תשובות
ופרסים
היום בתפוז

תשובות ../images/Emo35.gif ופרסים ../images/Emo77.gif היום בתפוז

היום ב-15:00 פורום עתודה יארח את סא"ל ורד פרוינד, רע"ן תכנון ואיתור מקורות לעתודה. תוכלו לשאול אותה על כל הקשור לנושא של העתודה וגם על היום הפתוח שיתקיים בטכניון בסוף החודש - היא הכתובת
. ניתן להשאיר שאלות כבר עכשיו.
היום ב-12:00 נפרסם בפורום MTV את התמונה השלישית בסדרת "חגיגת NOW 10". אתם צריכים לזהות של מי התמונה, לשלוח במסר אישי את התשובה ואולי תזכו ב"חבילת NOW" הכוללת את הדיסק וה-DVD החדש. עד 12:00 ניתן עוד לשלוח מסרים על התשובה של אתמול, אז... קדימה!
קופסת הלהיטים של תפוז שוב בסימן מהפך. בריטני ספירס מפנה את המקום הראשון לאוונסנס, ששולטים ביד רמה. אבל איפה מעריצי ווסטלייף? דיידו? רובי וויליאמס וקיילי? האם הם יצליחו לשנות משהו? אתם תקבעו!

Kawaii Baka

New member
אם כבר לנצל'ש. XD

אוקי... אלו הם כמה שאלות לאלה מכם שהיו (או היה? ס.ס) ביפאן (כן...כן..כתיב מלא. XD): 1)ממה שאני מבין אני קונה את ה"חופשי שבועי" לרשת הרכבות בשגרירות? 2)כניראה שאני לא אצליח להשיג כרטיס אשראי בינלאומי לפני הנסיעה...אז איזה אופצייה של לקיחת הכסף איתי עדיפה? 3)מכיוון שאני אשהה בRyokan זה או אחר במהלך הטיול שלי, והם ממליצים להביא את כלי הרחצה מהבית רציתי לשאול...האם להגיע עם דברים מהארץ או שזה לא שווה את הבלאגן והמקום ושווה לקנות במקום? זהו פחות או יותר. ^^ אני מודה מראש לאלה שיעזרו. P=

נסיון לתשובות

1) לדעתי אתה קונה את זה בסוכנויות נסיעות. אבל אולי לא בכולן - כדאי להתקשר לשגרירות לשאול איפה מוכרים. 2) כרטיס אשראי בינלאומי זו לא מציאה גדולה ביפן - לפחות לא אם אתה מתכוון למשוך בעזרתו כסף מזומן. כספומטים שמקבלים כרטיסי אשראי בינלאומיים מועטים ונדירים, ותמיד מוחבאים בחורים שקשה למצוא. אני הייתי לוקחת המחאות בינלאומיות. אבל המתן לתשובות של מנוסים ממני, או כאלה שהיו שם לאחרונה. 3) אפשר לקנות ביפן כל דבר, במיוחד אם אתה מחפש אריזות קטנות - שזה כמובן מאד נוח אם אתה עושה טיול קצר, אבל קצת יקר אם אתה עושה טיול ארוך. כדאי להביא מהבית דברים להתחלה, ואחר כך להעשיר את המלאי ממה שתמצא שם. כשתתאכסן בריוקן תבקש מהבעלים להמליץ לך על הסנטו או האונסן המקומי. תשיג לך לפני כן מגבת קטנה (אפשר לקנות בדרך כלל בכניסה לסנטו או לאונסן). אוח, הגעגועים לאונסן... שאלה: מה זה XD ??

Kawaii Baka

New member
ניסיון לתשובות על ניסיון לתשובות XD

XD - סמיילי. P= D - הפה X - העניים. 2)כרטיס אשראי בינלאומי הוא בדיוק כמו כל כספומט רגיל וכל זה...זה לא שהוא צריך מכונה מיוחדת. -_-;;; זה פשוט אומר שהוא שמיש בחו"ל גם כן. לשלם איתו...או להוציא כסף. כמו"אמריקן אקספרס" כזה. P= 3)טיול של 3 שבועות נחשב לארוך אני מניח. ^^

כזה ../images/Emo13.gif ?

