תשלום לבט"ל, הגירה לחו"ל

Mishkafofer

New member
תשלום לבט"ל, הגירה לחו"ל

שלום לכולם. אני רוצה לברר סוגיה חשובה בשביל שני החברים שלי שמהגרים לחו"ל לצמיתות. שני החברים, אזרחים במדינות אליהם הם מהגרים. 1. חבר אחד מהגר לרוסיה. 2. חבר שתיים מהגר לאוקראינה. אני מציין את המדינות כי אני יודע שיש הסכמים בין מדינות אבל אני לא מודע לכך לגבי רוסיה ואקראינה. שאלה - האם שני החברה, חייבים לשלם לביטוח לאומי ישראלי כאשר הם מתגוררים בחו"ל? תודה רבה

mr dish

New member
אין כל קשר לארץ ההגירה ולויתור האזר

ח על חסינותו הישראלית!!! ברגע שהוא ויתר - הוא לא חייב דבר ולא זכאי לדבר....שיהיה להם כל טוב....

Mishkafofer

New member
אף אחד לא ויתר על אזרחות

שלום כפי שציינתי: שניהם גרים בארץ ושניהם מחזיקים באזרחות ישראלית ובאזרחות זרה. אף אחד לא מוותר על אזרחות, מצד שני האם יש חובה לשלם למוסד ביטוח לאומי על זכויות שהם לא יכלו לנצל בשום מצב?

mr dish

New member
אסביר זאת שוב, ולאט.............

אם שני חבריך לא מוותרים על אזרחותם הישראלית - עליהם לשלם מידי חודש את דמי הביטוח הלאומי ומס הבריאות, בגובה המינימלי הנקוט בעת התשלום. אם הם כן מוותרים עלינו - הם פטורים מלשלם...."על זכויות שהם לא יכלו לנצל בשום מצב" - ביטוח לאומי, כמו כל תוכנית ביטוח, מבטיחה כיסוי בעת מיקרה ביטוח, ולא ישלמו אלא אם יתמידו ברצף התשלום של הפרמיה.כם שני חבריך ישמרו את רצף זכויותיהם בעתיד, לכל צרה או מיקרה שלא יקרו.

haim1975

New member
האם ניתן לשהות

בחו"ל ולהמשיך לקבל קיצבת נכות? אם צריך לשלם בחו"ל אז מה בקשר לקיצבה?

mr dish

New member
נידמה לי שנושא זה קשור גם לחוקי

המס החלים על אזרח המדינה ששוהה בארץ מעל - או פחות, מ-180 יום בשנה....

Mishkafofer

New member
אני אשאל לאט?

בארץ יש הרבה אנשים בעלי אזרחות ישראלית וזרה. האם הם משלמים לביטוח לאומי בחו"ל?

mr dish

New member
תלוי...אם האזרח קנדי - אין בקנדה

מיסי ביטוח לאומי....שם רק מקבלים כסף - לא משלמים!

למעלה