תשלום דמי ייעוץ

יולי 154

New member
תשלום דמי ייעוץ

בני נפצע לפני כשבועיים במהלך נופש, נפל עקב מדרגה קטנה (מכשול) ונפצע. פניתי לכפר הנופש ושאלתי מה לעשות, הם הציעו לכתוב להם והם ידונו במקרה. ישנו עורך דין שאני מכירה המתמחה בדיני נזיקין. ההיכרות היא מהעבר, טיפל בעבורינו בשני תיקים, וכן הוא חבר של חברים שלנו. התקשרתי אליו ושאלתי בטלפון אם יש מקום לתבוע אותם בעזרתו, הוא אמר שכדאי שניפגש. קבענו פגישה בנושא. בפגישה הצגתי את התלבטותי האם כדאי לכתוב להם לבד או לתבוא דרכו והוא התלבט איתי ואמר שבמקרים כאלה הפיצוי הוא לא גדול, וזה לא מקרה קלאסי שהוא לוקח, אבל בסוף אמר: בואי ניקח את זה הוא הפנה אותי לעו"ד במשרדו לפתיחת תיק. ישבתי אצלו וגם שם עדיין התלבטתי האם כדאי לנסות לפנות אליהם לבד ולהשיג פיצוי. הצגתי בפניו את ההתלבטות וביקשתי יום-יומיים להחליט סופית אם הם תובעים אותו, הוא הסכים "להקפיא" את הטיפול עד הודעה ממני. לאחר הפגישה, חזרתי הביתה ודיברתי עם כפר הנופש. הצלחתי להשיג מהם הסכמה לפיצוי נאה (עבורי), בעקבות מ שקרה. התקשרתי לעו"ד להודיע שאין צורך לתבוע דרך המשרד ושאסתדר לבדי. העו"ד חזר אליי בדרישה מפתיעה לשלם לו דמי ייעוץ בסכום לא קטן עבורי- כ-300 ש"ח. הדרישה הפתיעה אותי וכן הכעיסה אותי, כי הפגישה לא היתה פגישת ייעוץ בתשלום. לפני הפגישה הוא לא הגדיר שכך הדברים, ולא אמר לי מה הסכום אותו הוא גובה עבור ייעוץ. אני ראיתי את הדברים כפגישה עסקית, פגישה לקידום עסקיו. זה עורך דין ששכר טרחתו משולם באחוזים מהפיצוי המתקבל. אם היה מציג בפניי את העובדה שהוא גובה דמי ייעות בכל מקרה, גם אם לא מבצעים את התביעה איתו, הייתי לוקחת את זה בחשבון ומחליטה בהתאם. במקרה זה הייתי קודם פונה אליהם ישירות ורק אם לא הולך- פונה לעורך דין. האם הוא רשאי להציג בפניי דרישה כזו לאחר מעשה? האם הוא לא מחוייב להציג בפניי את סכום דמי הייעוץ לפני הפגישה?

תשלום דמי ייעוץ

השאלה היא האם חתמת על הסכם שכר טרחה, ואם חתמת על הסכם כזה - יש לבדוק מה רשום בהסכם זה לגבי תשלום שכ"ט לעו"ד עבור ייעוץ. בכל מקרה, מנסיוני לגבי תאונות מהסוג שארע לבנך - תמיד תצליחי להוציא פיצוי גדול יותר דרך עו"ד מאשר פיצוי בדרך בה בחרת.

