תשישות כרונית

פיצושקה

New member
תשישות כרונית

אני לא בטוחה אם זה הפורום המתאים אבל נואשתי מלחפש מענה לבעייתי אז אני מנסה פה. אני בת 22 ולאחרונה סובלת באופן חריג מתשישות ועייפות שמפריעה לי בכל סדר היום ובכלל. למען האמת לא מזמן חזרתי מטיול ארוך והשעון הביולוגי שלי טרם הסתדר, אני ישנה ביום וערה בלילה. אבל העניין הוא שזה לא מסתכם בכך, אני מתעוררת כל יום באיזור 16 אחרה"צ ולאחר מכן מוצאת את עצמי בשעה 19 שוב מנמנמת, כמו כן בכל פרק הזמן הזה אני רובצת מספה לספה. טרם מצאתי עבודה ואני עדיין בחיפושים אבל העייפות מגבילה אותי, כל עבודה שאני בוחנת צריכה לעבור קודם כל את "מבחן השעות שינה" ואז אני בודקת אם יש לי מספיק זמן לישון ואיך אני אסתדר עם זה. חוץ מזה שלעיתים נוצרים מצבים שלא בא לי לצאת עם החברים ורק לישון! הדבר היחיד שאני חושבת עליו כל הזמן זה להיכנס למיטה! יש לציין שעשיתי בדיקות דם ויש לי אנמיה שאני מטפלת בה ע"י כדורים אבל ללא הואיל. היום שוב הייתי אצל הרופאה בצעד של ייאוש והיא עברה על הבדיקות דם הקודמות שלי ואמרה שהכול תקין אבל היא תשלח אותי שוב לבדיקות על מנת לגלות אולי איזהשהו ווירוס שגורם לכל זה. הייתי שמחה לחוות דעת ואולי לחלוק עם אחרים תחושות דומות.

פיצושקה, סליחה על העיכוב

נפלת בדיוק על זמן הכנס
לעייפות יש סיבות רבות. גם לאנמיה יכולים להיות גורמים שונים. אני מבינה שאת באמצע בירור רפואי. דבר חשוב!! בדרך כלל כשרופאים רואים אנמיה, במיוחד אצל אישה בגיל הפוריות הם אוטומטית נותנים ברזל. למה? כי אנחנו מאבדות ברזל בווסת. לכן ההמוגלובין של נשים נמוך מזה של גברים. אז חשוב לדעת אם יש לך ווסת גדושה שגורמת לאובדן דם, או אם את מאבדת דם בכל דרך אחרת. למשל: דימומים באף או במערכת העיכול. יש בדיקות שחוקרות את האנמיה מסיבות תזונתיות יותר לעומק: ברזל, פריטין, טרנספרין (הכל קשור לברזל) חומצה פולית B12 (שכיח במיוחד אצל צמחונים) אז אם קיבלת ברזל ללא לפחות חלק מהבדיקות שנקבתי בהן, יתכן שחוסר אינו ברזל. הוירוס הוא של מחלת הנשיקה. גורם נוסף שכדאי לבדוק: תירואיד (בלוטת התריס) בתת פעילות יש עייפות. האם יש לך יובש בעור? שיער שהופך יותר עבה ופחות גמיש? השמנה ללא הגברת אכילה? איטיות וכבדות? גורם נוסף יכול להיות דיכאון אבל איכשהו זה לא מה שאני קולטת ממך איכשהו נראה לי שהדיכאון נובע מהמצב ולא להפך. מקווה שזה עוזר במשהו.

למעלה