תשובה מנומקת לאהוד1קוממיות

הדניאל1

New member
תשובה מנומקת לאהוד1קוממיות

דבריי לא ישמעו פופולריים בעיניך אבל בכ"ז אומר אותם עם הרבה כאב, למרות הכל . כאיש ימין / מרכז , כזה המעריך ומוכיר את מפעל חייו של ראש הממשלה שרון, היודע ומרגיש את כאבו על עצם ההתנתקות , מה שהיה מפעל חייו לאורך כל השנים . כמו רבים וטובים אחרים כך גם ראש הממשלה שרון , התעורר "מחלום ארץ ישראל השלמה " . השינויים הפוליטיים , שאגב אני מאשים בהם את הליכוד יותר מכל אחד אחר לאורך השנים . השינויים החלו עוד בתקופת מנחם בגין ז"ל כראש ממשלה , הוא זה שפתח וסלל את הדרך "לויתורים כואבים " פינוי ימית והחזרת סיני לידי מצריים היו הסמן לעובדה שניתן "להחזיר שטחים" . השני שלו אני זוקף את הזכות לעובדה שהתרגלנו לויתורים היה יצחק שמיר עם ועידת מדריד הידועה (אגב בראשותם של נתניהו ודוד לוי כראשי המשלחת דאז במפגש עם ערפאת ומנהיג ערב השונים מה שסלל את הדרך להסכמי אוסלו אח"כ ) . מי שעוד תרםרבות ועודינו תורם ביבי נתניהו במהלכיו הפוליטיים המטופשים . העובדה ששלטון המערך/מפלגת העבודה עלו לשלטון בשנת 1992 בראשותו של יצחק רבין ז"ל . מה שהביא את הסכמי אוסלו וסלל את הדרך לחזרת רב המרצחים עראפאת לישראל. הסכמי אוסלו סללו את הדרך להסכמים רחבים כאלה שכבר שנים רבות הגדירו "מדינה פלסטינאית" באם נרצה או לא היא קיימת. תעודת זהות , המנון , דגל , צבא , אלה סממני מדינה מובהקים גם אם נטמון ראשינו באדמה ונאמר ההפך. נחזור שוב לנתניהו , הסכמי חברון , החזרת חברון לידי הראשות הפלסטינאית( " הסכמים יש לכבד " הוא יאמר אח"כ כאילו הסכמים יש לכבד רק בתקופתו ולא בכל תקופה אחרת !!! ) . שוב אני מאשים את נתניהו בעובדה שבגללו ובגלל תקופת שלטונו המאוסה נפל הליכוד ואיבד מיוקרתו בעיני הציבור מה שהעלה שוב את מפלגת העבודה בראשות ברק . מה שהביא את הסכמי וואי הידועים לשימצה ומה ש/הגדיר את ירושלים כבת חלוקה !!!!!! ( הליכוד והימין אשמים בכך עם הפלת ממשלת הליכוד/ימין !!!! ) . הסכמים אלה הם שסללו את הדרך לידי הפתרונות שיבואו אח"כ . מעבר לעובדה ש "מכאן רואים מה שלא רואים משם " , ראש הממשלה שרון הגיע לידי החלטה אמיצה נבונבה ונכונה בעיקר מסיבות דמוגרפיה ומצב נתון בשטח שיכול היה להביא לאובדן הארץ בהמשך וכפתרון מידי למצב אליו נקלעה ישראל עם ההסכמים האחרונים לטוב ולרע . להזכירכך ידידי , רוב העם כמו רוב הכנסת , כולל נתניהו שהצביע בעד ההתנתקות תמכו בהתנתקות של ראש הממשלה שרון !!!! מעבר לכל אלה ידידי , למרות שהגדרתי עצמי כאיש ימין לשעבר (כולם מרכז היום = התבגרו , למדו והפנימו אתהמצב החדש ... ) אני בהחלט חושב שההימצאות בשטחי היו"ש וחבל עזה במיוחד עשתה לנו כעם , כאזרחים וכמדינה רק רע לאורך השנים ואת זה אני אומר בצער רב . כמי שעשה מילואים בשטחים לא מעט , כמי שחזה "בהסתאבות" חיילי המילואים כמו תושבי הישובים מעבר לקו הירוק , ברוע שליוה את התושבים והחיילים לצערי גרמו לי להגיע לידי החלטה שאלה רק הלכו וגברו וחילחלו לתוך "שטח המדינה" . האלימות בכבישים , הרוע , האלימות ברחוב , האלימות במשפחה , חוסר האכפתיות , חוסר הפרגון כל אלה מבחינתי היו סממני "המילואים והשירות בשטחים" . איני בה להצדיק את הנעשה שם ח"ו , אני מוקיר ומכבד את כל אותם שהלכו להתגורר בישובים אלה שהגיעו לשם מסיבות אידיאולוגיות אבל , וזה אבל חשוב מאוד , המדינה והעם הלכו לאבדון מבחינה מוסרית . איני אומר את הדברים מתוך חולשה אלה מתוך כוח , מתוך עמדה של הבנה שזאת הדרך ולכן תמכתי בשרון והמשיך לתמוך בקדימה מהסבות הנ"ל גם אם בחלקם לא היו כאלה שהיוו את הסמן להתנתקות הם שירתו את הגיגי ליבי . בעניין התהילים ידידי , אתה אולי שכחת אותם אבל למעלה מ - 50% מתושבי המדינה לא והם מתפללים לשלומו של ראש הממשלה ומקווים להחלמתו המהירה וחזרתו לחיים הפוליטיים בע"ה ואם לא לפחות לחיק משפחתו .

