תשלום למנהל מקרקעי ישראל עבור בנייה

תשלום למנהל מקרקעי ישראל עבור בנייה

שלום אני לקראת קניית מגרש שהגעתי בכדי לברר האם יש חוב במנהל התבררלי כי בעל המגרש שילם בעבור בנייה 100 מטר אך יש לשלם עבור 250 מטר גם אם ברצוני לבנות 100 מטר השאלה היא האם אני צריך לדרוש מבעל המגרש לשלם את ההפרש תודה מראש אבי1

M הדרך

New member
בעלי מגרשים משלמים לפי תעריף

מגרש!!!! כשבעל הנכס קנה את המגרש הנפיקו לו שובר ע"פ גודל המגרש. אני ממש השבוע שילמתי מס רכישה על מגרש שגודלו 536 מטרים ואין קשר למה שנבנה עליו. המינהל יודע בדיוק מהם אחוזי הבניה הומותרים ומכאן בא החישוב- על המקסימום. ייתכן, והבעל הנכס שינה תב"ע ואז הוא צריך לשלם הפרש וזה בצורת מס השבחה. אם בעל הנכס לא השביח, ושילם בעת הרכישה אני לא מוצאת סיבה לתשלום נוסף אלא אם ישנו חוב ישן ..

M הדרך

New member
ברח לי הקישור

תוכל לחשב לפי גודל נכס ואפילו לפי התאריך שהוא רכש את המגרש..

M הדרך

New member
עוד הערה שעכשיו בדקתי.

מיסוי מקרקעין- בסופו של דבר נקבע על פי המחיר ששילמתם על הנכס. אבל לא ניתן לטייח את מס הכנסה כי הם יודעם בדיוק ערכם של מגרשים, וייתכן כי אותו אדם רכש את המגרש במחיר זול יותר במיוחד ממחיר השוק..צריך לבדוק היטב לפי תאריכים שהוא רכש.

ממש לא נכון...

תשלום למינהל מקרקעי ישראל, מתבצע לפי אחד משניים 1. שטח הבנייה בפועל (בגדר אחוזי הבנייה המותרים, כמובן) או 2. תשלום על פי מלוא שטח הבנייה המותרים, גם אם לא מממשים את הכל מיד עם הבנייה ה"ראשונה" אלא מתכוונים להרחיב בהמשך. נושא התשלום לממ"י לא קשור לדיווח למס רכישה, עליו מקבלים שומה בגין העסקה במקרקעין. המלצה - מצא עו"ד שיטפל בנושא, שמבין במיסוי מקרקעין ובהתמודדות עם מינהל מקרקעי ישראל...!

למעלה