר להם מה הכתובת שלו ואיך לנסות למצוא מישהו שיבוא לקחת אותו הבייתה! בכך שאת חוסכת מכלבייך כאב רגעי ומקומי את מסכנת אותם ומורידה מאיכות חייהם. כמו שאמרתי- קשה לי להאמין שכלב זכר לא מסורס נהנה לחיות בבית בעונת הייחום כשהיצרים קוראים לו החוצה ואחרי נקבות. וגם אם תשמרי עליו טוב מאוד, הוא עדיין יכול למצוא דרך לברוח החוצה כשאת לא בסביבה(בעיקר אם הוא מיוחם!), או להשתחרר מהרצועה בעת טיול ברחוב כדי לרדוף אחרי חתול, או אפילו להיגנב. את צריכה לחשוב על טובתו של הכלב לטווח ארוך, אפילו אם זה כרוך בכאב זמני, שבין כה עובר אחר כך ולא משאיר נזק וצלקת נפשית לבעל החיים. כדאי שתתייעצי עם וטרינר לפני שאת מחליטה מה טוב ולא טוב לכלב שלך, כי לפעמים מה שנראה מאוד כואב ולא נעים לך, עלול להיות לא משמעותי ולא מפריע לכלבך.

לא יודעת..

הכלבים שלי: בולי בן 4 ב-1 לספטמבר, ברנדי בן 5 ב23 לספטמבר... בולי קטן והוא לא ממש חזק ומסוגל לברוח... לברנדי שלי היו כבר כמה ניסיונות בריחה לפארק והוא גם נורא חכם (הוא יודע לפתוח דלתות לבדו המתוק של אימא) והוא ענקי (רועה גרמני מעורב עם זאב בלגי, ויש עם זה סיפור דיי עצוב מישהו זרק אותו אל תוך הגינה שלי שהוא היה בן כמה ימים, הוא כמעט מת למזלו מצאנו אותו... ועוד אח"כ רצו אותו חזרה המרושעים האלה ולא רציתי להחזיר להם! בכל מקרה אני בטוחה שאף אחד לא יצליח לחטוף את הברנדי שלי, כי הוא רץ נורא מהר והוא ענק וגם עכשיו הוא כבר לא בורח.. וגם יש לו חברה שכנה שהם קצת...
ובולי עדין והוא לא בורח... וזהו אני לא חושבת שזה הכרחי בשבילם... אילו הם היו בורחים הרבה אז אולי כן... אבל לא אני הייתי לוקחת אותם לוטרינר... אין לי אומץ! זהו זה תהנו הנה תמונה של ברנדוש בגיל 9 חודשים בערך...

למעלה