תשובה סופית לגבי הקרינה באורנג´

• פותח הנושא peco
  • פורסם בתאריך

peco

New member
תשובה סופית לגבי הקרינה באורנג´

(כול מה שאני אומר עכשיו הייה בכתבה מיוחדת באינטרנט ובידיעות אחרונות מדור כלכלה) רשת אורנג´ הישראלית עובדת בשיטה המוכרת GSM, ולפי מחקרים רבים, שיטת השידור של המשדרים בחברה היא המסוכנת ביותר כי היא פולטת הכי הרבה קרינה. לכן, גם איכות הקול שלה היא הכי גרועה יחסית לסלקום ופלאפון. הסיבה לכך היא, שתחנת השידור של אורנג´, משדרת אותות קול ללא הפסקה, ולכןיש המון רעשים במכשירים שלהם. לכן הקרינה שיוצאת מהמכשיר היא גדולה יותר. ההפך מפלאפון וסלקום, שעובדים בשיטה דיגיטלית. בשיטה הדיגיטלית, המכשיר משדר את אותות הקול רק כאשר הוא צריך לשדר, כלומר רק מתי שהאדם מדבר, ולכן אין רעשים בשיחה ואיכות הקול טובה יותר. בגלל המכשיר משדר אותות רק כשהאדם מדבר, הקרינה שפולט המכשיר הסלולארי היא קטנה משמעותית שהקרינה של מכשירי אורנג´. עוד סיבה היא, שלרוב מכשירי אורמג´ אין אנטנה נשלפת, מה שמקטין את כמות הקרינה במידה מסוימת. מסקנה: מכשירים של רשת אורנג´ פולטים הרבה יותר קרינה מתחנות ה-GSM שלהם, מאשר המכשירים של פלאפון וסלקום. מי שלא מבין שיכתוב לי ואני יסביר לו במונחי "סלנג". אבל אני מניח שכולכם הבנתם מדוע יש את הבדלי כמות הקרינה.

Cellwiz

New member
איכות קול ?

ראשית, לשם הבהרה, רשת אורנג´ היא כמובן דיגיטלית (בניגוד לשיטה הישנה של פלאפון, amps אשר היא אנלוגית.) שנית, כל מכשיר סלולרי יוצר קשר אחת לכמה זמן עם האנטנה הקרובה ולא כפי שציינת בזמן שיחה בלבד. אם המכשיר היה יוצר קשר עם האנטנה רק בזמן שיחה אז בכל פעם ששיחה נכנסת כל האנטנות בארץ היו מחפשות אותך ,דבר אשר היה גורם לקריסה מיידית של הרשת. במכשירי נוקיה של סלקום זה אפילו קל מאוד לצפיה ע"י כניסה בקוד טכנאי ושינוי מצב תצוגה. איכות הקול ברשת אורנג´ הפועלת בשיטת gsm, הינה מעולה ורק רשת פלאפון הדיגיטלית מתקרבת או שוות ערך אליה. רשת סלקום הפועלת בשיטת tdma הדיגיטלית לא משתווה לה באיכות הקול. לא סתם רשת סלקום יוצאת ב gsm בזמן הקרוב מאוד. הטענה כי "מכשירים של רשת אורנג´ פולטים הרבה יותר קרינה מתחנות ה-GSM שלהם" אינה ברורה. אם המשדרים (אנטנות) פולטית קרינה רבה אז למה גם המכשירים פולטים קרינה רבה ? לגבי רמת קרינה הנפלטת ממכשירי gsm אין לי נתונים. למעשה, לא זכור לי שהתפרסמו נתונים המשווים במספרים את רמות הקרינה הנפלטות מהמכשירים השונים בארץ. הייתי אומר שאתה סותר את עצמך ועושה רושם כי כל ההבל הנכתב קשור למשהו אישי נגד הרשת ולא על סמך נתוני אמת. חבל.

avibr2

New member
תשובה ל- CELLWIZ

הנני מסכים עם כמעט כל מה שכתבת חוץ מהעובדה שהמכשירים של GSM פולטים יותר קרינה ממכשירים בטכנולוגיות אחרות. הנך מוזמן להקיש את המלה SAR בכל מנוע חיפוש שתרצה ותקבל רשימה של טלפונים סלולאריים ואת עוצמת הקרינה של כל אחד. תוכל לראות שטלפונים GSM הם בעלי ה- SAR הכי גבוה, כלומר הקרינה הכי גבוהה, זאת בהתייחסות לטכנולוגיית TDMA (לא מצאתי נתוני קרינה של CDMA), כמו כן במכשירים שיש להם גם שידור אנלוגי וגם דיגיטלי הקרינה יותר גבוהה בשידור האנלוגי. היחס SAR הינו יחס שנמדד על ידי מכשירי מעבדה והוא מייצג את הקרינה שנספגת בגוף בזמן דיבור. נכון שרוב המכשירים משדרים בהספק מקסימלי של 0.6W אולם חשוב גם פרק זמן השידור ( המכשירים לא משדרים בכל זמן השיחה, אלא בחלק ממנה ). מקווה שהבהרתי דבר או שניים :)

