תשובה ללבנון

תשובה ללבנון

השתלת ראות הינה פעולה כירוגית מורכבת הטומנת בחובה סיכונים ולפיכך ההחלטה לשלוח חולה להשתלה הינה כיבדת משקל. מה שמסבך את העניין הוא זמן ההמתנה הארוך (כשנתיים). כעקרון ישנם קריטריונים העוזרים לרופא להחליט. הקריטריונים כוללים תוצאות תפקודי ראות, קצב השינוי בתפקודי הראותתפקוד יומיומי, צריכת חמצן ומצבתזונתי.השתלת אונות מן מוצעת לחולים אשר מצבם אינו מאפשר לחכות ברשימת ההמתנה לתרומה מן המת. התורמים הם בד"כ קרובי משפחה של החולה אם כי יש מקרים שהתורם אינו קשור משפחתית. התאמת התורמים נקבעת לפי גיל ,גודל, סוג דם ועוד.. הערכת ההתאמה לתרומה כוללת בקיקה מעמיקה ע"י פסיכולוג. השתלת אונות מתבצעת בר"כ בחו"ל כאשר המרכז העיקרי הוא בלוס אנגלס. המעקב לאחר ההשתלה מתבצע בעיקרו בארץ עם יעוצים במקרה הצורך עם המרכז הרפואי בחו"ל

ל בנון

New member
שאלות המשך

קודם כל תודה! אני בטוח שנוכחותך בפורום תעורר בו חיים נוספים. ולשאלות - אם הניתוחים להשתלת אונות מן החי מתבצעים בלוס אנג´לס, איפה בארץ מתבצע המעקב גם של המושתל אבל גם של התורמים? האם יכולות להיות לתורמים בעיות גם זמן ארוך לאחר הניתוח? הכוונה שלי, בהנחה שהם הבריאו מהניתוח ומרגישים טוב - האם יכולות להיות להם בעיות כתוצאה מהניתוח לאחר תקופה?

חרמונה

New member
ללבנון ../images/Emo52.gif

אם הספקת לקרוא את השאלה הקודמת שמת לב בודאי שנסית להשתמש בכינוי שלך. זה היה מתוך פחד שאיני יודעת להסביר, ואני נורא מתנצלת. אני פשוט נמצאת במצב שהיית כנראה פעם, והחששות שלי גדולים. אני מקווה שהשאלות שלי הובנו על ידך ועל ידי הרופא, כמובן, ושאני בכל זאת אקבל תשובה.

השתלת אונות מחי - ללבנון.

ללבנון שלום, נתבקשתי ע"י האיגוד לנסות לתת לך מידע לגבי השתלת אונות. אני, ניצנית בת דודה של שוקי מזוזו. לפני שנה בדיוק היינו בלוס אנג´לס להשתלת אונות לשוקי. אני אחת התורמות. אשמח מאוד לשוחח איתך ועם כל מי שיש לו שאלות וכו´. ניתן לתפוס אותי ב: 054-933433 הרבה בריאות ואושר. שנה טובה ניצנית קוזק.

תשובה

לגבי המושתלים בחו"ל המעקב לאחר ההשתלה מתבצע במרכז הרפואי בארץ בארץ בשלוב עם המרכז בL A לגבי התורמים:למיטב ידיעתי לא נצפו סיבוכים מאוחרים לאחר ההתרמה. בכל מקרה באופן עקרוני ניתוח כריתת אונה נעשה במרכזים שונים בארץ לפיכך נראה לי שאם תתעורר בעיה ניתן יהיה לתת לה מענה בארץ. ככלל לאחר ההחלמה אין צורך במעקב ארוך טווח לתורמים

למעלה