תשלום ימי מילואים דרך מקום עבודה

תשלום ימי מילואים דרך מקום עבודה

שלום רב. במהלך ספטמבר-אוקטובר, 2003 הייתי במילואים על גבול הלבנון למשך 31 יום. לא ראיתי שנכנס לי תשלום נוסף דרך העבודה ופניתי לגברת שעוסקת בכך. היא כתבה לי לפני יומיים תשובה, שבמשכורת דצמבר נוספו לי 36 שקלים, וזה בגלל שלא היו לי שעות נוספות בשלושה חודשים שלפני המילואים.. לא נראה לי הגיוני. מדובר ב- 31 ימים, ומהם שני סופי שבוע וגם ראש-השנה כאשר בעבודה נותנים לי על 22 ימי עבודה בחודש. לפני שנה עשיתי מילואים לאותו פרק זמן בזמן שהייתי מובטל, וקיבלתי יותר. איך יכול להיות הדבר? האם ביטוח לאומי לא מתגמל לפי ימי מילואים? האם ביטוח לאומי מחשיב לי חודש מילואים כחודש עבודה? אשמח לתשובה בנושא, לפני שאני פונה להנהלה. תודה ושבת שלום.

z i v1

New member
קצת לא ברור...

אני עשית כבר כמעט "דוקטורט" על הנושא הזה, אבל תלונתך לא ברורה. אתה כותב שמשלמים לך לפי 22 ימים בחודש. אם היה חודש חגים ועבדת רק 11 ימים באותו חודש, אז קיבלת רק חצי משכורת????? אני מנחש ( ותקן אותי אם אני טועה) שגם בחודש חגים אתה מקבל משכורת מלאה. ולכן כאשר יצאת למילואים, ביטוח לאומי משלם למעסיק את שכרך המלא והוא מעביר לך אותו בשלמות ( קיבלת משכורת מלאה או לא?). אתה חושב שמגיע לך יותר בגלל שעבדת במילואים גם בחופשות? זה כבר נושא ארוך, ישן שמנסים לטפל בו. בטוח לאומי לא משלם על ימים שבהם היית אמור להיות בחופשה. אבל אם אתה מתעקש - אפשר לתחמן את כל המערכת. בפעם הבאה שאתה יוצא למילואים בחודש חגים, אל תדווח למעסיק על יציאתך למילואים אלא תנצל ימי חופשה עבור הימים שבהם בפועל אתה לא נימצא. מבחינת המעסיק אתה בחופשה ( לפי ימים) ולכן ישלם את משכורתך המלאה. מבטוח לאומי תתבע את משכורתך על כל החודש מילואים ובעצם קיבלת משכורת כפולה על חשבון מספר מועט של ימי חופשה. אם משהו אני לא הבנתי, או אתה לא הבנת - שאל/הסבר.

זיו- התשובה שלך מעצבנת אותי, אז

תרשה לי לא להתייחס אליה. אני מקווה שאתה עבדת באותו חודש את כל הימים וקיבלת תשלום חודשי.

dlhl

New member
זיו- מעניין אבל הבט"ל לא ישלם

זיו מה שאתה כותב מעניין אבל קימת בעיה אחת הביטוח לאומי לא ישלם אם לא תביא לו מכתב פיטורים מהמעסיק סתם לידיעה הצבא משלם לביטוח לאומי כ440 שקל ליום מילואים הביטוח לאומי משלם למעסיק, לחייל לפי שלושה חודשים אחרונים

z i v1

New member
תתפלא.

אבל לפעמים אם מתעקשים אפשר לקבל מבטוח לאומי ישירות את הכסף ולעקוף את החמדנות של המעביד. דבר נוסף: לפי חוק ביטוח הלאומי, המעביד חייב להעביר לעובד כל תשלום שבטוח לאומי שילם לו מעל להפסד המעביד בגלל היות העובד במילואים. ( זה כתוב במפורש בטופס שהמעביד ממלא לבטוח לאומי על מנת לקבל כסף עבור שרותך במילואים - באותיות קטנות מאחורה). כל שעליך לעשות, הוא ללכת לאחראי על המשכורות ולשאול אותו מה הנזק למקום העבודה בגלל היותך במילואים. תתפלא כמה המעסיקים לא יודעים את החוק! בהצלחה - ואם יש עוד שאלות - בשמחה.

