תשובה לחמוסה מתרוצצת

תשובה לחמוסה מתרוצצת

כתבת: "אגב יש לי שאלה מתוך עניין נטו לגבי החיות שאתה מגדל, אתה לוקח מהעיזים את החלב במקביל לכך שהילד שלהן ("שה"?) יונק אותו? איך זה עובד? וגם מעניין אותי אם התרנגולות שלך מנסות לדגור על הביצים הלא מופרות ומתייחסות אליהן, או שמרגע שהן מטילות אותן, משום שאינן מופרות, הן מתייחסות אליהן כאל עוד חפץ דומם? (באמת שזה רק מסקרנות ומרצון לשמוע על התצפיות שלך בתור אדם שמגדל בעלי חיים)" התשובה: כשאני אחלוב (כרגע אין לי עז) אז כמובן שאני אדאג שהגדי שלה יקבל את המנה שלו, ורק להרגיעך, העז מפיקה חלב בכמות שמספקת מעל ומעבר למה שהגדי צורך ונשאר מספיק גם לאחרים
תרנגולות שמטילות ביצים לא מופרות לא מתייחסות אל הביצים, הן פשוט שכחות שהן קיימות וממשיכות להטיל ביצים נוספות אני מדבר מתוך הבנה של מה שראיתי בעינים שלי ומדיונים של בעלי תרנגולות (לי אישית עדיין אין תרנגולות, חכי עוד כחודש ואני אוכל לדווח מהשטח
) את מוזמנת לשאול עוד שאלות בנושא. לילה טוב.

תודה רבה על התשובות!

הקטע עם הביצים מאוד מעניין. עוד כמה שאלות, את התרנגולות והעזים אתה רכשת ממשקים? כלומר האם התרנגולות הן תרנגולות מעוותות גנטית אשר מטילות כמות גדולה של ביצים?

עדיין לא רכשתי

כתבתי את זה גם בהודעה, אני מתכוון לקנות את העיזים מבנאדם פרטי כמוני שמגדל באופן פרטי, ואת התרנגולות ממשק ערבי, התרנגולות הן תרנגולות מעורבות שגם נראות טוב, ז"א מראה טבעי ובריא ולא מעוות וגם מרוב השנים שהתרנגולות הערביות התבוללו בין גזעים רבים של תרנגולות הן מותאמות לאקלים של הארץ שלנו אם היו תרנגולות מקומיות יותר אז הייתי קונה אותן,

munge88

New member
בקשר לעז?

אתה לא חושב שהעז מפיקה הרבה חלב כי חולבים אותה? היא בעצם חושבת שעוד יונקים ממנה ויש צורך להפיק חלב זה לא שהיא מפיקה חלב להנאתה...

את לא חושבת שזאת הדעה שלך?

ואי לכך כדעה היא שווה לדעה שלי ואף אחד לא צודק או טועה פה? אלא אם כן תביאי לי מחקרים שהעז סובלת בגלל שחולבים אותה... (אגב, מחקרים של זב"ח לא נחשב כאבייקטיביים)

בקשר לתרנגולות

התרנגולת מתיחסת אל ביצה מופרת כמו אל ביצה לא מופרת! רק כאשר היא דוגרת אחרי כמה זמן -כשבוע או פחות היא פשוט מסלקת את הביצים הלא מופרות וממשיכה לידגור על מופרות! היום הייתי אצל בחור שקרא לי בגלל שיש לו תרנגולת שודגרת מעל לחודש ללא בקיעה! הלכתי אליו ובדקתי את הביצים וראיתי שהתחילו להתפתח אבל בשלב מסוים כנראה השבוע השני האפרוחים מתו בביצה! אבל למרות זאת הדוגרת ממשיכה לידגור! אגב דוגרות לפעמים דוגרות על ריק! בלי ביצים רק יושבות! כרגע יש לי 3 תרנגולות שרוצות לידגור אבל אין לי מספיק ביצים כדי להדגיר!

אייבורי

New member
כמה שאלות

קניתי לפני כמה חודשים אפרוחים שהפכו לתרנגולות <אולי פרגיות עדיין> אבל משום מה הן אינן מטילות. 1. באיזה גיל תרנגולת אמורה להתחיל להטיל ? אחת התרנגולות התגלתה כתרנגול <חשד לתרנגול> 2. איך תרנגולות עושות סקס ? <סליחה על הבוטות> מרגע שהתרנגולת מטילה, בהנחה שהביצה מופרת 3. כמה זמן תרנגולת דוגרת על הביצה עד בקיעה ?

שלום לך

1. בגיל 6 חודשים - 7 2. התרנגול קופץ על התרנגולת - על הגב והרגליים שלו על הכנפיים-כתפיים שלה ואז הוא עושה את עבודתו! לעופות אין איברי מין גלויים 3. 21 ימים! בדרך כלל תרנגולת מטילה כמות ביצים מסוימת ואז דוגרת ! בדרך כלל זה 10 ביצים ומעלה~! למרו תשאצלי היום אחת דגרה על 7 ביצים

למעלה