תשומת לב עבור עצמכם

תשומת לב עבור עצמכם

איך רוכשים אותה? איך מקבלים תשומת לב? איך אומרים למישהו - ידידים, משפחה - שעכשיו תורכם. עכשיו הגיע הזמן שלכם להיות קצת במרכז? מה דעתכם?

reedgreenwhait

New member
הממם

כשאני חולה אני מקבלת תשומת לב מהוריי... זה לא אומר, כמובן, שאני אוהבת לחלות או ממציאה מחלות הממם ואולי בעצם כן ואני בהכחשה...

clio32

New member
מוכר, ידוע ואין מושג איך לשנות זאת.

הלוואי וידעתי, אני בטוחה שזה היה עוזר לי המון בחיים... לעיתים בתוך כל התוהו ובוהו של חיי היומים, נדמה כי אין לי אפילו רגע אחד לעצמי, נדמה כי לאיש לא אכפת מה אני רוצה/מרגישה/צריכה/מצפה, לעיתים נדמה לי כי אבדה התקווה בנושא זה, כולם היום כל כך מרוכזים בעצמם, במה הם רוצים/צריכים/מרגישים/מה מגיע ל ה ם, מה חשוב ל ה ם, ואתה כאדם יושב ומחכה ומחכה שמישהו ישים לב גם לצרכיך, לרגשותיך, לפחדיך, ולצערי לפחות אצלי זה לא קורה. כל היום אני מוצאת עצמי עסוקה בטיפול ביושבי הבית, ברצונותיהם/צרכיהם וכו' ובסוף היום (כביטוי), אני מרגישה ריקנות שנדמה שלאיש לא אכפת ממנה. כל פעם אני מחליטה שהנה הגיע הזמן לקום ולעשות מעשה, עכשיו תורי, עכשיו אני כאן וגם לי מגיע, אך לצערי כנראה שאין בי מספיק כוחות נפש כדי לדאוג שהמצב הזה ישמר מעבר לשעה אחת... הלוואי ומישהו יוכל לתת לי עיצה מועילה בתחום הזה כי אני כמעט וויתרתי רחמנא ליצלן על עצמי ... תודה

יוזמת דברים איתם...

מספרת על עצמי, מוציאה מהלב, מראה ש"היי אני קיימת פה, צריכה אותם קצת".

מממ

שאלה נהדרת. חשבתי על זה המון לאחרונה. במשוואה שלי יש מספר נתונים. אני אדם עם סף רגישות היסטרי. בנוסף, אני זקוקה לתשומת לב למען חיזוק הבטחון העצמי שלי. לכן, הבחנתי שהדרך העיקרית שבה אני דורשת תשומת לב היא - פיזית. זאת אומרת, כשאני זקוקה לתשומת לב - אני מפתחת חולי כלשהו על מנת להשיג תשומת לב. ברור לי שמדובר באירוע פסיכולוגי. אני לא באמת חולה. אבל אני גם לא באמת חשה בטוב. ופיזית - אני מפתחת לקוי. זה יכול להגיע בצורת חום. בצורת התקף שיעול. מחלה. כמובן שמדובר במחלות פיזיות ולא נפשיות - עם סממנים מתאימים, למרות היותן במקור מתוך צורך פסיכולוגי נפשי. הכל תלוי במידת חוסר הבטחון שאני חשה וכמות תשומת הלב לה אני זקוקה. מתוך ההנחות הללו, בחנתי את המחלות שלקיתי בהן לאורך השנים. אני מאמינה שחלקן אכן התפתחו מתוך צורך בתשומת לב לה נזקקתי. לדוגמא - חליתי בדלקת ריאות בתקופה מאוד קריטית בנעורים שלי. אני מאמינה שפיתחתי את המחלה כדי לאפשר לעצמי הפסקה מהחיים השוטפים. לקחת זמן ולנסות להרגע ולחפש תשובות. את ההשערה הזו העמדתי במספר מבחנים. לאחר ניתוח מצבים, תחלואות, והתקופות בהן חליתי - הגעתי למסקנה כי אכן כך הדבר. לרוב, ידעתי לפתח חולי פיזי כדי לרפא מכאוב נפשי באמצעות תשומת הלב. קראתי על זה מאמרים כבר לפני 10 שנים כמעט, שהכרתי ילד שנצטרך היה לעבור ניתוח בעיניים בגיל 7. בכל פעם שהוא הגיע לבית חולים לתאריך שנקבע לו - הוא קיבל חום ופיתח דלקות, כגון אוזניים או גרון. בזמנו הייתי סטודנטית שנה 1 והתעניינתי האם יתכן והפחד של הילד גרם לפיתוח תחלואות אצלו. אז כן, זו תופעה מוכרת לגבי פחדים. ככל הנראה גם לגבי הצורך בתשומת לב. לא? אחרי הכל.. אני יכולה לצרוח עד השמים. אבל מי יתעלם מ- 38.9 חום?

למעלה