תשובת חלבון העוברי שלי

limori

New member
תשובת חלבון העוברי שלי

שלום דר" בר אני מתגוררת בחו"ל ואשמח לשמוע את דעתl אני בת 29 screan - negative. interpreatation: based on screan results´ the risk at mid trimester for down sundrome is approximately 1 in 530. down syndrom risc is aquivalent to the age related risk of a 32 year old based on maternal age alone the risk is 1 in 726/ the risk for open spina bifida is approximately 1 in 3307. a negetive screan rules out about 75: of open neural tube defects about 70% of fetuses with down syndrom and approximately 60% of fetuse with trisomy 18. the afp3 test will not reliably detect other chromosomoe abnormalities, closed or very small neural tube defects ניראה לי שהטיסמונט דאון שלי נמוך וזה די מעצבן אותי למרות שהרופאה שלי אמרה שזה בסדר. מה אתן אומרות? לימור

פוגית

New member
חלבון עוברי

אני נותנת פרשנות מתמטית בלבד: קודם כל, יש לך שתי תוצאות. אחת בהתחשב בגילך בלבד (שאותה יכולת לדעת גם בלי לעשות חלבון עוברי, זה נתון סטטיסטי של הסיכוי של מישהי בגילך ללדעת תינוק עם תסמונת דאון). התוצאה השנייה היא שיקלול סטטיסטי של תוצאות בדיקת הדם והגיל ביחד. התוצאה המשוקללת יצאה פחות טובה מהתוצאה על פי הגיל בלבד, אבל עדיין היא טובה יותר משל אישה בת 35 שזה בארץ הפרמטר למתי הבדיקה ממומנת על ידי קופות החולים (אם אני לא טועה, מספרית זה 1 ל400 או 1 ל380). ההמלצה הרשמית בארץ היא שיש לבצע מי שפיר במקרה שהאישה בת 35 ומעלה או כאשר תוצאות החלבון העוברי הן כמו של אישה בת 35. במקרים אלו הבדיקה ממומנת על ידי קופות החולים. כלומר, בארץ לא היית "עומדת בתנאים" של ביצוע הבדיקה ללא תשלום. כל זה לא בא להגיד לך אם כן או לא לעשות בדיקת מי שפיר, אלא רק לפרוש בפנייך מה היה קורה פה עם תוצאות כאלו. ההחלטה אם לעשות את הבדיקה היא בסופו של דבר שלך ושל בן זוגך. אל תשכחי שהסיכון במי שפיר הוא 1 ל200 להפלה. בהצלחה!

anat_i

New member
לי עם תוצאה של 1:480 המליצו לעשות

בדיקת מי שפיר במימון משרד הבריאות (קופת-חולים כללית עושה הרבה בעיות...) ואני גם בת 32. לדעתי בכל מקרה כדאי לך לעשות מי שפיר, לפחות בשביל השקט הנפשי, הבדיקה ממש לא כואבת ולדעתי סיכוי של 1 ל-200 להפלה הוא פחות נורא מסיכוי של 1:530 ללידת ילד עם תסמונת דאון. חשוב לעשות את הבדיקה אצל רופא מומחה וידוע בתחום, שאז הסיכוי להפלה יורד.

limori

New member
ענין נוסף

אני גרה בעולם השלייש אני לא רוצה לעשות כאן בדיקת מי שפיר. אני ממש פוחדת. עלות הבדיקה היא 900 דולר כך שאם באמת אחליט אצטרך לטוס לארץ ולעשות זאת בארץ. לימור

limori

New member
ענין נוסף

אני גרה בעולם השלייש אני לא רוצה לעשות כאן בדיקת מי שפיר. אני ממש פוחדת. עלות הבדיקה היא 900 דולר כך שאם באמת אחליט אצטרך לטוס לארץ ולעשות זאת בארץ. לימור

limori

New member
פוגית

תודה תודה! נתת לי קצת אינדיקציה למה שקורה בארץ. ועצם העובדה שאני לא מתאימה למימון מי שפיר זה די מרגיע אותי. היום יום ראשון אין רופאים אך מחר אני הולכת להיועץ עם רופא שני ושלישי. אני לא רוצה לעשות מי שפיר בן זוגי נגד מיש פיר והוא היה גם נגד חלבון עוברי. אני אמורה לנסוע לטיול לשבועיים ביום חמישי ואם באמת אצטרך לעשות מי שפיר זה יבטל לי הכל.... ואני די בדאון.. אך תודה שנית ואני אעדכן ביום שני מה החלטתי. חג שמח לימור

פוגית

New member
ועוד על מי שפיר

יש גם פורומים מקצועיים שיענו לך בארץ ושם גם שווה לדפדף ולהסתכל ולראות שאלות קודמות בנושא. אני ממליצה לך לנסות את הפורום של אתר הורים. ד"ר שלו שעונה שם עונה במהירות לשאלות והיו שם הרבה דיונים בנושא בזמן האחרון. אני מצרפת לינקים לאתרים עם ייעוץ מקצועי. שימי לב, באתר doctors יש כמה פורומים - אחד הריון ואחד אולטרה סאונד. בשניהם את יכולה למצוא חומר רלוונטי.

noa2

New member
התשובה הזו לא אמורה להלחיץ אותך כ"כ

ההחלטה אם לעשות או לא מי שפיר לא קשורה רק לבדיקת חלבון עוברי. ובטח שאין מה להלחץ מסיכון של 1:530 רק לשם השוואה סטטיסטית- הסיכון שלי היה 1:42 וגם זה בתרגום לאחוזים בסה"כ פחות מ 3% סיכוי כמובן שעשיתי מי שפיר (אבל עשיתי את זה גם בהריונות קודמים שבהם החלבון עוברי היה תקין) והכל מבחינת תסמונת דאון לגמרי בסדר -יש לנו עוברית בעלת 46 כרומוזומים... כך שאם לא תיכננת לעשות מי שפיר אין סיבה לשנות פתאום את הגישה במיוחד כשזו לא בדיקה זמינה כ"כ כמו כאן. שיהיה בהצלחה רבה בהמשך ותהנו מהטיול בראש שקט!

limori

New member
נעה תודה לך כל תשובה מעודדת

מורידה את אלפית האבן מליבי. אני מחכה לתשובה של שני רופאים בארץ ואז אחליט חג שמח לימור

Niva B

New member
זו אני...

לא שמעתי ממך היום אחרי הרופא וכתבתי לך e-mail. אם בעלך נגד - זה שיכול שאת צריכה לחשוב עליו ולדבר איתו. תסעי לחופשה,ואולי תוכלי אפילו לשלו בדיקות???? תודיעי מה קורה...
ניבה

למעלה