תשלום ימי מחלה

אלה711

New member
תשלום ימי מחלה

שלום, עברתי תאונת דרכים לפני 3 חודשים, והייתי במעקב רפואי בביה"ח תל השומר שם ניתנו לי על ידי האורטופד במחלקת טראומה חודשיים של ימי מחלה, וההמשך מתבצע כיום דרך רופא תעסוקתי. בזמן התאונה עבדתי במכללה במשרה חלקית, כאשר הם שילמו לי רק על 21.5 ימי מחלה, בטענה שלאחר זמן מסויים אני כבר לא משוייכת אליהם אלה עוברת לטיפול של ביטוח לאומי.אציין שלא קיבלתי מהם מכתב פיטורין, אך מבחינתם אני כבר לא עובדת מן השורה. בביטוח לאומי טוענים שאיני שייכת מכיוון שזאת לא תאונת עבודה, ושמקום עבודתי מתנער מאחריות. ידוע לי שביטוח החובה אמור לשלם לי חלק מהסכום על ימי המחלה, אך מה קורה מבחינת מקום העבודה שלי, ומי באמת אמור לשלם לי את כל ימי המחלה? בברכה

לא מדוייק

שלום לך, כל עוד ימי המחלה הם כתוצאה ישירה ובלעדית מפגיעתך בתאונה, חברת הביטוח צריכה לשלם לך את הפיצוי המלא עבור תק' זו. דרך אגב, הפיצוי מחברת הביטוח, כולל בנוסף רכיבים נוספים, מעבר לימי המחלה, שמגיעים לך. אני מציעה גם להתייעץ עם פורום דיני עבודה, אבל אני חושבת שאת צריכה להתקשר ולשאול אותם, האם אני פוטרתי, הרי ולא התפטרת, אז שיתנו לך מכתב פיטורין. מעבר לכך, תוכלי לפנות לביטוח לאומי, לא למחלקת נפגעי עבודה, אלא עבור ימי ההעדרות יש תביעה לדמי תאונה (כך זה נקרא) ויותר מאוחר אם יהיה צורך למחלקת נכות כללית, אם לא תוכלי להמשיך לעבוד. בברכה,

למעלה