תשלום מביטוח לאומי כתוצאה מפגיעה בהכנסה

עבדתי מינואר עד מרץ בתעשיית התיירות ופוטרתי כתוצאה מהקורונה. השכר היה X ש"ח. שעות נוספות Yש"ח
לאחר חודש בבית מצאתי עבודה חדשה ואני עובד בה כבר 5 חודשים בשכר X-2800ש"ח. שעות נוספות Y-1300 ש"ח.
בקיצור, בעבודה החדשה שלי אני מרוויח כל חודש 3500 ש"ח פחות, כולל שעות נוספות. האם יש פיצוי כלשהו שניתן לקבל מביטוח לאומי?

אורנה01

Active member
מנהל
עבדתי מינואר עד מרץ בתעשיית התיירות ופוטרתי כתוצאה מהקורונה. השכר היה X ש"ח. שעות נוספות Yש"ח
לאחר חודש בבית מצאתי עבודה חדשה ואני עובד בה כבר 5 חודשים בשכר X-2800ש"ח. שעות נוספות Y-1300 ש"ח.
בקיצור, בעבודה החדשה שלי אני מרוויח כל חודש 3500 ש"ח פחות, כולל שעות נוספות. האם יש פיצוי כלשהו שניתן לקבל מביטוח לאומי?
שלום לך,
לא ברור מהשאלה אם כבר נרשמת בשירות התעסוקה והגשת תביעה לדמי אבטלה.
אם אכן כן, הזכויות מקובעות על פי הרשמה ראשונה.
האם היו לך תקופות עבודה המזכות בדמי אבטלה, קודם לפיטוריך, 12 חודשים או 6 חודשים נכון להיום, הנבדקים לתקופה של 18 חודשים קודמים.
אם אכן כן היו לך חודשי עבודה מזכים בדמי אבטלה,
ניתן עד 6 חודשים מיום פיטוריך להרשם בשירות התעסוקה וזכויותיך נשמרים על פי תקופה עבודה קודמת. בביטוח לאומי קוראים לתקופה בה עבדת, כעבודת ביניים.
בברכה וחג שמח.

כוונתי הייתה האם אני זכאי להשלמה או פיצוי כלשהו מביטוח לאומי, אם במשרה נוכחית בה יש הפחתה של 3800 ש"ח בחודש מהעבודה הקודמת שלי ושממנה פוטרתי כתוצאה מהקורונה

אורנה01

Active member
מנהל
כוונתי הייתה האם אני זכאי להשלמה או פיצוי כלשהו מביטוח לאומי, אם במשרה נוכחית בה יש הפחתה של 3800 ש"ח בחודש מהעבודה הקודמת שלי ושממנה פוטרתי כתוצאה מהקורונה
תוכל להרשם עכשיו בשירות התעסוקה ולקבל דמי אבטלה עלפי השכר הקודם שלך.
ניתן לבדוק השלמת הכנסה.
ראה במחשבון המצורף
לא ידוע לי על השלמה אחרת.
אם היית נרשם בשירות התעסוקה, יכולת לקבל מענק על ההפרש בין דמי האבטלה לבין השכר אותו אתה משתכר.
ראה מתוך מענק לעובד בשכר נמוך
בברכה וחג שמח.

בגל הראשון נרשמתי אך לא נמצאתי זכאי מכיוון שלא היה לי מספיק תקופת אכשרה.
את אומרת שכרגע ניתן להירשם ולקבל מענק על כך?

אורנה01

Active member
מנהל
בגל הראשון נרשמתי אך לא נמצאתי זכאי מכיוון שלא היה לי מספיק תקופת אכשרה.
את אומרת שכרגע ניתן להירשם ולקבל מענק על כך?
אם תהיה זכאי לדמי אבטלה ואתה עוזב את עבודתך. לא ניתן לחזור לעבודה האחרונה ולקבל מענק.

למעלה