תשובת החידה של השבת של מירי

תשובת החידה של השבת של מירי ../images/Emo13.gif

שבת שלום לכולם, 1-2. שמות הרקודים, סוג הרקוד והיוצרים : א. ארצי - מעגל - היוצר: טוביה טישלר ב. הוי ארצי מולדתי -זוגות -היוצר: שלום עמר ג. אל ארצי - מעגל - היוצר: מושיקו לוי ד. זוהי ארצי - מעגל - היוצר: דידי דוש ה. תבורכי ארצי - מעגל - היוצר: מאיר שם טוב 3. המילה המשותפת הנובעת מהשירים היא : ארצי 4. המובאה לקוחה משיר של שלמה ארצי - את הגשם (אנחנו לא צריכים) רקוד מעגל - היוצר: אלי רונן, הקשר לחידה שם הזמר ארצי 5. המשך מילות השיר הם "זוהי ארצי ושדותיה זהו עמק יזרעאל" רקוד מעגל היוצר בנצי חירם. 6. ציטוט ההצעה : "הנה ארצי לפניך בטוב בעיניך השב" פרוש : בנגוד למה שעשה פרעה הרשה אבימלך לאברהם להשאר בארצו כל הכבוד לך מירי זה אתגר יפה.

שוגי השונמית - דוגמה לפתרון חידה

לשוגי, אני מלא התפעלות מכשרונך, כמה צדקת, שאת צריכה זמן. אין מילים . אמרת ועשית תודה לך על הפתרון. ובאשר לזהותך , אני בטוח שאת לא מירי לוי האגדית, אשר חידותיה מעמידים את כולנו, במצב הכן בימי שישי - מהבוקר , עד 1200. ואני - שאינני יכול לפתור חידות, גם אם יתנו לי שבוע ימים - עד למחרת בשבת 1200 , בציפיה - לקרוא את הפתרון. מאחל לכם הנאה והצלחה. גם בקשר לזהותי היו ספקות - אני הודעתי ששמי "חבר של כלם" , כל השמות האחרים ידיד של כולם, ועוד - לא שייכים לי. אגב , אני יכול במאמץ מסוים, לפי הסגנון, לשער מי הכותב. בזה אני עוסק רבות , בעבודת ההוראה שלי.

שוגי - יגעת ומצאת, תאמין.

שוגי יקרה ! אכן היה שווה לחכות עד שבת בצהרים כדי לקרוא את פתרונך. "יגעת ומצאת תאמין" תיקונים והשלמות : 1. סעיף ג´ - הריקוד "לא שרתי לך ארצי" - מעגל - דוד בן דוד. 5. לא כתבת : שם הריקוד "באה מנוחה ליגע" ריקוד מעגל של בנצי תירם. 6. ציטוט מדוייק "הנה ארצי לפניך בטוב בעיניך שב" (בראשית פרק כ´ 15). תודה רבה על מאמצייך וזמנך לפתרון החידה. החידה השבועית הבאה תהייה קצת קשה יותר ותקרא "גברת הפרחים". תודה ולהתראות ! מירי.

למעלה