תשלום לסייעת-שאלה דחופה

יעל 2906

New member
תשלום לסייעת-שאלה דחופה

אני מעוננית לדעת כמה מרוויחה סייעת /חונכת /מטפלת אישית לילד בן שנתיים עם בעיות התפתחות (היפראקטיבי, בעיות מוטוריקה עדינה, בעיות תקשורת..). מדובר בשלושת רבעי משרה ועבודה יחד איתו בבית. אשמח לתשובות מהירות. הציעו לי שכר של 25 ש"ח לשעה, האם לבקש יותר?

Diana M

New member
השאלה מה את מתבקשת לעשות

ואיזו הכשרה יש לך. על פניו נשמע כאילו ואת אמורה לשמש כמטפלת, אזי לדעתי עליך לגבות שכר כמוקבל למטפלות. במידה ואת בעלת הכשרה מקצועית באחד או יותר מהתחומים הקשורים לקשיים של הילד ואת אמורה לטפל בו בתחומים אלה, מדובר בעלות שונה. כמטפלת איני רואה סיבה מדוע עליך לגבות עבור הטיפול בילד יותר מאשר בכל ילד רגיל. בברכה, דיאנה

Nellie Bly

New member
אני מאוד לא מסכימה איתך.

ואני חושבת שגם אם היא אמורה לטפל בילד-זהו לא סוג הטיפול בילד רגיל.זה ילד עם מגוון בעיות,שצריך להעסיק אותו בדרך שונה ולהשגיח עליו בדרך שונה ואינטנסיבית הרבה יותר.בעיניי,גם בשגחה פשוטה ובסיסית-היא עבודה עם הילד,גם משחק או הקראת סיפור-היא עבודה עם הילד.גם האכלה/החתלה/רחיצה יש הבדל מהותי בין ילד 'רגיל' לבין ילד עם צרכים מיוחדים. 25 ש"ח אגב,זה שכר שנותנים לנערה בת 17 שעושה בייביסיטר בערב לתינוק שישן.

Diana M

New member
אי הסכמה היא זכותו הבסיסית של כל

אדם. והינה כמה נקודות למחשבה: האם גננת בפעוטון רגיל מקבלת יותר עבור אחזקת ילד כזה? (ויצו, נעמת) אין הרי חינוך מיוחד בגילאיים כאלה. האם את מכירה ילדים רבים בני שנתיים וחצי שאובחנו בעלי צרכים מיוחדים מהסוג שהוזכר באופן חד משמעי? על פי נסיוני זה גיל מקודם מדי וצרכים מהסוג שהוזכר הם עדיין בגדר השערות ותחילת איבחון. רבים מהילדים הללו בסופו של דבר הם ילדים רגילים לכל דבר עם עכוב התפתחותי. האם מורות/גננות רגילות המשלבות בגן/כתה שלהן ילדים עם צרכים מיוחדים הרבה יותר מורכבים מאלו שתוארו כאן מקבלות תוספת שכר עבור זה? האם מורה/גננת מתחילה שלמדה 4 שנים ובעלת תואר תואר ראשון משתכרת הרבה יותר מ 25 ש"ח לשעה? אגב, באזור בו אני מתגוררת נערות מקבלות 15 ש"ח לשעה עבור בייביסיטר לילד ער ופעלתן וסטודנטיות 20 ש"ח. פריפריה מה לעשות..
לא אחת הורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים הופכים למסחטת כספים, הייתי נזהרת מלהיות כה פסקנית ובטוחה בלעודד גביה מעל למקובל. אני מכירה המון ילדים "רגילים" שבפועל ההשגחה עליהם לא קלה ולא פשוטה. אך הרי כל עבודה היא מורכבת וקשה. דיאנה

Nellie Bly

New member
../images/Emo20.gif

לשאלתך-אני עובדת עם ילדים בעלי אוטיזם,בקשת הגילאים של הגיל הך-וכן,אני מכירה ילדים בני שנתיים שאובחנו באופן ברור.כראייה-האלו"טפים של אלו"ט שמתמלאים כל שנה באופן מסיבי.(אלו גנים המיועדים לילדים עד לגיל 3)גם מרכז הולנד ביפו המיועד לילדים עד לגיל 3,מלא ומשאיר ילדים רבים (מאוד)ב'חוץ' וכך גם לגבי מעון םפט"ל בנתניה ושחר בחיפה. בחורות שמשלבות מקבלות 30 ש"ח לשעה ואפילו למעלה.אני מכירה בחורות שמקבלות 35-40 ש"ח לשעה בשילוב ילד בגן/בית ספר באזור המרכז.וכך גם לגבי בחורות שעובדות באופן פרטני בABA או גרינשפן. אני לא מעודדת גבייה מעל המקובל,דיאנה.אני חושבת ש20 שקל שמדריכות לילדים עם פיגור מקבלות-זו בושה.אני חושבת שזה ניצול מכוער ולא הוגן.אני אוהבת מאוד בכל אבריי את תחום החינוך המיוחד,הילדים שאני עובדת ועבדתי איתם גיבשו את הזהות שלי ואת האני שלי-כך שאני לא סחטנית כספים שמעודדת לסחוט את ההורים.אבל אני גם לא חושבת שמשכורת חודשית צרכה להיות בסביבות ה1,000 שקל בייחוד בעבודה כ"כ קשה.

