קודם כל
ככה לא קובעים אם יש לה לחץ דם נמוך או לא.
לא קובעים לחץ דם על סמך מדידה אחת. צריך לפחות 3 מדידות בהפרש של חצי שעה, שעה לפחות, אחת מהשנייה. צריך דם לדעת מה הלחץ דם שלה בדרך כלל ולהשוות את התוצאות של המדידה למה שבדרך כלל לחץ הדם שלה.
צריך גם לשים לב אם היא אכלה ושתתה משהו במשך היום ושהיא שותה מספיק במשך היום.
לשים לב איך מודדים לה לחץ דם, רצוי מאד כשהיא יושבת ולא שוכבת או בדיוק נעמדה והיד מתחת לגובה הלב.
דבר שני, בכלל ובלי קשר ללחץ הדם, לא משאירים אנשים עם אלצהיימר מתקדם לבד בבית לאורך זמן.. במיוחד צריך לשים לב לעניין של סכנת נפילות בגיל מתקדם ובאלצהיימר בפרט, שזה אומר לא לקום לבד מהמיטה, לא לקום מהמיטה בבת אחת אלא לשבת כמה דקות במיטה לפני שקמים, לדאוג שסביבת המקלחת והאמבטיה תהיה יבשה ובלי מים, לשים לב שהיא לא הולכת בבית עם גרביים אלא עם נעליים שלא מחליקות עם סוליה טובה, לדאוג שבמקלחת ובאמבטיה יהיהו משטחים מונעי החלקה ועוד.
אדם עם אלצהיימר מתקדם צריך ליווי וכמה שיותר צמוד.
דבר שלישי, זו תופעה ידועה באלצהיימר שהשעון הפנימי שמבדיל בין יום ללילה "מתקלקל" ואנשים ישנים יותר מידי או פחות מידי ובשעות לא מתאימות. אפשר לקחת אותה לרופא המשפחה ולנסות להתאים לה כדורי הרגעה ושינה שהיעילות שלהם מוגבלת.
ודבר אחרון, זו גם תופעה ידועה שאחרי שאדם עם אלציהימר ישן המוח לפעמים עושה "ריסטרט" ואחרי שינה הסימפטומים של המחלה, הבילבול והחרדה שמאפיינים את המחלה, קצת נרגעים לכמה שעות ואז חוזרים יותר מאוחר במשך היום\לילה ככל שהאדם ער.