אם זכור לי נכון, כדי להוציא כסף מהקיר עם כרטיס אשראי בינלאומי, צריך ביפן מכונה מיוחדת. במכונות שנמצאות בכל בנק מקומי אתה יכול להוציא כסף רק עם כספומט מקומי. שוב - המידע שלי נכון ללפני 3 שנים בערך. המתן בבקשה עד שהמבקרים ביפן לאחרונה יגיבו. טיול של שלושה שבועות - נהדר! תביא דברים מהארץ. אני חוזרת על ההמלצה לקנית מגבת קטנה לפני שאתה נכנס לסנטו/אונסן הראשון. לפני 13 שנה (איך שהזמן טס
) עשינו טיול של שלושה שבועות עם rail pass שלקח אותנו מקגושימה בדרום קיושו עד סאפורו בדרום הוקאידו. יש הבדל מאד גדול בין הערים הגדולות (אפילו קגושימה נחשבת גדולה לצורך הענין) לבין הכפרים הנידחים וה"אינקה" inaka. אני ממליצה לך לנסות להתנסות בשניהם. איפה אתה נוחת?

Kawaii Baka

New member
XD = WTF

אני נוחת בטוקיו... שוהה בTaito Ryokan. (קישור מצורף) בטוקיו אני אשהה 6-7 ימים...אטייל בעיר..אבקר את שלושת הישראלים שלומדים באוניברסיטת טוקיו, אפגוש חבר מאילת שנוסע ליפן עם אשרת לימודים בעוד חודש (הוא כבר יהיה שם עד שאני אגיע. ^^), וקצת קניות. P= משם לקיוטו. אני אשהה שם 3-4 ימים בHostel (כרגע..אני עדיין מחפש ריוקן כי זה יותר שווה P=) אשר את הכתובת שלו גם צירפתי. אני אטייל בעיר, אבקר את הפנפאל החמודה שלי (^^), אבקר במיקדשים וכל הירקות. זה מה שסגור לי בנתיים...מעבר לזה יש לי תוכניות שלעט לעט מיתגבשות אבל אני לא רוצה לפרסם כי זה עדיין יכול להישתנות. עוד שאלה....מצלמה דיגיטלית...לקנות פה להביא לשם או לקנות שם? מה יותר מישתלם?

Kawaii Baka

New member
אם מישהו בכלל קורא את אז הינה עוד:

-אם מישהו יכול לקשר אותי לאתר של Internet Cafe (או משהו בסיגנון) לא רחוק ממקום השהייה שלי בטוקיו (נתתי קישור למקום בהודעה קודמת)? ^^ אני רוצה לברר בקשר למחירים ואופציות. P= -המכס בארץ בודק\עושה בעיות עם הדברים שאני חוזר איתם? (אני רוצה לקנות כמה דברים פה ושם...שזה יצתבר ב3 השבועות אני מניח). וכל אלה "מה הוא שואל את זה עכשיו? <_< יש לו עוד חודשים טובים!"... אז אני רוצה לתכנן ולהכין הכל מראש...כמו תוכנית כלכלית כזאת...עם קיצוצים בהוצאות וכל זה. XD הכל כדי לעשות ה3 שבועות הללו מדהימים. P= וסליחה אם אני ניראה אובססיבי ומציק. >_<

Kawaii Baka

New member
*מודה* XD

אבל יש גם מטרה לכל זה... להציב עוד ישראלי על אדמת יפן. P=

Yuske

New member
הי!!!! אני היחיד

שמותר לו לנסות לקפל פה שרשורים שמעת?!!! אחרי שההודעות שלי יתקפלו אז אני מרשה גם לך לקפל פה הודעות!!! *קול מתחנף*: נכון נקו? שעד שאני יקפל פה הודעות לכולם תיהיה את האפשרות לנסות? *מראה את הכלב החמוד שלי כדיי שנקו תגיד כן*

הכרטיס - מסוכנות נסיעות טובה

סוכנות נסיעות טובה תשיג לך את הכרטיס. זה לא קשור לשגרירות. לא מומלץ להסתמך על כרטיס אשראי בינלאומי מפני שמכשירים שמוציאים כסף איתו נדירים. נהוג לשלם במזומן. עדיף לקחת המחאות נוסעים (בינים, כמובן). כלי רחצה - כמה בלגן זה כבר ? בכל מקרה, מברשות שיניים זולות יש ביפן וגם משחה, וסבון גם.

למעלה