תשלום היטל השבחה

• פותח הנושא yosic
  • פורסם בתאריך

yosic

New member
תשלום היטל השבחה

שלום לפורום, אני כיום הורס את ביתי הישן ומתעתד לבנות במקומו בית חדש, חלק מתנאי אישור הועדה לתוכניות הבניה הוא לשם היטל השבחה... היטל זה שולם לבית הקיים בזמן שרכשתי אותו לפני כ 9 שנים, האם מישהו יודע אם אני צריך לשלם שוב ?

מאגר

New member
הטל השבחה

אין לשלם כפל הטל יש לבדוק האם שילמתה הטל על החלק הבנוי או על כל אחוזי הבניה של אותו מגרש כמו כן יש לבדוק עם המוכר האם הוא שילם הטל השבחה כל שהוא בזמן כל שהוא וכמה כמו כן יש לבדוק האם שולם הטל כביש ומדרכה והטל ביוב אחרת אתה עשוי לעמוד על עוד מספר תשלומים שלא לקחתה בחשבון

yosic

New member
היטל השבחה - עדכון קטן

המון המון תודה על התגובה !! ההיטל ששולם שולם ע"י המוכר שמכר לי את ביתו, אני סבור שמדובר על היטל על הבית ולא על החלקה (משמע - על החלק הבנוי במיגרש) לגבי שאר ההיטלים - ביוב וכו - הכל שולם כבר למועצה. יש לי קבלה שמאשרת ששולם היטל, אך לא ממש מפורט על מה... האם יש לך מושג איך אני יכול לברר זאת מבלי לשאול שאלות קידבק את המוסדות.... תודה

לא שולם בעבר על פוטנציאל המגרש.

מה שעליך לשלם כיום זה עבור מה שהינך רוצה לבנות. כנראה מה שהנך מתכוון לבנות (יחד עם הקיים אם אתה מתכוון להשאירו) עולה בסה"כ על 120 מ"ר ברוטו. עד 120 מ"ר היית מחוייב רק במס השבחה על תנאי למקרה ולא תתגורר שם לפחות 4 שנים. מעל 120 מ"ר- חיוב מס ההשבחה בפועל וכתנאי לקבלת ההיתר. אינך חייב להסכים עם הסכום, אם ניראה מוגזם הפעל שמאי מטעמך.

למעלה