תשובה לגאיה בענין מאכלים מומולצים

אחת 2001

New member
תשובה לגאיה בענין מאכלים מומולצים

גאיה שלום רק היום ראיתי את שאלתך בענין מאכלים המומלצים לחולי הלופוס ואכן ב"פרפרון" האחרון מופיע מאמר של פרופסור שיינפלד בנושא ובין היתר מומלץ על 10 דברים התורמים לשיפור הבריאות של חולי הלופוס בקצרה אומר רק שאלו הם :עגבניה תרד ברוקולי שום יין אדום אוכמניות אגוזים תה ירוק שיבולת שועל ודגים מומלץ לקרוא את המאמר ברכת שבוע טוב
 

gaia20

New member
שלום אחת 2001 ../images/Emo140.gif

תודה שענית לי אבל... מי את? למען האמת, היום חבר שלי החזיר לי את ה"פרפרון" ולכן כבר קראתי על זה. לילה טוב לך,
 

ל3

New member
לאחת 2001

שלום לך וברוכה הבאה למעוננו הקט. אם תחליטי להישאר אני חושבת שתמצאי לך כאן בית חם ואנשים מקסימים. אולי תספרי לנו קצת על עצמך. איך היגעת לפורום? מחכה לשמוע ממך בקרוב
 

שאנל

New member
עגבניה

אני הבנתי שעגבניה וחציל מאוד מאוד לא מומלצים למי שיש בעיות עם הפקרים. מה נכון בעצם??
 

אבישר

New member
לטלי -- פיברו´

טלי שלום! שאלת מה זה פיברומיאלגיה? אני מציעה לך להכנס לאתר של הפיבר´, ללמוד קצת על התופעה. חשוב לחולי לופוס, שהרבה מהם סובלים מהתופעה. הייתי שמחה לדעת על זה לפני הרבה שנים. כך שאל תחכי. ביי שוש
 

1ט ל י

New member
בדקתי...

בדקתי את האתר הראשון שגאיה רשמה. הבנתי פחות או יותר. את הממצא הכי מפליל (בלופוס או בפיברו´) אין לי וזה כאבי פרקים. בלופוס אני יודעת שזה לא אומר שום דבר. אבל בפיברו´ אני מניחה שזה קובע. יש לי רק כאבים עזים ביד שמאל מידי פעם, והשרירים שלי נתפסים די מהר. תודה,
 
עוד טיפ-טיפה על פיברומיאלגיה

בפיברומיאלגיה הכאבים הם יותר בשרירים. כמו כן ישנן בגוף 12 נקודות רגישות מאוד למגע, או ללחץ. בדרך כלל, זו הדרך שבה מאבחן הרופא את הפיברומיאלגיה. באתר של הפיברומיאלגיה ניתן לראות (באיור) את 12 הנקודות. ושלא יהיה לך גם פיברומיאלגיה. זה ממש מיותר. במיוחד שזה כרוך, יותר מפעם, בחילוקי דעות עם חלק מהרופאים. כוכי
 

1ט ל י

New member
../images/Emo6.gif

כאבי שרירים יש, אבל מתוך 12 הנקודות יש רק 4 רגישות. בהחלט עדיף שלא יהיה. לדעתי, כאבי השרירים הנוכחיים שלי הם מפני שלא הזזתי את עצמי המון זמן, ועכשיו אני שוב זזה. עדיף לזוז ושיכאבו השרירים. תודה,
 

אחת 2001

New member
על העגבניה- תשובה לשאנל

אמנם כפי שציינת גם העגבניה וגם החציל שייכים שניהם למשפחת הסולניים הידועה כמשפחה רעילה אך יחד עם כל זאת המרכיב המיטיב בעגבניה קרוי ל י ק ו פ ן שהוא נוגד חימצון חזק ביותר( תהליכי חימצון בגוף כרוכים במחלות שונות החל מטרשת עורקים וכלה בהתהוות סרטנים שונים).הליקופן הוא נוגד חימצון יעיל יותר מחברו הביתא קורטן. לשמחתנו אין פעולת הליקופן אובדת במוצר הקטשופ ולא בבישול העגבניות. לעגבניות טריות ( בסלט) יתרון גדול לאחר הוספת שמן זית יתר על כן לעגבניות ריכוז ניכר של ויטמין סי שגם הוא נוגד חימצון יעיל. מקווה שבזה עניתי לשאלתך שיהיה לך יום אדום:))
 

gaia20

New member
שלום שוב לאחת 2001

אני רואה שאת עונה על שאלות ועל כך אני רוצה להודות לך אבל כשאת עונה אנא השתדלי לשרשר את הודעותייך למקום המתאים ולא לפתוח בהודעה חדשה. כלומר- כשאת קוראת שאלה יש בסוף ההודעה "הוספת תגובה". אם תרצי להגיב על השאלה, אנא לחצי על הוספת תגובה ואל תפתחי בהודעה חדשה. האם את חולת לופוס? רופאה? שלך,
 

שאנל

New member
נראה לי

שעכשיו אני יותר מבולבלת מלפני. עגבניה זה טוב למכלול הלופוס או לא??
 
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif אחת 2001 ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

מי את????????? ספרי קצת על עצמך ומהיכן הידע הזה? ממאמרו של פרופ´ שינפלד? בכל מקרה ברוכה הבאה כוכי
 
למעלה