תשלום לעמותה

חן אלכס

New member
תשלום לעמותה

אני שילמתי את הכסף היום וברצוני לשתף בנימוקים מדוע עשיתי זאת: א) אני יוצא מתוך הנחה שאנשי ועד העמותה הם לא חבורה שבכוונתם לשדוד אותי ולברוח עם הכסף - יכלו לעשות זאת כשכסף גדול באמת עבר תחת ידם. ב) בשלב הנוכחי, בו אני מוצא את עצמי חי בבית שבנייתו נסתיימה, הפיתוח הסביבתי הושלם על פי התכנון ולא הייתה חריגה מהתקציב, אני יכול לציין שלא הרבה עמותות שעסקו בבנייה הצליחו בכך. לא צריך להרחיק לכת - מספיק להתעניין קצת בהיסטוריה של לפיד. ג)חלק לא מבוטל מהסוגיות המשפטיות נגד העמותה ושל העמותה נגד גורמים אחרים מקורם בבעיות שנוצרו במהלך הזמן עם חברי העמותה השונים: מגרשים מעוכבים, תשתיות בתחומי מגרש וכו'.לפי מיטב ידיעתי, הטיפול בסוגיות משפטיות אלה דרש לא מעט משאבים וטרם הגיע לסיומו. גישתי היא, שגם אם מטרת העמותה לגבי רוב גדול של חבריה הושגה וניתן לפעול לסגירת העמותה, הרי ששיריון רזרבה כספית סבירה לטיפול בהתחייבויות העמותה כלפי אותם חברי העמותה שטרם זכו להקמת ביתם - זה דבר לגיטימי בהחלט. יתרה מזאת, לא התעצלתי ובדקתי ומסתבר שגם החוק (חוק העמותות) דורש קיום רזרבה כספית נאותה בטרם החלטה על סגירת העמותה. ד)הדבר שקומם אותי כשקראתי את המכתב שנשלח מהעמותה היה שהוצג בו קשר מחייב לכאורה בין איסוף הכסף מחברי העמותה להחלטה לגבי עריכת כנס העמותה ולהעברת הנכסים (מגרשים ובתים) לבעלות חברי העמותה. אי לכך, נערכו שתי פגישות בהן השתתפתי, עם יו"ר ועד העמותה, דרור הלוי.בפגישות אלה נדרש דרור כי הקשר הנ"ל ינותק בהכרזת ועד העמותה בפני חברי העמותה. לאור דרישה זו ופניות של חברים אחרים שהגיעו אל ועד העמותה יצא אל חברי העמותה מכתב המבהיר, בין יתר הסוגיות שהועלו בו, כי העברת הבעלות במגרשים תהיה מיידית לאחר ביצוע התשלום ולא תותנה עוד בכלום, כל עוד הדבר תלוי בועד העמותה. ה) אני אישית חושב שהיעדר רישום הבעלות בנכס על שמי הוא מנוף כבד מאד לדרישות כספיות כאלה ואחרות, בין אם מצד העמותה ובין אם מצד מי שיכנס לנעליה. זה לא אומר שהעברת הבעלות על שמי פוטרת אותי מכל חוב, היא רק מצמצמת את המנוף לסחיטה ונותנת לי הרבה יותר חופש פעולה בהתמודדות. לכן, לאור הצהרה מפורשת של העמותה בדבר מיידיות של העברת הבעלות על שמי, אני אישית מוכן לקחת סיכון מסויים בהיקף של 3,800 ש"ח ובכך לזרז את תהליך העברת הבעלות. ו)לסיום - במה שהתחלתי. אני לא שותף לדעות הנשמעות פה ושם לעניין הצורך בבדיקת התנהלות העמותה ושל ענייניה הכספיים מיום היווצרה ועד היום.לדעתי, בהתייחס לגודל, היקף הפרוייקט, מורכבותו ומעורבות שלילית של הרבה מאד גורמים חיצוניים שלא תרמו להתקדמותו - הפרוייקט הצליח מעל ומעבר למשוער. אם היו טעויות, לדעתי הן היו בטווח של שיקול דעת, טעויות בהן לא טועה רק מי שלא עושה. ז) ואחרי סיום - אני לא חבר בועד העמותה, לא חבר של דרור הלוי ולא מכיר אף אחד מחברי הועד הנוכחיים של עמותת לוחמי צה"ל.

