תשלום למערכות בחו"ל

elad631

New member
תשלום למערכות בחו"ל

שלום לכולם וחג שמח,

בתחילת החודש הבא אני מתכנן לרכוש מערכת מידע של metastock, תמורת סכום שאינו גבוה. לצערי הרב אי אפשר לשלם להם בפאיפאל ולכן אני שואל כאן:

ביררתי עם הבנק שלי (הפועלים) מה הם גובים, ומסתבר שהם גונבים. ישנה עמלה מינמלית של 12$ על כל הפקדה לחשבונות בחו"ל (באחוזים זה הרבה). לאחר מכן שאלתי אותה מהי העמלה אם אני מפקיד מטבע חוץ בחשבון שלי לאחר שהמרתי אותו אצל חלפן? מסתבר שהם חישבו זאת ככה שזה ממש לא ישתלם כאשר אני מגיע להפקיד.

בדקתי דרך נוספת, להמיר שקל ישראלי דרך הבנק לדולר אמריקאי. וכאן באמת הייתי על סף פיצוץ (!) - יש כזה דבר שנקרא 'שער המחאות גבוה' שבתכלס הוא אומר: "אני (הבנק) בודק מה היה השער קנייה הכי גבוה באותו יום ולפי זה אני ממיר" - אשמח אם מישהו יאמת את המסקנה שלי, מקווה שאני טועה :(

לבסוף דיברתי עם חברת האשראי והם גובים 0.005 או חצי אחוז על כל העברה,ובנוסף הם ממירים לפי שער המחאות גבוה בעת התשלום.

מאחר ויש כאן חברה שסוחרים בחו"ל אודה לכם אם תוכלו ליידע אותי לגבי פתרונות אפשריים, או דרכים מקובלות אחרות.

תודה רבה לעוזרים.

קרלטון

New member
לא ציינת על איזה סכום מדובר

אבל אם אני מסתכל על החבילות השנתיות שלהם, אז תשלום דרך כרטיס האשראי נראה הכי הגיוני.

elad631

New member
לא יקר

באיזור ה-200 דולר. הכי טוב זה באמת דרך האשראי.

דרך אגב ביררתי את הנושא של שער המחאות גבוה, וזה בסדר אני קונה בשער קנייה (ask) של אותו רגע. אולי אם אני אתקשר מחר אקבל תשובה אחרת :))

תודה על העזרה.

קרלטון

New member
בכיף

נשמח אם תעדכן בעתיד לגבי ההתרשמות שלך מהמערכת ובאיזה מידה היא עונה על הציפיות שלך.

elad631

New member
אין בעיה

סתם משהו שראיתי.

לא צריך להכיר לחברה כאן את האתר הבא. צירפתי קישור לגבי תמחור מניה מהאתר סיקין אלפא

http://seekingalpha.com/article/170...-your-common-stocks-part-1?source=my-bookmark

אני קראתי רק את החלק המעניין ולא את כל הכתבה. שימו לב שצריך לפתוח חשבון כדי לראות את הכתבה (חשבון חינמי).

rambling

New member
המחיר

נשמע ממש נמוך, אפשר לינק לאיפה קיבלת את ההצעת מחיר הזו?

rambling

New member
אני מכיר

את MetaStock אבל לא הכרתי את גירסת Xenith, מה ההבדל בינה לבין ה-Pro?

לפי התמחור שם אני רואה $150 לחודש. אז התכוונת $200 לחודש וזה כולל גם את הדאטה? לאיזה בורסות? אם זה תשלום חודשי זה כנראה יקר יחסית (תלוי בכמה דאטה ואיזה סוג כללת בזה) להרבה charting package אחרות. בהתחלה חשבתי שזה לרכישה חד פעמית. מה יש בתוכנה הזו שאין ב-eSignal או AmiBroker או NinjaTrader או SierraChart וכו' וכו'.

elad631

New member
יש הבדל בין הפלטפורמות

כל התוכנות שציינת הם בעיקר לניתוחים טכניים ובחלקם ניתן גם להוסיף ברוקר כדי לבצע פעולות של קנייה ומכירה, זה תלוי אם התוכנה עובדת עם הברוקר שלך.

התוכנה של METASTOCK היא שונה. ראשית היא שייכת למערכת הגדולה של רויטרס איקון 3.0 ונשענת יותר על בסיסי נתונים. מה שהם עשו ,בניגוד לבלומברג שיש להם חבילה של 2000$ לא גמישות במחיר או הורדה של חלק מהנתונים שלא רלוונטים לגביך, הוא בעצם חלוקה של הבורסות בעולם לפי מחירים של 150$ פר חודש. כלומר אם אתה רוצה את מידע של הבורסה בארה"ב ואת הבורסה בלונדון LSE, תצטרך לשלם 150$ לכל אחת כלומר סך כולל של 300$. התמורה לכספך היא בהעברת מידע שלהם אליך באותה הבורסה- אם זה תשקיפים, חדשות, דוחות כספיים וכמובן שערים, שים לב שהמידע שמוצג בחבילה זו אינו בזמן אמת ויש עיקוב. כדי לקבל מידע בזמן אמת ישנו תוספת תשלום שאיני יודע מה היא היות וזה לא דחוף לי.

לסיכומו של עניין, התוכנה היא בעיקר למידע פיננסי של החברות הציבוריות באותו משק. אם תרצה לבצע פעולות של קנייה ומכירה או לקבל מידע בזמן אמת תצטרך לדבר עם נציג שלהם בטלפון או בצ'ט כדי לברר את הפרטים שאני לא ביררתי.

rambling

New member
הבנתי

אני לא מתמצא בתוכנות מהסוג שמוציאים מהם דוחו"ת למינהם. אני משתמש (כמעט) רק בשערים. לפי דעתי אבל גם בפלטפורמות אחרות זה קיים בתור תוספת של wire למניהן, Zacks, Dow Jones וכו'. כאן יש רשימה: http://www.esignal.com/trading-software/esignal-news-description.aspx

יכול בהחלט להיות ש Metastock עדיין עדיפים מבחינת עלות / נתונים אבל נראה לי כדאי להשוות.

elad631

New member
תודה על המידע

בדקתי עם esignal, והמחירים פחות או יותר דומים. אני חושב שאם היה חשוב לי לקבל מידע בזמן אמת ולא ב-DELAY של 20 ד' יש מצב שהיה משתלם לי יותר התוכנה הראשונה.

עם metastock אני משלם משהו כמו 5$ דולר יותר, אבל המידע שם יותר איכותי מאחר והם מתיימרים להיות ספקי מידע פיננסי, לעומת 'איסיגנאל' שהם ספקי מידע לסוחרים טכניים ותוך יומיים. (הנציגה כם ציינה בפני שהשירות לא דומה לספקי מידע כמו בלומברג או רויטרס).

אם אתה מכיר עוד משהו דומה, תעדכן בבקשה. אני רוצה להמשיך לברר בשבילי ואעדכן כאן בהמשך.

למעלה