התגוננות רחוב, אני מתפלא עליך

מעולם לא תארתי לעצמי שאחד כמוך שתומך בשכבות החחלשות ובמאבקן בשלטון המושחת, יילך ויצביע למפלגה שמבצעת כאלה פשעים איומים.
אני מקווה שאתה חי טוב מאוד עם עצמך ולא מתבייש שאתה מביט במראה בבוקר.

ממתיק סוד אז ככה

1. כשאני מסתכל במראה אני מרוצה מעצמי מאוד במיוחד כי זה מה יש , לא מתלונן . 2. אני את המלחמות שלי והתרומה הצנועה שאני רק יכול לתת לשכבות החלשות (אלה הקרובות לתחום העבודה שלי) נאי עושה זאת בהרבה אהבה ומקווה שעושה טוב . 3. לענין תנועת קדימה , לא רק שאיני מתבייש בתמיכתי בתנועה , אני גם דואג להראות את ההתלהבות ואת הרצון שתצליח בכל דרך אפשרית . 4. למרות שאיני אוהב את המשפט "עניי עירך קודמים" מפני שלכולם הזכות לשיויון הזדמנויות בחברה , אבל הייתי יותר משמח להראות לך עובדות בעניין העובדים הזרים כאלה שאינם נשמעים או נצפים בטלויזיה (לא כאלה שיחמיאו לרבים מהם לטוב ולרע ). אתה יודע , הם חיים כאן מתחת לקו העוני , הם זרוקים , הם נעשקים וכל זה במקום שאינו יכול לסייע ולספק את הצרכים של תושבי המדינה עצמה . הם מהווים את "השוק הפרוע" ומכאן שבמקום בו ניתן לנצל עובד ולשלם אם בכלל את משכורתו שהיא אגב מתחת למינימום (לא המינימום לתושבי ישראל המינימום לחיות בחרפת רעב !!! ) . האם כשאתה מבקש להשאיר אותם כאן אתה מודע לעובדה שהם כאן כדי שלא יצטרכו להעסיק עובדים מקומיים ? האם ידוע לך שהם כאן במקום עובדים מקומיים כדי שלאלה לא יהיה צורך לשלם שכר הולם לעבודה אותה הם מבצעים ? האם ידוע לך שמעבר לעובדה שהם תופסים את מקומות העבודה ומשכורתם נמוכה עד לכדי להכעיס הם מעורבים במעשי אלימות ופשע לא מועטים במקומות בהם הם נמצאים ? אז אני כן ידידי , כשאני מתבונן בתמונה אני בוחן אותה לכל אורכה ורוחבה ולא זורק ססמאות פופוליסטיות באויר . כן , אני אוהב את מה שאני רואה במראה , למרות שמנתח פלסטי היה מוציא ממני יותר , אבל מהלעשות זה יקר אז מסתדרים אתה יודע

עניי עירך קודמים?

מי אתה חושב שהפך אותם לעניים, אם לא שרון? אתה חושב שסילבן מונה מעצמו? אתה חחושב שהקיצוצים שהוא הביא לא היו בהסכמתו של שרון? אתה חושב שנתניהו מינה את עצמו לשר אוצר? אתה חושב ששרון לא נתן את הסכמתו לכל קיצוציו ולכל התוכניות הכלכליות שלו? אז איך בדיוק אתה יכול ללכת ולבחור לאיש שנתן לכל זה להתרחש? טאני כבר לא מדבר על העובדים הזרים וילדיהם, שזה לעשעצמו צריך להאיר אצלך נורה אדומה, אני מדבר על עניי עירך ועל אזרחי מדינתך.

אתה חושב שלציפי לבני איכפת מהעניים?