דמי יעוץ

שלום רב, אכן מהנסיבות עולה כי המצב אינו כדין/משהו לא ברור. האם את בטוחה שהתשלום הוגדר עבור יעוץ??? אם לא מאוד יתכן שמרגע שחתמת על המסמכים במשרדו של עו"ד, חתמת בין היתר על כך שמרגע החתימה על המסמכים, אם הטיפול יופסק בטרם יושלם, תאלצי לשלם סכום כלשהוא לעו"ד (כי זה כן מקובל), האם קראת את המסמכים עליהם חתמת?? ואם לא, האם לפחות לקחת העתק מהמסמכים עליהם חתמת??? אני מציעה לבדוק ראשית על מה חתמת, ושנית - לנסות לדבר ישירות עם אותו עו"ד שפגשת לפני שהוא הפנה אותך לעו"ד אחר ממשרדו. בברכה,

ביפו

New member
כמה עניינים ברורים וכמה - לא כל-

כך ברורים. בתשובה לתשלום דמי ייעוץ - מאת יותי 154 הבנתי ממך כך- הבן(שלך)- נפל לפני כשבועיים בכפר נופש. הבן נפצע.ההיכרות עם העו"ד שאליו פנית- היא מהעבר- כי הוא גם ייצג אתכם בעבר, וגם הוא ידיד של החברים שלכם. בעת ששהית במשרדו - התלבטת אם מיד להגיש תביעה או שהעו"ד יכתוב להם מכתב "בתביעה בשמך" והעו"ד יעץ שת יכולה גם לכתוב בעצמך לכפר הנופש, גם העלה הסתייגות לייצוג- שאין בכך הרבה רווחים, ולא כדאי שתצטכי לשלם לעו"ד... אך בסוף - הסכים לייצגך. לא הוא(כנראה שהוא השותף הבכיר או משהו כזה- לפי שהבנתי ממך) היה אמור לייצגך - אלא עו"ד ממשרדו. אצל העו"ד ממשרדו התלבטת וביקשת יומיים כדי להחליט ספית. אני הבנתי מהדברים שלך - שלא חתמת עדיין על מסמך כלשהוא במשרדי העו"ד. אך מנהלת הפורום - מעלה הבנה אחרת - שאכן חתמת על מסמך כלשהוא. כמו בכל בני אדם כרגיל, יש בין עו"ד - הנשים ישרים והגוני, ויש גם כאלו - שנאלצים להיות יותר "אגרסיביים בגביית עמלותיהם", וחודרים למה שאקרא כא ן"השטח האפור" בעסקי עריכת הדין. בפגיעות גוף - מתאונת דרכים( מה שאינו המקרה של בנך)- קובע החוק - אחוז מדויק ונקוב, שאותו מקבל העו"ד, כשכרו- ומכך גם נגזר מחיר הייעוץ. בתביעות של נזק גוף שלא מתאונת דרכים - נהוג לפי הנחיות לשכת עורכי הדין- ששכרו של עורך הדין= יהיה חוז זה ו אחר במקום מחיר נקוב בדיוק באחוזים. חןק אחר - של כללי סחר - קובע כי שכר- טרחת עו"ד= לא יהיה תלוי בהצלחת או אי הצלחת התביעה שמייצג.... כך שיש ניגוד עניינים, לפי דעתי , בין הפרקטיקה והמלצות לשכת עורכי הדין, לבין החוק וההגינות המסחריית. לדעתי - העו"ד הראשי אליו פנית, נהג כידיד, ואף יעץ לך בצורה "חברית ומכובדת" ועובדה כי את פעלת כעצתו, עם דרך של קיצור- ונוחיות אישית שלך. משהכפר נופש הסכים לתת לך פיצוי שלדעתך נראה מאוד הוגן וף יותר מששיער בעצמך- החלטת שלא לעבור כל הדרך של משפט ועורכי דין. לכן - סכום של 300 ש"ח - נרה לך חורג וגבוה... אך כנראה שהעו"ד השני, ממשרדו- הוא אשר פנה אלייך בשם המשרד- והוא אשר מבקשך לשלם.... דומני כי אם תיידעי את העו"ד שהוא גם ידיד של מכרים שלכם- יבטל הפניה לתשלום. אך באשר ל"מחיר ייעוץ" - גם סכום של 500 ש"ח כייעוץ של עורך דין- זה מאוד סביר, ואם העניין הוא אכן "סבוך"- גם ייעוץ ב 1000 שקל יכול להיות סביר.

למעלה