תשלום ועד בית ביחס לגודל הדירה

תקנון מצוי

אתה צודק. בדיוק כמו דמי ועד גם שיפוץ מתחלק לפי שטח רצפת הדירה ולכן דירה קטנה משלמת פחות. זאת כל עוד לא נקבע אחרת בתקנון מוסכם.
 
תקנון מוסכם

תקנון מוסכם הוא תקנון המופקד בטאבו, בדרך כלל היזם (הקבלן) הוא זה שמנסח אותו והוא תואם לחוזי המכירה לקונים. בעלי הדירות יכולים לשנות אותו לאחר מכן, אבל זה תהליך מורכב שבמסגרתו גם מפקידים אותו מחדש בטאבו. סתם החלטה של ועד הבית או של אספת בעלי הדירות אינה נחשבת כשינוי תקנון מוסכם.

פרקטית, עליך להוציא נסח מרוכז של הבניין (באינטרנט), שם כתוב איזה תקנון חל על הבית המשותף (מצוי או מוסכם). אם חל תקנון מוסכם עליך להוציא אותו מהטאבו, (רוב הסיכויים שתמצא שם שהחלוקה היא לפי גודל דירה, וזה יהיה הבסיס לטיעון המשפטי שלך). אם חל תקנון מצוי לא צריך להוציא (הוא נמצא בחוק המקרקעין והוא קובע חלוקה לפי גודל דירה).
 

krambo1

New member
תשלום ועד בית ביחס לגודל הדירה

שלום

למה לפי החוק לא כל גודל דירה משלם אותו סכום לועד הבית? מה ההיגיון?
למה למשל דירת גן 3 חדרים בקומה כניסה ודירת גן 5 חדרים באותו קומה שבקושי משתמשים במעלית לא משלמים אותו דבר? למה זה לפי גודל הדירה?
אשמח להבין את ההיגיון מאחורי החוק.

תודה רבה
 
דמי ועד

שאלה טובה. הרחבתי בכך בספר שלי "המדריך השלם לבית המשותף" וכאן אעיר מאוד בקצרה: יש כל מיני שיטות שונות בעולם ואצלנו המחוקק העדיף את הגישה "הקניינית". כלומר בגלל שלדירה גדולה צמוד יותר שטח מהרכוש המשותף, היא משלמת יותר. המחוקק העדיף ולדעתי בצדק שיטה שמנתקת בין מידת השימוש של בעל דירה ברכוש המשותף לבין גובה התשלום. אבל המחוקק איפשר לבתים לקבוע לעצמם הסדר אחר, נניח תשלום אחיד לכולם, אבל זה חייב להיות בתקנון מוסכם וברוב מיוחד.
 
למעלה