אם כך תסביר לי איך זה שהיא הצביעה בעד כל הגזירות של סילבן שלום? איך זה שהיא הצביעה בעד כל הגזרות של נתניהו? מתי שמעת אותה מתבטאת לגבי מצב העוני במדינה. מתי בדיוק ראית אותה קמה נגד הגזירות של נתניהו? ולה אתה חושב לא ראית אותה עושה זאת? פשוט מאוד, מכיוון שלגברת ציפי לבני כמו לכל שאר חברי קדימה לא מזיז בכלל מהעניים, ומצידם שהעוני רק יתרחב עוד יותר ונמצבם של העניים יחריף, את חברי קדימה הדבר הזה ממש לא מעסיק. אבל אנחנו נדאג שזה יעסיק אותם והרבה, כי קמפיין הבחירות של העבודה יעסוק כולו במצב החברתי-כלכלי, ונראה איזו תשובה תהיה לקדימה מול הקמפיין הזה.

bhnadav

New member
לא מאמין בכם ובקמפיין שלכם.

אני סבור שהמהלכים הכלכליים שנעשו כאן בשנים האחרונות היו נכונים, ואני גם מסכים שכתוצאה מכך נפגשו שכבות רבות במדינה, דבר שצריך להיות מטופל. גם אני הייתי מצביע באופן זהה, אבל אני בהחלט לא מתעלם מהדברים שנגרמו מכך, על אף שהמהלכים היו הכרחיים. פרץ וברוורמן בנתיים גורמים לי לחשוב שהם פופוליסטיים שלא מתכוונים באמת להציג פיתרון ודרך ממשיים, ולכן בנתיים אין לי שום סיבה לתמוך בהם מבחינת האג'נדה החברתית-כלכלית, עליה הם בונים את הקמפיין שלהם. אני תומך בדרכו הכלכלית של ביבי נתניהו כפי שבוטאה בתקופה שהוא היה שר אוצר, על אף שאני תומך בקדימה ולא בליכוד. אם עמיר פרץ ואבישי ברוורמן יוכיחו לי שהם באמת מציגים דרך שפוייה ואמיתית למצב הכלכלי והחברתי הקשה במדינה, אני לא אהסס לומר שהדברים בתחום זה נראים לי.

אם לא שמת לב, פניתי להתגוננות רחוב

לא אליך. אדם שתמך ותומך במדיניות של נתניהו, אין לי מה לדבר איתו בכלל. רק שכשתהפוך לעני, תוכל להאשים רק את עצמך בכך שבחרת בקדימה, בדיוק כפי שכל אלה שבחרו בשינוי ובליכוד והפכו כתוצאה מזה מאנשים אמידים לאנשים עניים, יכולים עכשיו להאשים את עצמם בכך שבחרו במי שבחרו.

bhnadav

New member
הגבת אליי...../images/Emo13.gif

מה אתה יודע על מצבי הכלכלי? אני לא בא ממשפחה "אמידה", אולי אפילו הרבה פחות ממעמד הביניים. אין לזה שום משמעות בדיון הזה, שהרי אני מבין שבלי קשר למצבי האישי או למצבה של משפחתי, המדינה כמדינה עמדה על סף קריסה כלכלית נוסח ארגנטינה, והיו דרושים מהלכים שיחזירו את המשק מהמיתון העמוק, יחזירו את הצמיחה ויורידו מהגירעון. אני מבין ומודע למצב הקשה ששורר עקב את המהלכים האלה, על אף שהם היו נדרשים בעניי. בכל הודעה שאני כותב בנושא אני תמיד מזכיר את העובדה שהמהלכים האלה אכן גרמו לנזקים קשים מאוד לחברה, אני מודע ומצר על כך. זה נושא שקרוב אליי, לא משהו שאני יכול להתעלם ממנו. אני סבור שיש לעשות עכשיו שינוי, להוביל מהלכים שישפרו את המצב הכלכלי של שכבות רבות באוכלוסייה, בצורה נכונה ומבוקרת. אני לא נגד עמיר פרץ או נגד אבישי ברוורמן. הם אנשים טובים, וגם מפלגת העבודה היא מפלגה טובה. ככלל - אני מאמין בקדימה, באנשים שבה, בדרך שלה. אני מאמין שבמנהיגות שפוייה ורציונלית, ולא מחפש קיצוניות. בהחלט הייתי שמח לראות את מפלגת העבודה כשותפה לקדימה בקואליציה, אבל עדיין לא השתכנעתי שיש יסוד לדיבורים של פרץ, שמצטיירים כפופוליסטיים ותו לא. אני לא בא בגישה תוקפנית, וסורי אם זה היה נראה כך.