אלכס שלום

קיבוץ שפיים מלא באנשים שלא חשבו שהגזבר שלהם, שאכל איתם כל יום ארוחת צהריים מסוגל לגנוב 15,000,000 ש"ח. לכן, שאלת המסוגלות/המניע/ההכרות הקודמת כלל איננה רלוונטית. נקודת המוצא צריכה להיות שהכל אפשרי, ואור השמש (השקיפות ומסירת המידע) הוא האמצעי הטוב ביותר ליצירת בקרה ופיקוח. התמימות היא תכונה מבורכת, היא מעניקה שקט נפשי ותחושת ביטחון. אני לצערי לא נהנית ממנה, ואפשר שהדבר נעוץ בתחום העיסוק שלי (עו"ד), שחושף אותי דווקא למקרים בהם הופר אמון, היתה מעילה, וכד' לכן אני מתקשה להשלים עם מצב שבו הפניות שנעשות לועד בבקשה לקבלת נתונים מינימליים נענות במכתב סתמי (מכתב מיום 20/7/03), אשר מותיר את התחושה של ועד המזלזל בחברי העמותה, ובמקום לספק תשובות ענייניות מספק אמירות כלליות, עמומות ולא מחייבות (ובלשון פחות עדינה: "מורח"). הנתונים שביקשתי במכתבי מיום 21/7/03 הם נתונים מינימליים, אשר לא נועדו להכביד על איש, ומטרתם האחת ליצור תחושה של ביטחון ושל שקיפות, אשר תחליף את תחושת אי הודאות והחשד. שילמת - שילמת. אני פונה לחברי העמותה האחרים - אם גם אתם כמוני, מתקשים להשלים עם תוכן המכתבים ששולח הועד, ואם גם אתם סבורים שאתם ראויים להסברים מינימליים, ולו על מנת להרגיש טוב יותר ולהפחית את התחושות הרעות אגב התשלום אנא עכבו את ביצועו.

חן אלכס

New member
אופירה שלום

בהתייחס להיעדר תמימות מקצועית הנובעת מהיותך עו"ד, נראה לי שההתעוררות היא קצת מאוחרת. לדרוש שקיפות, חמש שנים אחרי שהצטרפת לעמותה על בסיס חוזה נוקשה מאין כמוהו, חתמת במו ידייך על הסכמה לתקנון העמותה לפיו באופן מעשי אי אפשר להחליף את יו"ר העמותה, שילמת את כל הכסף וקיבלת את הבית - זה בעיני כמו לסגור את האורווה אחרי שהסוסים ברחו. אם רדיפת הצדק והעמדת פושעים לדין הוא תחום מקצועך, הרי שהתחום שלי הוא הערכת סיכונים והתנהלות פרקטית לפתרון בעיות. אולי זו תמימות, אבל נראה לי, שבשבילי, הדבר הכי נכון הוא בשלב ראשון לצמצם עד כמה שניתן את הזיקה המעשית ביני לבית העמותה ובהמשך לפעול לזירוז סיום פעילותה. אני לא קראתי לאף אחד לנהוג כמוני ולהתאגד לפעילות כלשהי. אני חולק את השיקולים שלי עם אנשים אחרים, אולי בשביל לתת זוית לבחינה קצר אחרת של חשיבה המתבססת על תחושות שבוצע כאן פשע, היחס מזלזל, השקיפות לא מלאה, הועד לא נחמד ולא מנומס ועוד. חומר נוסף למחשבה: לעמותה ולועד העומד בראשה יש הרבה חזיתות במאבקים שונים. אנחנו משלמים על כולם. האם, התועלת המעשית שיביא הניצחון של חברי העמותה על וועד העמותה בחזית נוספת שתיפתח שווה את זה. ברמה של רדיפת הצדק וחשיפת האמת - אולי, אבל אני אישית לא מוכן להשקיע בזה לא דקה מזמני ולא שקל מכספי. סיום פרק העמותה בחיי היא המטרה היחידה ששווה להשקיע בה מאמץ. אגב, אני לא כל כך מקבל את טיעונך בדבר תשובות לא רציניות של העמותה לשאלותייך. אני בטוח, שדווקא כעו"ד, לו רצית באמת, היית מגיעה לכל מסמך ומסמך בעמותה שרצית לעיין בו. אולי הדבר היה כרוך בקצת מאמץ שבתאום מראש ובהגעה למשרדי העמותה לעיון עצמי במסמכים, אבל במקרה שלי זה עבד לא רע.

