תשלום בעבור יממי"ם

krembo07

New member
תשלום בעבור יממי"ם

אני סטודנט ,עובד במשמרות,נתתי למעביד 23 יממי"ם. חשבתי כי אזכה לפחות בסכום המינימום עבודה ביום. (17.93 שח לשעה כפול 8 שעות ) אולם להפתעתי קיבלתי רק 2500 שח ברוטו.ברצוני לדעת כמה עלי לקבל ע"פ חוק.? האם מי שלא השתכר משכורת בגובה שכר מינימום בחודשים שלפני המילואים מקבל פחות? תודה שמוליק

i l a n n a

New member
תשלום

ע"פ חוק אתה זכאי לתשלום של יום עבודה ממוצע ע"פ שכלול של 3 חודשים אחרונים כאשר יש מינמום של שכר מינימלי (ע"פ חוק) ותקרה של עד 1500 ש"ח ביום...

צ'טערת...

צודק ב100 אחוז, אבל החוק הקיים כעת אינו מפצה את חייל המילואים עבור: א: ימי שישי שבת ב: אי רצף משכורות ב3 חודשים קודמים כמו מעבר מאי עבודה לעבודה בסיס החישוב הלא הוגן הוא בנוסחה השגויה שמחשבת 90 ימי עבודה ולא 66 ימי עבודה בשלושה חודשים אחרונים, ההפרש הוא ימי שישי שבת שלא מתוגמלים. ותנועת בלתמ בראש הדורשים את שינוי הנוסחה ובמהלך החודש האחרון עברה קריאה טרומית הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון – חישוב גמול המילואים), התשס"ג – 2003 (פ/402) (הצעת חוק שמוביל ח"כ איתן כבל (עבודה)) (הממשלה תומכת, עברה קריאה טרומית). אתה מוזמן לעיין באתר בלתמ על עוד הצעות חוק שבלתמ פועלת לטובת חיילי המילואים.

תיקון קטן

בנוסף לכל הנאמר, למיקרה דומה לכשלך -שכר מינימום בחלק מחודשים קודמים, תנועת בלתמ דורשת כי שכר המינימום ליום מילואים יהיה לפחות כשכר ממוצע במשק, ולא כשכר מינימום, כי זה המינימום שהמדינה יכולה לעשות לאי פגיעה במשרתי המילואים שלה.

tezao

New member
שאני אבין משהו

נושא השכר הממוצע במשק הוא חלק מהצעת החוק? לי נראה שלא.

ניר נגר

New member
היי מוקש, נקווה שהחוק הצודק הזה

יעבור את כל שלושת הקריאות...אנשים לא צריכים להיפגש משירות המילואים שלהם, להיפך..

אין סיבה שהחוק לא יעבור

במידה והחוק לא יעבור- הצעד עלול להיחשב כאטימות המערכת.

המערכת אטומה

כאשר יש צורך להחליט על סדר עדיפות, כאשר יש צורך מהעברת חוקים שעולים כסף, משרתי המילואים ומשפחותיהם עדיין נמצאים אחרונים ברשימה. המסקנה: המערכת אטומה. הדיבורים והכוונות יכולים להיות נהדרים אך המעשים = 0

ניר נגר

New member
רגע? אם הגענו למסקנה הזו..אילו

עוד דרכים נותרו לנו? האם להמשיך להילחם במערכת כמו דון קישוט בטחנות הרוח? ואולי הגיע הזמן להחריף את הצעדים שלנו? אני אישית חושב שאי יישום תוכנית האלוף דיין זה קו אדום!

למעלה