Diana M

New member
../images/Emo24.gif

מסכימה עם כל מילה שכתבת. אני התייחסתי להודעה המקורית. לא נכתבת כי הילד אובחן כסובל מפי.די.די או כל תסמונת אחרת. נכתב כי הילד סובל מהפרעות קשב וריכוז (לא מאבנים ADHD בגילאיים כה צעירים, אלא לעיתים נדירות) ומבעיות מוטוריות כאלה או אחרות, מצב הנכון לילדים רבים. כמו כן לא נכתב כי המועמדת עומד להיות משלבת. להפיך נכתב כי מדובר בתפקיד שהוא כנראה "מטפלת". אין לי הכרות עם המקרה, מלבד מה שהועלה כאן ולכן ציינתי כי איני חושבת שמטפלת רגילה ללא הכשרה אמורה לדרוש עבור טיפול בילד כמו שתואר יותר מאשר עבור טיפול בילד ללא התיאור הנ"ל וביננו כמה מטפלות עובדות עם ילדים כאלה מבלי שההורים בכלל ראו לנכון לציין כי הקשיים הנ"ל קיימים או גרוע מכך, בעצמם עדיין לאל נמצאים במקום של מודעים כי משהו אינו כמקובל? הרבה. בדרך כלל המטפלת פשוט מניחה כי מדובר בילד "קשה" יותר מאחרים. לדעתי, לא רחוק היום בו "שילוב" יהיה מקצוע נלמד ואני אכן מסכימה איתך כי כל אדם שעבר הכשרה ועובד עם ילד בעל צרכים מיוחדים כאיש מקצוע, זכאי לשכר ראוי. גם מטפלות לעניות דעתי זכאיות ליותר משכר מינימום. אבל זו סוגיה שלא את ולא אני נפתור, כנראה. תודה על ההבהרה. דיאנה

Nellie Bly

New member
האם יש לילד תוכנית ביתית?

מדובר על עבודה על בסיס שבועי קבוע? כעקרון השוק דיי פרוץ.יש (מעט)הורים שמשלמים 20 ש"ח,רוב ההורים משלמים בסביבות ה30 ואפילו מעלה. אני לא מכירה את הילד-אני לא יודעת מה צורת העבודה איתו ומה מתבקש ממך כחונכת שלו. אבל אני חושבת ש 30 ש"ח לשעה זה השכר שבדרך כלל נהוג לשלם לחונכת.

יעל 2906

New member
תשובה ליועצות לענייני שכר!

1. לגבי היקף המשרה, מדובר בשלושת רבעי משרה. כלומר , לא מדובר בליווי של יומיים בשבוע, אלא במשרה הקרובה למלאה.. זה משמעותי ביותר מבחינת ההוצאה של ההורים ולכן אני בדילמה מוסרית. 2. לשאלה לגבי השכלה וניסיון- אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, ובעלת ניסיון דווקא עם מבוגרים בעלי פיגור, וניסיון נוסף בתחום הטיפולי.. אבל מעולם לא ליוויתי ילד באופן זה. (אני אעבוד במקביל למרפאה בעיסוק שתדריך אותי). העבודה כוללת באמת להיות מעין מטפלת - אבל כמובן שגם הרבה יותר. הילד כרגע לא נמצא במסגרת, אבל אני אעבוד איתו כמובן על פי מטרות שנקבע בבית ואני מתכוונת להשקיע. 3. פגשתי את הילד וליבי נפתח, 4. אבל.. אני יודעת שזה הולך להיות קשה, . אני חושבת שיש חשיבות גבוהה לשכר בעבודה כזאת מבחינת המוטיבציה (לא להרגיש פראירית ביחס למה שמרוויחים בשוק).. להרגיש שאני מרוויחה טוב יעזור לי כמובן, אבל לא לכיס של ההורים. 5. בכל מקרה, אם זה משהו שהוא סביר לבקש 30 ש"ח ויש הרבה הורים שהיו נותנים 30 בהיקף של משרה כזאת, אז אתעקש. תודה על עזרתכם/ן.

אנחנו משלמים 40-45

לבייביסיטר לילד שלי אין חונכת.אז בוודאי שלחונכת היינו משלמים יותר-אבל זה אנחנו.. כי אנחנו מאמינים שמי שעובדת עם הילד שלנו מגיע לה להיות מתוגמלת ולצאת בהרגשה טובה ולא בהרגשת ניצול.

Diana M

New member
בהצלחה../images/Emo142.gif

על פי התאור הנ"ל לדעתי את בהחלט במקום של לבקש שכר הולם יותר הן בגלל הכשרתך והן מפני שההורים מצפים ממך ליותר מאשר השגחה וטיפול מהסוג שמעניקה מטפלת רגילה. מאחלת לך הצלחה ובטוחה כי הילד יצא נשכר. דיאנה

hotman26

New member
שרית

שלום לכולם. אני מעוניינת ללמוד במכללה מסויימת קורס "סייעת לחינוך מיוחד". שאלתי היא האם התפקיד הוא כדאיי והאם יש ביקוש לסייעות מסוג זה בשוק. אודה לכל מי שיענה על שאלותיי אלו. שרית.

למעלה