ובכל זאת

הגישה הפרקטית שלך מקובלת עלי, והיא הדריכה אותי שנים ארוכות בהן שילמתי על פי דרישת הועד את כל התשלומים שנקבעו בחוזה בלי לערער ובלי להרהר, הנחתי שהעניינים מתנהלים בצורה סדירה, על אף העדר השקיפות, וגם אם לא, הסכמתי ביני לביני שכל זמן שיתנו לי בית במחיר שסוכם בחוזה, אז אם מישהו ירוויח מכך מהצד - שיהיה לו לבריאות. אלא, שמספר אירועים שהתרחשו בשנתיים האחרונות התחילו לעורר ספקות לגבי ההתנהלות התקינה של הועד, שהתבטאה בכך שנדרשתי לשלם כספים מעבר למסוכם בחוזה, וזה כבר התחיל להטריד: כשנה לפני שהחלה בנית הבתים של שלב ב' פנו מעל 90% מרוכשי הבתים האדומים לעמותה על מנת להוביל מהלך של ביצוע סגירת המרפסות במהלך הבניה, כפי שדיירי שלב א' עשו באופן עצמאי, אחרי שקיבלו את הבתים. בפניות שנעשו לעמותה במהלך השנה שקדמה לבניית הבתים נאמר לנו שהעניין בטיפול, בלי לתת כל הסבר קונקרטי, זמן קצר לאחר שהחלה בנית הבתים ראינו שהם נבנים עם מרפסות פתוחות, וגם אז עמדת העמותה היתה שעובדים על זה. בסופו של יום, בערך חודש לפני שקיבלנו את הבתים (ללא סגירת המרפסות), נתבקש כל משתכן להעביר לעמותה 5,000 ש"ח (!!) עבור התכניות שתוכננו ולא יצאו אל הפועל. ביקשנו הסבר, שאלנו על מה ולמה? האם שילמו לאדריכל מירומי 250,000 ש"ח על תכנון של סגירת מרפסות, כאשר אפילו התחייבות לפעול לשגת היתרי בניה אין? לא קיבלנו שום הסבר, ובמקום זאת איימו עלינו - מי שלא ישלם לא יקבל מפתח לדירה. נאמנים לגישה הפרקטית כולם, כולל אותי, שילמו לאלתר, ללא קבלת כל הסבר לתשלום המופקע על פניו. אני מודה כי האירוע הזה העלה אצלי את רמת הערנות. אני רוצה להדגיש: האינטרס שלי, כמפורט לעיל, איננו רדיפת צדק, ואני לא מחפשת מאבקי כח עם הועד. לי, להבדיל מלאחרים, אין עניין לנהל ועדת חקירה על פעילות הועד בחמש השנים האחרונות, וגם אם מישהו, חוץ ממירומי, נהנה מה- 5,000 ש"ח הנוספים ששילמתי, כאמור - שיהיה לו לבריאות. את הטענות הללו זנחתי, כי כמוך, גם אני לא מוכנה להקדיש את הזמן הדרוש לעיון בספרי העמותה. אני מתמקדת היום בדבר אחד בלבד - ההוצאות שיהיו לעמותה מכאן ולהבא. אני מבקשת לאפשר לי בקרה מינימלית על השימוש בכספי מכאן ולהבא, על מנת שלא למצוא את עצמי בעוד שנה מול דרישה נוספת לתשלום, כאשר אני לא יודעת מה נעשה עם הכסף ששילמתי בינתיים. חברי הועד צודקים כאשר הם טוענים שאינם יכולים להתחייב שזה יהיה התשלום האחרון, יכול מאוד להיות שנדרש לשלם תשלומים נוספים. ולכן, בפרט לאחר שכבר יש לי מפתח לבית, עברתי את שלב הנכונות לטמון את הראש בחול. הציפיה שלי מיו"ר הועד, שמקבל 5,000$ בחודש עבור השירות שהוא נותן לי (ושאינו נותן לי), היא שיספק לי מידע מינימלי מחייב, במכתב חתום על ידי גורם מוסמך (ולא כמקובל בעמותה במכתבים עמומים שאינם חתומים על ידי איש ואינם מחייבים איש) ולא שישלח אותי לנהל שיחות טלפוניות עם חברי ועד או לעיין שעות בספרי החשבונות של העמותה. משלמים לו על זה. במישור הפרקטי עמדתי היא שלמהלך שאני נוקטת לא תהיה השלכה על עיכוב הליכי פירוק העמותה, הפירוק יתעכב בין אם אני אשלם מיד ובין אם לאו (הרי תמיד ימצא משתכן אחד שלא שילם, או תרוץ אחר כלשהו שיביא לכך שהמנגנון ימשיך לשמר את עצמו). כך אני מאמינה. אני נאלצת לסיים, זה לא שאין לי יותר מה לכתוב, פשוט יצא ארוך מדי. במכתבי שנשלח לעמותה ביום 21/8/03 לא דרשתי יותר מן המידע הזה, והשאלות ששאלתי הוגדרו על ידי חבר הועד מוטי כמהותיות ולגיטימיות.

