תשלום ימי מילואים לעובדים בשכר גלובאלי - סופשים
שלום,
במהלך מבצע צוק איתן שירתתי 30 ימי מילואים ברצף.
בשגרה, אני מועסק בשכר גלובאלי הכולל בתוכו שכר בסיס, שעות נוספות ונסיעות, משרה מלאה 5 ימים בשבוע.
כאמור, במהלך המבצע סגרתי 4 שבתות שהם עוד 8 ימי עבודה שלא הייתי עובד בשגרה.
לפי ההיגיון, שיערתי שאקבל תוספת לפי השכר הממוצע ליום כפול מס' הימים הנוספים.
בפועל, בשיטוט באינטרנט הבנתי שקיימת נוסחה בה נחלק את מס' ימי המילואים שלי (30) ב7, ונקבל שארית 2. כלומר, על יומיים בלבד אקבל 40% מהשכר הממוצע ליום שמגיע לי (מה שבעצם משאיר אותי ללא תשלום על 6 ימים מלאים ו2 חצאים).
מצד שני, נתקלתי בציטוט שאומר שעובד שביצע את שירות המילואים גם מעבר לשעות העבודה, כולל בימי המנוחה השבועיים, זכאי לתשלום רגיל + תגמולי מילואים.
מישהו יכול לשפוך קצת מידע על הנושא?
בפועל, יוצא שעדיף לשרת ימים בודדים בקבוצות ולקבל תשלום מלא מאשר ברצף וליפול בין הכסאות.
תודה
שלום,
במהלך מבצע צוק איתן שירתתי 30 ימי מילואים ברצף.
בשגרה, אני מועסק בשכר גלובאלי הכולל בתוכו שכר בסיס, שעות נוספות ונסיעות, משרה מלאה 5 ימים בשבוע.
כאמור, במהלך המבצע סגרתי 4 שבתות שהם עוד 8 ימי עבודה שלא הייתי עובד בשגרה.
לפי ההיגיון, שיערתי שאקבל תוספת לפי השכר הממוצע ליום כפול מס' הימים הנוספים.
בפועל, בשיטוט באינטרנט הבנתי שקיימת נוסחה בה נחלק את מס' ימי המילואים שלי (30) ב7, ונקבל שארית 2. כלומר, על יומיים בלבד אקבל 40% מהשכר הממוצע ליום שמגיע לי (מה שבעצם משאיר אותי ללא תשלום על 6 ימים מלאים ו2 חצאים).
מצד שני, נתקלתי בציטוט שאומר שעובד שביצע את שירות המילואים גם מעבר לשעות העבודה, כולל בימי המנוחה השבועיים, זכאי לתשלום רגיל + תגמולי מילואים.
מישהו יכול לשפוך קצת מידע על הנושא?
בפועל, יוצא שעדיף לשרת ימים בודדים בקבוצות ולקבל תשלום מלא מאשר ברצף וליפול בין הכסאות.
תודה