אוקיי, אבל עדין לא הסברת לי איך

קדימה תעזור לשכבות האלה, אם אף בקדימה אפילו לא מבר על הנושא הזה? אתה לא שם לב לכך שבקדימה עושים הכל כדי להתחמק ממתן תשובות לגבי המדיניות החברתית-כלכלית? זה מהסיבה שאולמרט מתכוון להמשיך את מדיניותו של נתניהו ואף להחריפה, דבר שיפגע קודם כל באנשים כמוך, שמעיד על עצמך שאינך אדם אמיד, כך שמרבית הסיכויים שלך להצטרף בנים הקרובות למעגל העוני יותר מאחרים שלפחות להם יש עוד בסיס להתבסס עליו בעת צרה. אולמרט שהיה ראש העיר ירושלים פעל רק לטובת העשירים והשכבה שאליה הוא שייך, קרי: האלפיון העליון, זו גם הסיבה שעד היום הזה אולמרט נחשב לראש העיר ירושלים הגרוע והמושחת ביותר שידעה עיר הבירה שלנו. ותגיד לי משהו אחר: אתה טוען שעמיר פרץ אתה לא מאמין, אבל האם אתה מוכן להפקיד את אחד ממשרדי הממשלה בידיו של אדם כמו אפללו או בידיה של רוחמה אברהם? בתופסי הטרמפ של אגרסקו שאפילו שכחו שתפסו טרמפ שם, אתה מוכן להאמין, ובאדם שכל מה שמעניין אותו זה לעזור לאזרחי המדינה, כדי שיוכלו לזקוף את ראשם בגאון, ולא יחושו כאזרחים סוג ג', אתה לא מוכן להאמין? אז תחשוב לבד על סולם הערכים שלך, וכולי תקווה שלא תתעורר יום אחד והבלון הוירטואלי הזה קדימה יתפןוצץ לך בפרצוף, כפי שקרה לבוחרי שינוי עם הבלון הוירטואלי שלהם.

bhnadav

New member
עייפתי מהבלה בלה הזה.

קדימה היא תנועה חדשה שלא פירסמה את רוב מצעה. אני מאמין באנשים שחברים במפלגה, ובכך שבתור מפלגה לאומית הם ישימו דגש, כפי שהדבר מחייב כל מפלגה שמועמדת להיות מרכיבת הקואליציה, גם על התחומים החברתיים והכלכליים. אני לא אגיב להשמצות אישיות על רוחמה אברהם או על אלי אפללו. שוב, בנתיים מפלגת העבודה שמה את הדגש הכי חזק שלה בתחום הכלכלי חברתי וזה יהיה גם מרכז הקמפיין לדבריך, אבל אני עדיין מחכה להצעות רציניות. אם יבואו כאלה ואם אני אתמוך בהן, כאמור, לא אהסס לתמוך בהצעות של מפלגת העבודה בתחום החברתי-כלכלי, כפי שהדבר מחייב כל אדם שפוי.

אתה שוכח רק דבר אחד

אתה מלבד ההצבעה ךלכנסת אין לך שום אפשרות לתמוך או לא לתמוך בהצעות חברתיות-כלכליות של מפלגה זו או אחרת, ההזדמנות היחידה שלך לתמוך או לא לתמוך, בדיוק כפי שזו ההזדמנות היחידה של כל אזרח במדינה דמוקרטית, היא אך ורק ביום הבחירות עצמו, שמגיע פעם אחת בארבע שנים, ואחרי זה כל מה שנותר לנו, אם עשינו את הבחירה הלא נכונה, זה רק לשבת מהצד ולאכול את הלב שלנו על הבחירה שעשינו, כך שאני מקווה מאוד שאתה מודע לזה ולוקח את זה בחשבון.

bhnadav

New member
לי אין זכות הצבעה...

לכן אני תמיד כותב לגבי תמיכה בתנועה, ולא לגבי הצבעה.

אזרח יכול לפעול רק פעם אחת ב4 שנים

אחרי זה כל מה שנותר לו זה לשבת מהצד ולאכול את הלב, ואם זה אפשרי אז גם לקטר, על זה שהימר על הסוס הלא נכון, ועל טעויות בחיים ידידי משלמים, ולעיתים המחיר שנדרשים לשלם על טעות הוא בלתי הפיך.

אני מקווה בשבילך שלכשיתאפשר לך

תעשה את הבחירה הנכונה, ושלא תצטרך להצטער כל חייך על הבחירה שעשית.

../images/Emo46.gifמאותן סיבות בדיוק שציינת לא אתן

את קולי לאריאל שרון. נ.ב שקראתי את תגובתך הרגשתי מן דה ז'וו שכזה :)

למעלה