חן אלכס

New member
אני מבין את התסכול

אני מבין את התיסכול. לכן, צריך כמה שיותר מהר לגרום לעמותה לסיים את הליך העברת הבתים על שמינו ובכך לחסל באופן מעשי את האפשרות לסחיטת כספים נוספים. צריך להפעיל לחץ מתמשך על העמותה להשלמת עניין זה. אחרי שהרישום יושלם - אפשר לשקול כל דרך להמשך טיפול בטענות על העבר, לבחון את ההתנהלות הכספית, את תהליכי קבלת ההחלטות וכו' - בלי שהדבר יחזור אלינו כבומרנג.

אנא עדכן אותי

אם הבנתי נכון, כבר שילמת את הכסף ואתה זכאי לכך שהעמותה תאשר את העברת המגרש על שמך. אודה לך אם תעדכן אותי כשהדבר יתבצע. עד אז - תרשה לי להיות סקפטית.

חן אלכס

New member
כמובן

כמובן שאני מרשה לך להיות סקפטי. מבטיח לעדכן בכל התפתחות. וסתם תחשבי על מה תעשי אם, בסיכוי קלוש, אישור העברת המגרש על שמי אכן יצא אל הפועל.

shelavb

New member
אלכס, אל דאגה, עו"ד נוהגים לכסות

את עצמם. מספיק שתעיין בפיסקה האחרונה של מכתבה לעמותה שבו היא משאירה לעצמה את האופציה לחזור בה במכל המכתב ולשלם הכל כמו ילדה טובה, ללא שום הסבר, תחת "מחאה".....
כך שבכל מקרה היא תשלם, בעת זו או אחרת..... והציטוט: "עם זאת, מתוך תחושת אחריות, ורצון לשמור על האינטרסים של העמותה אבקש כי תודיעו לי לאלתר, אם עולה מבדיקתכם כי העמותה, בשים לב למצב חשבון העמותה נכון להיום, לא תוכל לעמוד בהתחייבויות הכספיות המוטלות עליה בשלושת החודשים הקרובים. במקרה כזה אשקול להעביר, ולו חלק מן הסכומים שנדרשו במכתבכם, תוך מחאה, עוד לפני קבלת הסבר. "

איןכסף

New member
אלכס שלום,

אלכס, ההשוואה ללפיד עולה שוב ושוב. להזכירך, 5% משלב א טרם הושלם יותר מ-5 שנים אחרי שהפרויקט התחיל. נדמה לי שאפילו בלפיד, עם העמותה הכי ידועה לשמצה, לא הגיעו להישג המפוקפק הזה. עכשיו גם אצלנו התחילו לבקש עוד כסף. נראה לאן זה יגיע. ואם להשוות, למה לא להשוות לגבעת טל שעמדו בזמנים והחזירו הרבה כסף ? או לפרויקט של הצבא במודיעין? זה נבנה באותה תקופה כמו שלנו ולפי מה שהבנתי הם גם החזירו סכומי כסף לא מבוטלים למשתכנים? או למכבים ? דבר עם וותיקי מכבים שבניהם/בנותיהם בשלבי העמותה השונים – שמע את דעתם. אתה מדבר על עמידה בתקציב. . אופירה הביאה דוגמא אחת לצורה בה הנושא הכספי התנהל. אני מצטערת, אבל אם מסתכלים על נתוני המשק בתקופת הבנייה, צורת הגבייה (עד שלב מסוים הוצמד לדולר והעמותה "הרוויחה" עוד כמה אחוזים) , וניהול הפן המשפטי וההוצאות עליו, אפשר להגיע למסקנה אחת – הניהול הכספי של העמותה לקה בחסר (בעדינות) . ההשוואה ללפיד היא בדיוק מה שמדאיג. דרך אגב, בשיחה עם כמה מנפגעי העמותה שלהם, הם אמרו שהחשאיות בנושא הכספי מזכיר להם את מה שקרה אצלם. יש בפרויקט לא מעט אנשים שיש להם עילה לתביעה . פיתוח שטח חלקי, חריגות בניה ועוד ועוד. לו הם היו מעונינים בכך הם היו כבר בשלב "וועדת החקירה" מזמן. אבל, הרצון לגמור עם העמותה ולהוריד את אבן הרחיים הזאת מהצוואר חזק משיקולים אחרים. ייתכן ואם תהיה גבייה נוספת יתחילו לעוף פה התביעות. כל מי שיכול לנסה לצאת מזה בכמה שפחות נזק. רזרבה כספית - אם זה לרזרבה למה לא להבטיח מנגנון שיוודא שלא נעשה שימוש בכסף למטרה אחרת? היכולת לראות כל מסמך של העמותה – יש פה אנשים שניסו ולא הצליחו. אבל מעבר לזה, האם מיהו מחברי העמותה זכה לראות דו"ח מקורות ושימושים מפורט ביחס לכל הכספים שנכנסו לקופת העמותה והוצאו ממנה ? אני מסכימה ,שהדבר הכי חשוב מעכשיו הוא לא לתת לנושא להירדם מחדש. מעכשיו, יותר מקודם, צריך להפעיל כל אמצעי לחץ על הוועד כדי לזרז את סגירת העמותה. יש לכם רעיון איך לעשות את זה דרך אגב , אלכס , האם הייתה בעבר חבר בוועד או שזה עוד אחת מהשמועות האין סופיות שמסתובבות פה?