תשובה

נוסחת הביטוח הלאומי לתשלום דמי מילואים (לפי חוק הביטוח הלאומי), מורכבת ממוצע שלוש המשכורות האחרונות כפול מספר ימי המילואים, את התוצאה מחלקים ל-90 יום (קרי 3 חודשים). העיוות בנוסחא הוא במכנה שכן ב-3 חודשים אין 90 ימי עבודה כי אם 66 ימים. לכן נובע מכך שאתה יכול לשרת 30 יום אך תקבל תשלום רק עבור 22. אנו מנסים לשנות את החוק אך נתקלים בהתנגדות הממשלה זה שנתיים בגלל עלותו התקציבית ובגלל אטימות הממשלה.

תודה על התשובה ומצטער על התשובה

המאוחרת. הייתי בקורס שישי שבת ולכן זה כך. את התוצאה מחלקים ב- 3 או מחלקים ב- 90? נראה שאת התוצאה מחלקים ב- 90. בכל מקרה- הסתכלתי במילואים קודמים. בשנת 99' נוספו לי 1241 שקל למשכורת בזכות מילואים. בשנת 2000 נכנסו לי 102 שקל, וכנראה לא הייתי ער לכך, כי זו היתה שנה כספית טובה לרובם. את התשלום לשנת 2001 לא מצאתי ובשנת 2002 קיבלתי בזמן אבטלה יותר מאשר קיבלתי היום..ואיך הדבר קורה? הרי אז היה לי יום ממוצע כ- 75% מיום עבודה לפני הפיטורין. בכל מקרה- אראה איך אפשר לעשות משהו ואשמח אם תסביר לי שוב בנוסחה את התשלום.אני מבין שחודש מילואים הוחשב לי כחודש עבודה ולא נספרו לי 31 יום. אם כך זה חוצפה. באמת עושה חשק להמשיך לעשות מילואים- ולא נשאר לי עוד הרבה..

אנא היכנס ל"הצעות חוק"

דרך האתר שלנו שם מופיעה הצעה לשינוי החוק. אם עדיין לא תבין אשמח לפרט שוב.

בהמשך לשאלתי..ביקרתי בביטוח לאומי

וניתנו לי בדף התשלומים שניתנו ע"י ביטוח לאומי. זה לא מובן לי. ביטוח לאומי שילם למעסיק על התקופה שבה הייתי במילואים 8261 שקל. במשכורת ממוצעת של איסוף 3 החודשים שקדמו למילואים רשום- חייב ב.ל.- 7990 סה"כ תשלומים- 6900 . מדובר בממוצע. מתוך זה נשאר לי נטו כ- 4900. האם צריך להתייחס לסעיף חייב ב.ל. או חייב מ.ה. או סה"כ התשלומים. נכון שהמעסיק הפסיד על היותי במילואים כי לא עבדתי באותה תקופה אבל מצד שני מילאתי את חובתי גם ביום-כיפורים, ראש השנה, ובשאר החודש ובמקום לתת את הגמול הנכון, נתנו לי תוספת של 38 שקל למשכורת. ושוב בדקתי את הענין לפי משכורות של שנת 1999. אז שרתתי 17 יום רצוף, ביטוח לאומי שלים עבורם 5469 שקל, והמעסיק נתן לי 1241 שקל. משהו בחוק השתנה לצד המעביד? האם זה אומר שאני צריך להתחיל לא ללכת למילואים בשביל לחיות כמו שצריך?

זיו, מצטער אם עניתי לך לא יפה. היה

לי נדמה שאתה מקנטר אותי. בכל מקרה בתשובה לשאלתך, אומר בקצרה שבחודש רגיל יש כ- 22 ימי עבודה וזה על פי 5 ימי עבודה בשבוע. בצבא מתווספים גם שישי-שבת לתשלום של ביטוח לאומי.

z i v1

New member
נו....כמו שניחשתי.

שחמט קרבי ענה לך. בטוח לאומי לא משלם על שישישבת. במקום חודש עבודה, עשית חודש מילואים והמשכורת נשארת אותו הדבר. זה לא בסדר, זה מרגיז - אבל בלתם מנסה לשנות זאת ( המדינה כמובן מתנגדת). אבל עדיין אני חוזר על מה שאמרתי לך - תשאל את האחראי על המשכורות כמה המעסיק שלך הפסיד בגלל אי היותך בעבודה. תראה לו את הטופס שהוא ממלא לבטוח לאומי מאחורה - שהוא חייב לשלם לך את כל ההפרשים מעבר להפסד של המעסיק מהיותך במילואים.

בסדר- המעסיק צריך לשלם את ההפרש

לשכיר. כך רשום גם בחוברת הקטנה של ביטוח לאומי. אני אנסה לבדוק את זה מחר, ואשאל שני בחורים אחרים בעבודה, כי לדעתי מדובר בשאלה קולקטיבית ולא אישית בלבד.

למעלה