תשלום מיסים על ויזת F1

doronf65

New member
מנהל
תשלום מיסים על ויזת F1

הבחור הגיע לארהב לפני חודשיים (ינואר 18). אני יודע שיש לו זיכוי מיסים.
מישהו יכול להסביר לי ולו מה מגיע לו בכללי? כמי שבחיים לא עבר את המסלול הזה אני קלולס...

איך זה צריך להשתקף ב- W-4 הפדרלי
וב-Employer's withholding allowance cert. של NY המדינה (IT-2014)

guy56782

New member
בבקשה

לגבי ה w4: יש כללים מיוחדים ל NRA, תראה פה: https://www.irs.gov/individuals/int...lding-exemptions-personal-exemptions-form-w-4.

לגבי מיסים פדרליים: אם הוא ישראלי, אמנת המס פוטרת אותו חלקית ממיסים. הפטור מלא לגבי מלגות (שמדווחות ב 1042s) אבל תקף רק על 3000 דולר ראושנים ממשכורות (W2). שים לב שאם האוניברסיטה משלמת מלגה כמו משכורת, מה שקורה לפעמים, מקבלים רק את הפטור החלקי. ההכנסה הפטורה ממס פטורה גם ממיסי מדינה. ויש פטור ממיסי FICA.
לגבי מיסי מדינה: הוא גר בניו יורק? אם הוא סטודנט לתואר ראשון הוא non resident בניו יורק, אבל אחרת הוא resident. זה משפיע בעיקר אם הוא גר בניו יורק העיר.

doronf65

New member
מנהל
תודה. הוא גר

בניו יורק העיר, אבל לא במנהטן (נדמה לי שבקווינס). איך להתייחס לזה?

guy56782

New member
זה לא משנה איפה בעיר

המס זהה בכל העיר. אם הוא סטודנט לתואר ראשון - הוא יהיה פטור ממנו כל עוד הוא nra.

אגב, את כל הפטורים האלה קל לקבל בהחזר השנתי. לקבל אותם בצורה שוטפת זה סיפור אחר, יכול להיות שהאוניברסיטה תדע לא לנכות מיסים מקומיים (ומיסים בכלל ממלגות), ויכול להיות שלא יהיה להם מושג. ממני ביקשו בזמנו שאחתום על הצהרה משונה שבכוונתי לחזור לישראל - זו למיטב הבנתי מדיניות פנימית של האוניברסיטה - אז פשוט ויתרתי וקיבלתי החזר בסוף השנה.

ודבר אחרון אבל חשוב - גם בשנה בה אין הכנסות בכלל, או שהן מתחת לסכום החייב בדיווח - חייבים להגיש ל IRS טופס 8843.

doronf65

New member
מנהל
אמרתי לו להיכנס

הוא טובע בשיעורים.
כלומר מה שאני מבין הוא שאין ממש סיבה (לפי ה- worksheet) לבקש יותר מ- 4 נקודות זיכוי ב- W2, והשגת פטורים אחרים מראש זה לפעמים הרבה עבודה, אז אם הוא לא הדיג אותם הוא יקבל הכל חזרה בדו"ח השנתי.
&nbsp
אם יש עוד כמה שיותר טיפים - אז תודה מראש!

guy56782

New member
לא הבנתי

ב ״4 נקודות זיכוי ב- W2״ אתה מתכוון ל allowances ב W4, נכון?
אם ככה, תסתכל על ההנחיות שהפנתי אליהן למעלה - אסור לו לבקש יותר מ- 1 (אם הוא ישראלי, אם הוא סטודנט ממדינה אחרת תסתכל על ההנחיות).
אני לא יודע איך הוא חשב להגיע ל- 4, אבל בתור nra אי אפשר לקבל כמעט כלום (לא ילדים ולא בן זוג).