חן אלכס

New member
שלום איןכסף

קודם כל לענין היותי חבר ועד: התשובה היא כן, זו עוד אחת מהשמועות האינסופיות המסתובבות. כפי שכתבתי קודם לא הייתי חבר ועד העמותה, אני לא חבר של אף חבר ועד בהווה (לא מכיר אותם), אמנם מכיר את דרור הלוי, אך הוא לא נמנה על חוג חבריי. אני אמנם חבר הועד של הישוב, אבל אני מקווה שהאנטגוניזם של חלק מחברי העמותה הוא לא כללי כלפי כל מי שמכהן כחבר ועד בכל מסגרת שהיא. ייתכן ולא הובנתי כראוי. אני לא התכוונתי לשמש מליץ יושר של העמותה. אני חושב שמרכיב הקשר השוטף של ועד העמותה עם חברי העמותה, לרבות לעניין השקיפות, בכל התנהלות העמותה, הוא מהגרועים שיש לכל אורך קיומה. אין ספק שחוסר הידיעה ואי הוודאות מצמיחים חשדנות, שעלולה להגיע למימדים של פרנויה. גם לי, כמו לכולם, יש מספר שאלות לא מבוטל לגבי ארועים כאלה ואחרים לאורך חיי העמותה. גם אני, כמו כולם (למעט לעניין מספר סוגיות ספציפיות), לא עשיתי עם זה כלום. לא חקרתי, לא התנחלתי במשרדי העמותה לנבירה בספרים, לא הגשתי תביעה לגילוי מסמכים ולא שכרתי רואה חשבון שיעזור לי לנתח את הדו"חות הכספיים של העמותה (יש כאלה). בהיעדר פגיעה נראית לעין (הבית הושלם ונמסר, הפיתוח הסביבתי הושלם ברמה סבירה) בחרתי, כמו רוב האנשי העמותה שאני מכיר, להמשיך בשיגרת חיי ומדי פעם, בשיחות סלון לקטר על "הטיפוס הזה שעומד בראש העמותה". אבל שאלות ללא תשובה הם עדיין לא פשע. עדיין לא נמצאה הוכחה, גם לא עדות להוכחה, שנעשה איזשהו מעשה מרמה או מעשה לא לא חוקי אחר. זה לא אומר שאין, אבל זה בטח לא אומר שיש. לדעתי, מי שהחשדות מדירות שינה מעיניו חייב להרים את הכפפה ולהביא הוכחות. לפחות אחת. לא שאלות, לא חשדות ותיסכולים - אלא הוכחות. ואם הדבר דורש השקעה מזמנו ומירצו - נא להשקיע, אם זה חשוב. אני אישית מבטיח להיות חייל במלחמה נגד העמותה לאחר שהוכחה כנ"ל תוצג בפני. עד אז, אני בוחר לנהוג באופן רציונלי. לעניין עמותות הבנייה השונות: אני לא טענתי שאין עמותות שהוקמו למטרות בניה שהצליחו. בוודאי שיש. אבל לפני שמביאים דוגמאות להן, אולי כדאי לבדוק את כל מקורות המימון שלהן? אולי כדאי לבדוק את מידת ההשתתפות המימונית של אירגון מכבי העולמי בהקמת היישוב מכבים? או את מידת ההשתתפות של משרד הביטחון בפרוייקטים של בניה לאנשי הצבא ברעות, ראש העין ועוד? אני בטוח שהתשובות לא יאפשרו הקבלה בינן לבין העמותה שלנו, הממומנת כל כולה מכיסינו. עד כאן, בתקווה למחר טוב יותר

למעלה