תשובה לכל אלה שאומרים ש:

תשובה לכל אלה שאומרים ש:

הגוש סתם מקבל כסף במקום שעיירות פיתוח יקבלו...הא לכם תשובה-הם הלכו לשם בשליחות המדינה ועכשיו המדינה יורקת להם בפנים נמאססס

TheOrion

New member
הא לך תשובה!

אני לא שלחתי אותם. למה אני צריך מכספי המיסים שאני משלם, לממן אותם שנה מדי שנה? למה אני צריך לתת להם כסף רק כי הם חיים בתנאים טובים ממני? למה כשאני חייתי בתנאים גרועים לא נתנו לי כסף? אה?

אוי

גם הם משלמים מיסים ואתה שאתה מנסה להשלים עם כל צעד של הממשלה-הם שלחו אותם וזה כפיות טובה! תמבין?

TheOrion

New member
אני משלים עם כל צעד של הממשלה.

אבל הממשלה לא לקחה אזרח ואמרה לו: "אתה! גוש קטיף! עכשיו!" היא פשוט הקנתה תנאים עדיפים למתיישבים בגוש קטיף. היא לא שלחה אף אחד לשם.

זה לא כפיות טובה. גם ממשלות טועות

הממשלה טעתה כשעודדה אותם להיכנס לשם - ועכשיו היא הבינה את טעותה ועכשיו היא קוראת להם לצאת משם. זה לא כפיות טובה זה פשוט טעות.

TheOrion

New member
אה כן ו...

המדינה גם עודדה התיישבות בנגב, עודדה עיירות פיתוח. למה הם לא מקבלים כסף כמו ההתנחלויות? למה הם צריכים לקבל פחות? מה ההבדל בדיוק?

אמיר.

New member
ההבדל הוא ש

זה פשוט לא נכון. כל ההטבות שניתנו לישובי יש"ע ניתנו גם (אם לא יותר) לישובים אחרים במדינה. התחום היחיד שבו הם קבילו יותר היה בתחום הבטחון וזה לא קשור להיותם מתנחלים אלא להיותם תחת איום. היום למשל משקיעים כסף גדול במיגון ישובי הנגב לקראת הקסאמים שיבואו. די עם החארטה הזאת שכאילו ישובי יש"ע מקבלים יותר.

למעלה