תשובת MRI

איזהשם

New member
תשובת MRI

שלום רב! ב-MRI של המח כולל הזרקת גדוליניום בטכניקת ספין-אקו ובערכי T1ו-T2ו-FLAIR ובמישורים שונים נמצא:בסדרת T2וב-FLAIR מודגמים מוקדים היפראינטנסים בחומר הלבן הסוב קורטיקלי בשתי ההמיספרות בקוטר עד כ-5ממ' שאינם עוברים האדרה.באבחנה מבדלת מוקדים דמיאלינטיבים או שינויים עקב וסקוליטיס. האם תוצאה זו מלמדת על טרשת נפוצה? לפני כ-4 חודשים באופן פתאומי הופיעה לי ראיה חשוכה וצמצום שדה ראיה דו צדדי עם הבזק אור כמו ברק בצד החיצוני בכל עין.נמשך מס' דקות וחלף.כשעה לאחר מכן הופיע לי כאב ראש ורצון לישון. אירוע זה לא נשנה.מאז אירועים חוזרים של הרדמות הפנים מתחיל בצד שמאל ומתפשט לימין כאב ראש לא תמיד הופיע.בהמשך ביום אחר, הופיעה הרדמות של שוק שמאל מס' דקות וחלפה.באחת הפעמים היתה גם הרדמות צד שמאל של הפנים כולל החיך מבפנים. משבוע שעבר ההרדמות נעשתה יותר דיפוזית וכוללת זרועות (ממש חלש) רגליים ובעיקר כף רגל שמאל ושוק שמאל מאחור,גב עליון,אגן. 1.האם תוכל להסביר לי תופעות אלה בהקשר ל-MRI? 2.מה משמעות המושגים ב-MRI? 3.אני מסרבת לעבור LP האם זה הכרחי קראתי שבעצם אין בדיקה חד משמעית לאיבחון טרשת נפוצה וניקור מתני גם נכלל בקטגוריה זו. אני מתנצלת על אורך השאלה אני מסתובבת עם התשובה משבוע שעבר מבלי שרופא יתיחס אליה (חוסר זמינות)ובינתיים בהיותי בתחום הרפואי אני קוראת ומחפשת חומר בנושא. אנא עזור. תודה.

תגובה

יש לבחון את תואות ה- MRI על פי מאפייניהם ובשילוב עם תלונותיך וממצאי בדיקתך. על פניהם אופי תלונותיך אינו מחזק אבחנה של טרשת נפוצה. כבר נכתב בפענוח שקיימות מס' אפשרויות למוקדים שנמצאו. לא ניתן להמנע מהערכה נוירולוגית , היותצ שהניתוח משאני עושה מסתמך רק על חלק מהתמונה הכוללת.

למעלה