../images/Emo6.gif האמת? אני לא באמת כועסת
רק חשוב היה לי להגיד לך: דברי! ויכוח = דיון פורה שמגדיל את שני הצדדים. אני אוהבת לשאול שאלות שאכן יכולות לגרום לאדם לשאול את עצמו על מה שהיה קודם לו מובן מאליו. אני אוהבת שמקשים עלי בשאלות - ממש מאותה הסיבה. הדבר השני, זה שאת מפחדת ממנו נקרא: ריב - ואת זה גם אני לא אוהבת. רבים טועים במחשבה שאני מאוד חד משמעית. ראית איך אני יכולה להשתמש בכעס כדי להבהיר נקודה. כתבתי לך את ההודעה ההיא עם חיוך. סיפרתי לך שכך אני מרגישה באמת במשפט האחרון - זה עם ה
יש לי המון כבוד לרפואה הרגילה וכמטפלת אני משתמשת בה הרבה. אבל... יש לה מגבלות גדולות, ולרופאים יש אפילו יותר. שנים מתנהגים הרופאים כסגני אלוהים יודעי כל. ורב האנשים טועים כשהם מחשיבים אותם כאלוהים עצמו. חשוב לי להנחיל לאנשים את היכולת לקחת אחריות על בריאותם. ללמוד לשאול, להקשות על הרופאים ע"י לקיחת השליטה על גופנו. כמה אנשים כאן בפורום החלו לקחת תרופות פסיכיאטריות מתוך מחשבה ש"זהו הטיפול היחידי האפשרי"? כמה מהם גילו אח"כ שתופעות הלוואי הן משהו בלתי נסבל עבורם? כמה אנשים כאן מתקשים לגעת בצד הנפשי של המחלה, בגלל רופאים רבים שאומרים: זה פסיכוסומטי, הכל בראש? אני לא סומכת על רופאים בצורה עיוורת, וכל תרופה קונבנציונלית היא כימית ולכן עבור גופנו = רעל. ורעל פוגע בגוף שלנו בצורות רבות. תתפלאי שיש ברפואה המשלימה דברים שאני מתנגדת להם באותה נחרצות. למשל: לא תמצאי אותי נותנת לאנשים פסיפלורה, ולריאנה או וליומים טבעיים אחרים. אני מלמדת אנשים לישון ולהרגע בלי סמים. וכשאנשים טוענים: "אבל זה טבעי" אני עונה: גם ציאניד, גם חשיש, וגם אופיום - אז מה? תתחילו לקחת? את מכירה אותי ויודעת שאני אישה גדולה. בעברי, אמנם בגודל צנוע יותר, אבל עדיין גדול, הייתי צמחונית / טבעונית הדוקה למדי, וכידוע אני גם מורה ליוגה. כשאנשים שמעו על כך, מיד הרימו גבה
אז איך את שמנה? נהגתי לענות להם: שוקולד זה לא מהחי
ואת זה תמיד אכלתי הרבה
. השאלה באה כמובן מתוך זה שבדור שקדם לי, כל היוגים הצמחונים נראו כמו בתת תזונה מרוב רזון. התפיסה שלי אומרת כך: יש להשתמש בכל התפתחות הרפואה לשם בדיקות ואבחונים. הטיפול צריך להיות קודם כל באמצעות הרפואה המשלימה, ע"י מציאת המוקד ממנו החלה הבעיה להתפתח - כשלב ראשון וע"י מציאת השינוי הקטן ביותר שייצור את השיפור הגדול והמשמעותי ביותר - כשלב שני. תמיד אפשר להתחיל לקחת כימיקלים, תמיד אפשר להגיע לניתוח. הכל למעט מצבי חירום בהם אין לרפואה הקונבנציונלית תחרות. לא צריך למהר לטפל בגוף ע"י פגיעה בו. אני מחפשת בנרות רופא שמוכן לעבוד איתי בשיתוף פעולה מקצועי. כבוד הדדי לאבחון והבנת המחלה, טיפול אלטרנטיבי מלווה במעקב רפואי קונבנציונלי, תוך ניסיון להבין את תהליכי השינוי מתוך ראייה רפואית קונבנציונלית. במילים אחרות: לחבר את שתי הדיסיפלינות לטובת החולה. למשל: במצבי דיכאון ממהרים הרופאים לתת תרופות 'נגד'. אני אומרת: לבדוק היפוגליקמיה, תת פעילות של בלוטת התריס, קנדידה, אנמיה ועוד, להקשיב עמוק לתוך סיפור חייו של המתלונן ולאתר סיבות לגיטימיות לדיכאון, לטפל בנ"ל ברפואה משלימה. רק אח"כ להשתמש בתוספים טבעיים להשפעה על המוח - חומצות אמינו, מינרלים, ויטמינים. תמיד יש זמן להתחיל תרופות כימיות אח"כ. ואת יודעת מה? יש אנשים שזו תשובה שמתאימה להם. ועוד דוגמא: בעיות תת פעילות של בלוטת התריס - רופאים ימהרו לתת הורמון אלטרוזין. את יודעת כמה אנשים לוקחים אותו מבלי לדעת שהוא מעודד אוסטיאופורוזיס? למה לא להתחיל עם חומצת האמינו L-טירוזין? - לא פעם זה מספיק כדי לאזן. אבל אפשר גם לעשות דברים נוספים כמו עבודה אנרגטית, כמו רפלקסולוגיה, כמו דיקור. כל אלו מטרתם להביא את הגוף לאיזון וע"י זה לשפר את פעילות הבלוטה. ומה עם הצד הנפשי של הבעיה? (לכל מחלה יש צד כזה, וגם צד רוחני למי שרוצים להעמיק) אז אל תפחדי מהשאלות שלי, וגם לא מאמירות שמתנגדות, אני רק רוצה שלאנשים יהיה יותר אכפת מבריאותם. אני רק רוצה שייקחו עליה אחריות כשהבאתי לכאן את פרופ' בוסקילה, קיוויתי שיתפתח בינינו ויכוח שכזה. אני עוד מנסה לעורר אותו בינינו - לדעתי, כולנו נרוויח מזה. בינתיים, הוא קצת נעלם לנו - עניינים אישיים ועומס בעבודה. אני מתאמצת להחזירו לכתיבה מסודדרת כאן. גם כשהוא יכתוב כמייצג מכובד של הרפואה הקונבנציונלית, אני מצפה ממך להמשיך להציג את הבנתך - יש לה זכות בפני עצמה. אין שני אנשים שחושבים אותו דבר, אין שני אנשים שחולים אותו דבר. והכל נאמר בחיוך
ובאהבה