Cellwiz

New member
קרינה

אני לא טענתי דבר בנוגע לקרינה אלא ציטטתי את דבריו ואמרתי לו שאין כ"כ הגיון בדבריו.

פלסטיק

New member
אולי תסביר לכולם את תשובתך ה"סופית"

1. למעט רשת פלאפון (הישנה לא CDMA) שעובדת עדיין אנלוגית ועומדת להסגר, כל הרשתות עובדות דיגיטלית כולל GSM. מאיפה הגעת למסקנה ש GSM איננה דיגיטלית? חבוב אתה רוצה לתת לאנשים מידע בתור מומחה אל תטעה בדברים שכל דרדק בן 8 יודע. 2. בהנחה שהמשדר של אורנג´ (לא הטלפון), משדר כל הזמן (אני אין לי מידע על זה אז נניח שאתה צודק), איך הגעת למסקנה שדוקא לקוחות אורנג´ מוקרנים יותר? הקרינה פוגעת בכולם באופן שווה. 3. אנטנה נשלפת: תלויה ביצרן ולא ברשת. לדוגמא: ניתן להשיג נוקיה ללא אנטנה נשלפת בכל הרשתות וסטארטק עם אנטנה נשלפת גם בכל הרשתות. האם התכוונת לטעון שהמכשירים של נוקיה מקרינים יותר מאשר אלה של מוטורולה? אם כן תדבר ברור ולא ברמזים (או אולי יש לך חשבונות לסגור עם אורנג´ אבל לא עם נוקיה?) 4. סלקום עוברים ל GSM במקום TDMA. לדעתך אנחנו הולכים להיות מוקרנים יותר? (או שעם סלקום אין לך חשבונות לסגור אז ה GSM שלהם מקרין פחות?) 5. החלטת שמכשיר שמקרין יותר גם יש בו יותר הפרעות ולהפך, מכשיר שיש בו יותר הפרעות סימן שיותר מקרין. תסביר את זה בבקשה בלי סלנג, סתם תסביר את ההגיון. אם כבר אז ההגיון הפשוט היה אומר מכשיר שמקרין יותר הקשר בינו לבין התחנה היה טוב יותר והיו בו פחות הפרעות. היו פה שירשורים ארוכים בנושאי קרינה, אתה יכול להביט שם ולהשכיל

Nightr

New member
מבין גדול אתה לא

בליל שטויות ללא כל הקשר למציאות.ואאלה המומחה לעניני פיזיקה גרעינית בדימוס לא הבנתי את הקשר בין זה ש GSM פולט יותר קרינה (הדבר היחידי שנכון כאן לפחות בהתיחסות לטלפוני GSM) לבין איכות קול ירודה אז אם תוכל להסביר במונחי "סלנג" אשמח. לגבי הקרינה מהאנטנות, בניגוד למה שכולם חושבים הסכנה מהם קטנה ביותר מהסיבה שהמרחק בינך ובין האנטנה (אפילו 10 מטר) מקטין בצורה משמעותית את עצמת הקרינה ואם תשווה זאת לטלפון הנמצא ליד המוח שלך תראה שזה הרבה יותר משמעותי מבחינת הקרינה. בכל מקרה יש גם נקודה חשובה נוספת שמשפרת את הרגשתי האישית לגבי אנטנות והיא שעצמת השידור של הטלפון קטנה בצורה משמעותית עד לעצמה מזערית ביותר ככל שהטלפון קרוב לאנטנה (אופס קצת גלשתי מהנושא). האנטנות לא משדרות אותות קול גם לא בשיטה האנלוגית וגם לא בדיגיטלית האנטנות משדרות אות RF (תדר רדיו) ואין שום קשר לרעשים. הקשר בין אנטנה נשלפת לעצמת הקרינה הוא מקרי בצע חיפוש על SAR כפי שהומלץ. כפי שצינתי דבר אחד כן נכון מכשירי אורנג´ מקרינים הרבה יותר ממכשירי פלאפון וסלקום.

למעלה