תשובה ל- antidot .. או לכולם

Falcor

New member
תשובה ל- antidot .. או לכולם

אני לא עבדתי עם שרתי הימאלאיה .. אבל אני מכיר פחות או יותר את הפלטפורמה. אני חסיד של דיגיטל ..כיום קומפאק .. או שכבר HP .. אני לא יודע. פשוט לא ידעתי שמשווקים את שרתי ההימלאיה בארץ .. ממה שהבנתי אלו שרתים מאוד חזקים (RISC ) .. ולגבי מערכת ההפעלה .. אין לי מושג .. בכל מקרה מה שרציתי להגיד .. שדיגיטל .. תמיד יצרה את המוצרים הכי טובים .. ותמיד צעדה קדימה .. אם זה בתחום שרתי המיני .. ה- VAX וכמובן ה- ALPHA המדהימה .. וטכנולוגיית הקלסטרים שהומצאה עוד ב-84´ !!! שהקלסטרים של SPARC היום לא מגיעים לרבע מהרמה שלהם .. כל נושא ה- STORAGE וה- RAID .. ועוד היד נטויה .. אנקדוטה קטנה .. היה איזה מחשב באירופה שהיה אחראי על תנועת רכבות .. מחשב VAX עם מערכת הפעלה VMS .. המחשב בזה עבד 18 שנה רצוף !!! .. ללא קראש או BOOT .. 18 שנה רצוף !!! .. והוא מחזיק בשיא העולמי .. אחריו נמצא גם מחשב VAX עם VMS שעבד רק 13 שנה (!!!) רצוף .. נ.ב. אתה בטח עובד בתחום הבנקאות או בורסה .. ונראה לי שגם מרכזיות עובדות עם NonStop אבל אני לא בטוח .. דרך אגב .. מאיפה אתה מכיר VMS ?!?

antidot

New member
מידע פנימי :)

אינ עובד בהםםם... פעם קראו לחברה TANDEM אחרי זה מעבדות טאנדם של קומפאק. אחרי זה NON STOP DIVISION ועוד מעט אולי HP. רק בתור דוגמא: הNASDAQ רץ על שרתי הימלאייה... בסיס נתונים של AOL הוא SQL/MP שזה שרת SQL להימלאייה... כל החברות תעופה הגדולות משתמשות בפלטפורמה הזאת. ולגבי הארץ : כל הכספומטים מחוברים דרך ההימלאייה. אגב: בזמנו חברת TANDEM פיתחה את הWOLFPACK שאיפשר חיבור שרתי NT 3.51 כקלאסטר. תעיף מבט בלינק למטה בכל הקשור לנושא הNSK אני לא מכיר את OpenVMS לעומק אך אין מערכת שמתקרבת לNSK. ברכות ANTIDOT

Falcor

New member
בקשר ל- wolfpack

זה היה פרויקט שהיה משותף גם למיקרוסופט .. ובהתחלה קראו לו פרויקט ה- לובו (זאב בספרדית) .. אולם הם לא הצליחו ליצור קלאסטר יציב אז הם פנו למהנדסים של דיגיטל וביחד הם יצרו את ה-wolfpack .. אבל עדיין הקלסטרים של VMS נחשבים הכי טובים , אמינים ויציבים. זאת הסיבה שנאס"א ומשרד ההגנה האמריקאי עובדים איתם. ובארץ ויזה כאל , משרדים ממשלתיים .. ואני לא רוצה לפרט עוד אילו מקומות. גם מיפוי הגנום האנושי רץ בקלאסטר Tru64Unix על שרתי אלפא .. שנה טובה ! Falcor

antidot

New member
לא לגמרי מדוייק...

דיגיטל לא היו מעורבים בזה... חלק מהפיתוח אף נעשה אצלנו בארץ במעבדות טאנדם. ואני חייב להסכים איתך, שרתים של דיגיטל/קומפאק הכי טובים לא ספק. היה לי ניסיון עם HP, IBM,GATEWAY ורק שרתים של קומפאק לא עשו לי צרות אף פעם. ברכות ANTIDOT

Falcor

New member
אפשר להמשיך עם לנצח ..

מלחמות איזו מערכת הפעלה הכי טובה .. תמיד היו . אבל אני שמח שייש הסכמה בנושא החומרה של קומפאק .. לא הבנתי .. אתה עובד עם הימאליה או לא !?!? .. עבדת עם VMS ??!?

antidot

New member
חס ושלום...

כל מערכת הפעלה ויעודה... (מעניין איך GUI של DOS שזה בעצם Win95/98 זכה לכינוי "מערכת הפעלה") ההכרות שלי עם VMS היא שטחית בלבד. (בתחילת דרכי כמנהל רשת מתחיל היה לי בין היתר שרת VMS - במשך 4 חודשים רק החלפתי לו קסטות גיבוי) מה שכן, אני מכיר את היכולות והאמינות של המערכת. לגבי הימלאייה : אני עובד בקומפאק במעבדה שעוסקת בפיתוח להימלאייה. יש לנו NODE עם 6 CPUs . המפתחים מתעללים בו קשות והוא ממשיך וממשיך. מישהו מפיל CPU אחד - הPROCESS ממשיך על CPU אחר. מכונה מדהימה. אני כבר שנה עובד רק עם המחשבים של קומפאק ושכחתי מה זה בעיות חומרה. ברכות ANTIDOT

Falcor

New member
שמעת על openVMS Alpha Galaxy

זה משהו מדהים !!! בכלל .. באיזו מהירות מכונות ההימאליה עובדות ?!?! לא מזמן יצא Alpha GS320 עם מעבד אלפא 1001 מגה-הרץ .. וכשאתה מחבר 32 כאלה במקביל כשלכל מעבד יש זיכרון מטמון של 8 גיגה ... אתה יכול להבין לבד .. שמעתי שיצאה סדרת SC .. שבה אפשר לחבר עד 512 מעבדי אלפא במקביל ...

למעלה