תשלום אחרון בקניית דירה

mon1951

New member
תשלום אחרון בקניית דירה

בחוזה הרכישת דירה מקבלן רשום שהתשלום האחרון (10%) ישולם בתמורה להצגת טופס 4.
הקבלן איחר מסירת הדיר ב10 חודשים ולא שילם עבור דמי שכירות לשום חודש. טופס 4 ישנו והקבלן הזמין אותי לסיים בתשלום האחרון מבלי להתקזז עם דמי השכירות.
ישנה קבוצה של רוכשים שגם הם לא קיבלו דמי שכירות ,אבל הם שילמו הכל. הקבוצה רוצה להתארגן ולתבוע את הקבלן עבור דמי שכירות.
שאלה:
האם אני יכולה לדחות את התשלום האחרון כדי לכזז עם דמי השכירות, או עדיף לשלם את הכל ואחרי זה להצתרף לתביעה ולדרוש דמי השכירות?
בתודה

קיזוז תשלום לדירה בעקבות איחור במסירת הדירה - התייחסות.

נושא שאלתך מורכב היות ובמקרה הנדון יש חובות לא מקבילים של הצדדים, זה לזה כשאחד מוגדר בחוזה מכר והשני יקבע לאחר פסיקה בביהמ"ש המתאים או בהסכמה בין הצדדים.

מחד...יש הסכם מכר ובו אתה מחוייב לשלם בפועל לפני מסירת הדירה את אותם 10 אחוז המהווים את התשלום האחרון לפני רישום הבית המוגמר על שמך, ולאחריו לא תהיה טענה ליזם שקיים חוב שלך ליזם .
כל איחור בתשלום הסופי מהווה הפרת ההסכם על ידך באופן חד צדדי.[יתכן אף שהתשלום אמור להגיע ישירות לבנק המלווה]

מאידך...היזם מחוייב לשלם לך/כם פיצוי הולם ושכירות חודשית בגין איחורו במסירת הנכס עפ"י חוק, במקרה הנדון רק ביהמ"ש רשאי לקבוע מהו הסכום המדוייק שהיזם ישלם בגין האיחור כולל השכירות הנילווית.

ולכן התוצאה היא שיש 2 חובות [מכל צד] [אחד מוכח והשני לא] שאינם קשורים זה בתוצאה של זה.

לא ברור לי מה מצבו הפיננסי של היזם ? [שהרי האיחור מצביע על בעייה פיננסית כל שהיא] לא ברור האם בדקתם נזילות/נזקים בדירתכם הנובעים מאיכות הבניה הקשורים ל"חוק הבדק".

אני ממליץ להגיש תביעה מיידית נגד היזם ולבקש מביהמ"ש להפקיד את אותם 10 אחוז בקופת ביהמ"ש במקום ישירות ליזם במסגרת הקיזוז שלטענתכים מגיע מהיזם עבור האיחור במסירה. [להערכתי ביהמ"ש ידרוש מכם לשלם את אותם 10 אחוז ליזם בתמורה לקבלת המפתח וללא קשר להליך בביהמ"ש]

עקב המצב המורכב אני סבור שעליך להפגש אם עוה"ד שלך [אני מקווה שהיה לך כזה בחתימה על ההסכם]

mon1951

New member
תשלום אחרון

תודה על התשובה
יש לציין שליזם יש בנק מלווה ועל כל תשלום אני קיבלתי ערבות בנקאית, כך שאני חושבת שאפשר לשלם את ה-10% ולקבל את הערבות ללא שום קשר למצבו הכלכלית. האם זה נכון?
תודה רבה מראש

רק באמצעות עו"ד

קודם כל, יש לא מעט חוזים שמתייחסים באופן מפורש לזכויות קיזוז של התשלומים השונים. יתכן וסעיף כזה מופיע גם בחוזה שלך.
מעבר לזה, אני לא חושב שתוכלי לקבל תשובה באינטרנט. כמו שענו לך לפני, את צריכה להתייעץ עם עו"ד ולבקש ממנו לפעול בשמך מול הקבלן ומול הבנק. היות ויש סכום מאוד מוגדר במחלוקת, כדאי מאוד שהבנק המלווה יקבל על זה מידע בהקדם האפשרי ולפני קבלת המפתח. כך במידה והקבלן לא יציב כלכלית, יהיה לך את הערבויות של הבנק עדיין בתוקף.
שוב, הכל רק דרך עו"ד!
&nbsp
ושיהיה בהצלחה!

למעלה