תשובה לחידה

חידה קשה מאוד מאוד אבל שווה!../images/Emo106.gif

האם ניתן להזיז פרש על פני לוח שח, כך שהוא יבצע כל צעד אפשרי בדיוק פעם אחת? (בצוע צעד אפשרי בין שתי משבצות בלוח פירושו לעבור ממשבצת אחת לאחרת באחד משני הכיוונים) תשובות עד יום שבת הבא ב2 בצהריים. אני מתכנן פרס ממש שווה על החידה הזאת שאני מקווה שאני אצליח להשיג, אז אני אגיד מה הפרס רק כשאני אהיה בטוח. דרוש הסבר מפורט, מי שיענה עם ההסבר הכי טוב - יזכה. לתשובות ותהיות בקשר לחידה - רק במסר פרטי אליי דיר באלאק
מי שרוצה רמז יקבל. יאללה לעבודה - ותנסו לפתור לבד בלי לשאול את כל העולם - אנשים חכמים נוטים להסתבך מהר
המון המון בהצלחה ילד חורף

הסבר נוסף + מה הפרס../images/Emo47.gif

אני יודע שקודם מעניין הפרס אז
הפרס הוא צביעת שם הזוכה באדום למשך 10 ימים לכל מי ששאל - לא צריך לדעת שחמט - רק לשאו מישהו איל פרש נע על הלוח וזהו, לא צריך שום ידע מעבר לזה עכשיו קצת הסבר על השאלה: השאלה היא כזו: האם אפשר לשים את הפרש על איזה שהוא מקום בלוח ולהתחיל לצעוד איתו (צעדי פרש כמובן) על הלוח כך שבמהלך הצעדה הזאת, לכל שתי משבצות x ו-y שנמצאות במרחק פרש (שאפשר להגיע מאחת לשניה ע"י קפיצת פרש) הפרש קפץ בינהן בדיוק פעם אחת(לא יותר ולא פחות) או מ-x ל-y או מ-y ל-x. אם נסתכל על הלוח שמצורף להודעה הזאת אז: לדוגמא הנקודות e4 ו-d6 הם נקודות x y כמו בהסבר, כלומר במהלך מסעו של הפרש הוא חייב לקפוץ פעם אחת בלבד בין 2 המשבצות האלה. או מe4 ל-d6 או להיפך. אם זה אפשרי - צריך להסביר איך ניתן לעשות זאת אם זה לא אפשרי - צריך להסביר למה ניתן ורצוי להשתמש בלוח שמצורף להודעה זאת בהסברים וברור שיהיה נוח להשתמש בו כדי להיע לפתרון מי שרוצה רמז יקבל מי שחושב שהוא קרוב לפתרון ורוצה עוד זמן אז כנ"ל למי שיש ידע מוקדם בנושא אז זה לא פייר, והשאלה הזאת מיועדת רק למי שלא מכיר את השאלה או התחום ממנו היא לקוחה. המון הצלחה!! ילד חורף

כן , לא רק

לא רק שאתה צריך לדרוך על כולן, שים לב שעל רוב המשבצות אתה צריך לדרוך יותר מפעם אחת.

תשובה לחידה../images/Emo47.gif../images/Emo106.gif../images/Emo106.gif../images/Emo47.gif

החידה היא למעשה שאלה מאוד מוכרת לכל מי שלמד את "תורת הגרפים" מסתבר שהחידה היתה קשה מדי למי שאין ידע בנושא ולהרבה אנשים היה קשה להבין למרות ההסברים שלי אבל בכ"ז pallidfool הגיע לפתרון ולכן מיום ראשון יהיה שם המשתמש שלו צבוע באדום למשך 10 ימים ואף רשם הסבר מעולה: אסמן מאפיין של משבצת, שאקרא לו יכולת, במספר המשבצות שניתן להגיע ממנה אליהן בצעד פרש יחיד (ולכן זהו מספר המשבצות שמהן ניתן להגיע למשבצת זו בצעד פרש יחיד). מאפיין זה נשאר קבוע. מאפיין נוסף של משבצת: חובה. חובתה של משבצת בתחילת המשחק היא יכולתה, ובכל פעם שנעשה צעד פרש אל המשבצת או ממנה (אל משבצת או ממשבצת שהפרש עדין לא עבר בינה לבין המשבצת הנוכחית), חובתה יורדת ב-1. מכאן שהמשחק הסתיים בהצלחה רק אם החובה של כל משבצת על הלוח היא 0, כלומר מכל משבצת שניתן לעשות צעד פרש למשבצת אחרת הפרש נע פעם אחת (לא משנה באיזה כיוון) בדיוק (בדיוק - כיוון שחובתה של משבצת תרד לכל היותר פעם אחת עבור כל יחידה ביכולת שלה, וחובתה של המשבצת היא בתחילה אותה יכולת). הפרש נמצא בנקודה כלשהי, ברגע מסויים. כשאין הרגע הזה תחילת המשחק או סופו, מתחייב שהפרש הגיע אל המשבצת, וגם יצא ממנה, ולכן חובתו תרד ב-2. בתחילת המשחק או בסופו חובת המשבצת (ממנה מתחילים או מסיימים) תרד ב-1. מההנחה שמסתיים המשחק בהצלחה, מתחייב שחובתה של כל משבצת שלא התחילו ממנה או סיימו בה תהיה בכל רגע זוגית, ולכן גם יכולת המשבצת תהיה זוגית. מכאן שקיימות לכל היותר 2 משבצות בעלות יכולת אי-זוגית. דבר זה אינו נכון - ניתן לראות כי יכולת כל אחת מ-8 המשבצות שצמודות לאחת מפינות הלוח היא 3, כלומר אי-זוגית. ההנחה כי המשחק מסתיים בהצלחה מביאה לסתירה, ולכן המשחק אינו יכול להסתיים בהצלחה.

למעלה