doronf65

New member
מנהל
הוא עבד לפי ה- w2 של 2018

וכן הכוונה ל- allowances. וכן הוא ישראלי ועל F1.
ההוראות שם זה נקודה על זה שהוא מדווח על עצמו, אחת על זה שהוא ראש משק בית (האוסהולד), סהכ 2. ובדף הבא יש איזה חישוב שאומר להפחית את הסכום הזה מאיזו שורה אחרת (שערכה 0), ולחבר יחד, כך שיוצא 4. בקיצור, לא היתה שום החרגה לגבי סטודנט nra. לתומי חשבתי שה- w2 יסביר לסטודנט שהוא לא אמור לעבוד לפי הכללים של אזרח/תושב, או שיהיה טופס אחר נגיד ''w2 nra''
&nbsp
אם כך, העצה שאתה אומר זה לתת allowances של 0 או 1? אני מדבר על 2018.
&nbsp

guy56782

New member
w4

כן, אני לא חושב שההנחיות השתנו. זה מה שהם כותבים לזרים:
For Forms W-4 completed by nonresident alien employees performing services in the U.S.:
1. Check only "Single" marital status on line 3 (regardless of actual marital status).
2. Claim only one withholding allowance on line 5, unless you are a resident of Canada, Mexico, South Korea, a U.S. national, or a student or business apprentice from India.
3. Do not claim “Exempt” withholding status on line 7.
4. Write “Nonresident Alien” or “NRA” above the dotted line on line 6 of Form W-4.

doronf65

New member
מנהל
מעולה תודה, עכשו הסתכלתי שוב

ומתנצל על כל טעויות חוסר תשומת הלב כמו w2 במקום w4...

Boston Guy

New member
מתנצל אם כתבת את זה כבר ופיקששתי - הוא נשוי? ילדים?

אני מנסה להבין איך הוא הגיע ל 4 נקודות זיכוי - בלי קשר לכך שכ NRA הוא לא יכול לבקש אותן.

doronf65

New member
מנהל
בחור רווק בלי ילדים

ההוראות בדף העבודה ל- W4 זה נקודה על זה שאדם יחיד מדווח על עצמו, ואחת על זה שהוא ראש משק בית של עצמו, סהכ 2.
ובדף הבא יש איזה חישוב שאומר להפחית את הסכום הזה מאיזו שורה אחרת (שערכה 0), ולחבר יחד, כך שיוצא 4.
&nbsp
אם זה חשוב אני יכול ללכת לשם ולהעלות צילומי מסך. אולי נעשה פה over reach אבל בשטחיות נראה לי מעקב תקין אחרי ההוראות.

Boston Guy

New member
אני לא מומחה, אבל נראה לי שההבנה הזו שגוייה

אם אתה אומר - אז אין household... זה רק אתה.
להגיש 4 נקודות זיכוי כרווק זה כמו בבדיחה: it is me, myself and I - ובחברה. ארבע נפשות.

doronf65

New member
מנהל
אולי. ובגלל זה אני פה... ��

מאז ומעולם אני שם 0...

Boston Guy

New member
מתנצל על שלל טעויות ה AUTOCORRECT בהודעה הקודמת

זה מה שקורה כשמקלידים בטלפון...

הכוונה שלי הייתה שגם אם היה האיש נחשב "תושב" - זה לחלוטין לא רציונלי שאדם רווק בלי DEPENDANTS יהיה זכאי ל 4 נקודות זיכוי.
כדי להיות HEAD OF HOUSEHOLD צריך שיהיה HOUSEHOLD - כלומר יחידה משפחתית של יותר מאדם אחד. ואז על כל DEPENDANT מקבלים זיכוי.
גם אחרי שיהיה תושב - אני לא חושב שהוא זכאי, כרווק, ליותר מנקודת זיכוי אחת.

John the Savage

New member
לא בטוח שהצלחתי להבין איך הוא הגיע ל-4

התיאור שלך קצת מזכיר לי את החישובים האריתמטיים בהגדה של פסח עם רבי יוסיי הגלילי וחבריו (ביד חזקה שתיים ובזרוע נטויה שתיים וכן הלאה).

אבל בכל מקרה, אל פחד. גם אם הוא בחר לקבל יותר allowneces ממה שהוא אמור לקבל, לא קרה כלום. מקסימום צריך לשלם קצת בחזרה ל-IRS בזמן הגשת הדו"ח השנתי. ההבדל בין נקודה אחת לארבע נקודות הוא לא מספיק גדול בשביל שתהיה סכנה של קנס.

doronf65

New member
מנהל
זה ממש לא משנה

כי בוא עוד לא הגיש. לכן שאלתי פה. אומר לו לשים 0-1 נקודות

למעלה